Паралімпійські ігри. Фізична культура.

Про матеріал
Презентація створена для уроків фізичної культури у початкових класах НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Паралімпійські ігри

Номер слайду 2

Завдяки урокам фізкультури, ранковій зарядці, захопленням футболом, гімнастикою, плаванням, танцям тощо - кожен з вас причетний до `спорту «Та ким поставлений рекорд, Кому б не сяяли медалі, Хто б не стояв на п’єдесталі, –Перемагаєш ти, о Спорт!» П’єр де Кубертен

Номер слайду 3

Екскурс в історію зародження спорту: Олімпійські ігри зародились у Стародавній Греції ще у VІІІ ст. до н.е. і регулярно проводились понад тисячу років. Безпосередньо зародження Олімпійських ігор пов'язують із іменами легендарного грецького героя Геракла.

Номер слайду 4

Ігри І Олімпіади сучасності відбулись в Афінах 1896 року. В Іграх взяли участь 245 спортсменів із 14 країн світу, які змагались у 9 видах спорту. 28 липня 1948 року у шпиталі Сток-Мандевіль відбулися перші змагання зі стрільби із лука серед спортсменів на візках. Цей день початку змагань символічно збігався у часі з відкриттям Олімпійських ігор у Лондоні. І у 1960 році в Римі, через декілька тижнів після ХІІ Олімпійських ігор, були проведені міжнародні змагання осіб з інвалідністю. У них взяли участь 400 спортсменів з 23 країн світу.

Номер слайду 5

Олімпійська символіка       До Олімпійської символіки належать Олімпійський прапор, Олімпійське гасло, Олімпійська емблема, Олімпійський гімн, Олімпійський вогонь та Олімпійський смолоскип. Олімпійське гасло - «Швидше, вище, сильніше». Олімпійська емблема - П’ять кілець – це символ дружби спортсменів п’яти континентів: Європи - синє кільце, Африки – чорне, Америки – червоне, Азії – жовте, Австралії – зелене. Переплітаються кільця зліва направо.

Номер слайду 6

Видатні люди спорту: Якщо говорити про видатних людей України одразу ж на думку приходять такі імена як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Олена Пчілка та інші, з видатних людей спорту - як Володимир Кличко, Андрій Шевченко, Олександр Усік, але, хто з вас чув про таких, по істині видатних людей, як Оксана Зубковська, Ігор Царук, Алла Лисенко, Олександра Кононова, Людмила Даниліна та ін.?

Номер слайду 7

Ви запитаєте : “А хто вони?”, вони - спортсмени, які захищають честь України на Паралімпійських Іграх – іграх для людей з інвалідністю Емблема Паралімпіади

Номер слайду 8

Паралімпійці – це спортсмени з особливостями здоров'я: зору, інтелекту або рухового апарату (тобто відсутністю верхніх або нижніх кінцівок), які пересуваються на візку.

Номер слайду 9

Ці люди – герої сьогодення, але, нажаль, мало хто знає про їх існування, та про те, через що їм доводиться проходити щодня. Незважаючи на свої особливості зі здоров'ям, вони тренуються щодня, а інколи, і по декілька разів на день.

Номер слайду 10

Завдяки цим людям у Паралімпійських колах про Україну знає увесь світ, тому що українські спортсмени входять до 5-ки найсильніших спортсменів світу.

Номер слайду 11

У 2016 року у місті Ріо-де-Жанейро відбулися ХХІ літні Паралімпійські Ігри, де близько 200 спортсменів з України боролися за медалі та представляли нашу з вами країну. Україна посіла 3-е загальнокомандне місце, виборовши 117 медалей, з яких 41 медаль – золота.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

У 2018 році у Південній Кореї у м. Пхьончхан відбулися ХІІ зимові Паралімпійські Ігри, де команда України посіла 6 місце, виборовши 22 медалі, з яких 7 золотих

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Наступні Олімпійські і Паралімпійські ігри відбудуться у 2020 році в Японії у м.Токіо. Давайте разом вболівати за наших спортсменів. Або станемо найкращими спортсменами наступних Олімпійських ігор!

ppt
Додав(-ла)
Komar Natali
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку