Міжнародний рух капіталу та привабливість України для іноземних інвесторів.

Про матеріал

Презентація на тему :"Міжнародний рух капіталу та привабливість України для іноземних інвесторів", дозволить вчителям які викладають економіку, розробити власний урок з теми :" Глобалізація" Також цей матеріал можливо використовувати на уроках географії .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний рух капіталу та привабливість України для іноземних інвесторів. Розробка уроку: Дьоміна О. Ввчитель Миколаївської гімназії №4

Номер слайду 2

Капітал – один із факторів виробництва, усе те, що використовується для виробництва, але безпосередньо не споживається в ньому. Міжнародний рух капіталу — однобічне переміщення за кордон певної вартості в товарній чи грошовій формі з метою отримання прибутку чи підприємницької вигоди. Експорт капіталу — це одностороння міграція капіталу з однієї країни в інші з метою здобуття зиску.Імпорт капіталу - ввезення з-за меж України капіталу у будь-якій формі з метою одержання прибутків від виробничої та інших форм господарської діяльності.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Цілі вивозу капіталупрагнення контролювати діяльність підприємств, частину місцевого ринку.отримання підприємницького прибутку.отримання відсотків за позичковий капітал.прагнення на довгий період забезпечити задоволення своїх економічних, політичних та інших інтересів на території тієї чи іншої країни.r

Номер слайду 5

Користь від імпорту капіталу: Отримання нових технологій при порівняно низьких витратах. Порівняно швидкий розвиток виробництва. Підвищення рівня класифікації працівників. Нові робочі місця. Розширення експорту, розвиток сфери послуг, набуття іноземного досвіду в господарюванні. Поповнення національного бюджету. Шкідливий бік імпорту: Можливість стати сировинним донором .Іноземне втручання у національну банківську справу. Захоплення іноземним капіталом основних сфер економіки країни. Вивезення у прихованому виді прибутків з країни. Деякі втрати політичної свободи.

Номер слайду 6

Щоб досягнути рівня, необхідного для вступу до ЄС, за оцінками деяких експертів Україні потрібен річний ВВП близько 300 млрд. дол., або 6 тис. дол. на душу населення. Валовий внутрішній продукт (ВВП) — один із найважливіших показників розвитку економіки, який характеризує кінцевий результат виробничої діяльності економічних одиниць-резидентів у сфері матеріального і нематеріального виробництва. ВВП на 2013 рік складає 3,5 тис. дол. на душу насклення.

Номер слайду 7

Інвестиції - це господарські операції, які передбачають придбання основних засобів, нематеріальних активів, корпоративних прав та/або цінних паперів в обмін на кошти або майно.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

м. Київ. Дніпропетровська область. Донецька область

Номер слайду 10

Формування нового глобального економічного порядку створює унікальні можливості: Міжнародна торгівля зростає в середньому на 6-8% за рік. Зарубіжні інвестиції стабільно випереджають звичайну торгівлю.

Номер слайду 11

Звертання до закордонних джерел капіталу необхідне нашій країні з кількох причин:економічна криза і різке скорочення внутрішніх інвестиційних ресурсів (через збільшення зовнішнього державного боргу);залучені іноземними інвесторами в українську економіку сучасні технології здатні істотно підвищити конкурентоспроможність вітчизняного виробництва;підприємства з іноземними інвестиціями, створюючи нові робочі місця, сприяють підвищенню рівня зайнятості населення України і зниженню соціальної напруги;конкуренція підприємств з іноземними інвестиціями зі «старими» українськими підприємствами на внутрішньому ринку може мати істотне значення в боротьбі з монополізмом;

Номер слайду 12

*Про це повідомляє Державна служба статистики. У першому кварталі 2013 року в українську економіку інвестували $ 1,055 млрд, але водночас вилучили $ 1,624 млрд. Надходження прямих інвестицій в Україну в другому кварталі 2013 року скоротилися на $ 390 млн. Світовий банк оцінює потреби України в інвестиціях в 100 млрд. дол. США.

Номер слайду 13

Найбільш привабливими для інвесторів є:металургіямашинобудуванняхімічна промисловістьхарчова промисловістьавтомобільна промисловістьспоживча електронікависокі технологіївітроенергетикасонячна енергетикавиробництво біопаливателекомунікаціїлогістика80% іноземних інвесторів розглядають Україну як привабливий напрям для інвестицій у нерухомість 2013 року.

Номер слайду 14

Капітал інвестується туди, де умови інвестування прозорі й передбачувані, де інвестиції можуть принести гарантований прибуток.

Номер слайду 15

Чим НИЖЧЕ імідж країни відповідає очікуванням інвестора, тим НИЖЧЕ оцінюється інвестиційний клімат і тим на БІЛЬШІ ПОСТУПКИ Й ПІЛЬГИ мусить погоджуватися держава для залучення капіталів.

Номер слайду 16

В даний час найбільш інтенсивні інвестиційні процеси спостерігаються у високорентабельних сферах, що не потребують значних вкладень капіталу при забезпеченні його швидкої віддачі. сфера внутрішньої торгівліпереробка сільськогосподарської продукціїлегка промисловості.

Номер слайду 17

Характеризуючи стан іноземного інвестування в економіку України в цілому, його можна визначити як кризовий в порівнянні з динамічним інвестуванням, що відбувається в міжнародній економіці. Як кризову можна також охарактеризувати і внутрішню інвестиційну сферу. Найкращим показником привабливого інвестиційного клімату для іноземного інвестора є активні внутрішні інвестиції.

Номер слайду 18

Чинники, що дестабілізують економіку Україниневирішеність проблеми власності на землю тягар податкового законодавстваобмеження, пов'язані з рухом капіталунерозвиненість фондового ринкускладне фінансове положення більшості підприємств

Номер слайду 19

Крім цього, на інвестиційний клімат держави суттєвий вплив мають: приховане безробіття;неможливість виконання державою своїх обов'язків щодо соціального захисту громадян;відсутність ефективних процедур банкрутства, захисту прав власників;високий рівень злочинності;слабка дисципліна виконання законодавчих актів.

Номер слайду 20

Проте Україна має: потужний, промислово-розвинений виробничий потенціалздатну до розвитку інфраструктурувигідне географічне положення

Номер слайду 21

За рівнем економічного потенціалу Українавходить у число перших п'ятьох країн Європипо ефективності його використання знаходиться в другій сотні країн світуrrrrr

Номер слайду 22

Основними причинами погіршення інвестиційного клімату в Україні є:заполітизованість економікинегативні наслідки приватизаціїнепрозорі податкинеконструктивне законодавстводо яких призвело збочення та заміна такої основної мети приватизації, як сприяння розвитку виробництва, на отримання прибутку в короткий термін.rrrrr

Номер слайду 23

Тому всі ці зміни спричинили погіршення залучення іноземних інвестицій в економіку України.

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Худецька Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
31 липня 2018
Переглядів
4894
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку