Мобільні додатки з інформатики

Про матеріал
Опис мобільних додаткі які можуть знадобитися дя вичення та повторення різних шкільних матеріалів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опис мобільних додатків

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Додаток допомагає у вивченні правил та особливостей української мови, позбавленні від суржика, містить поради з удосконалення письма та мовлення, містить розділ з влучними цитатами та добірки для дітей. Усі матеріали подано в наочній формі та з гумором. Персонаж у вигляді кумедного язика дотепно ілюструє те чи інше правило. Це сприяє як сприйняттю, так і запам’ятовуванню. Додаток також містить вправи, для доступу до яких потрібно зареєструватися на сайті розробників.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вельми цікава спроба поєднати інтерактивний словник та віртуального репетитора у ненав’язливій ігровий спосіб. Додаток стане у пригоді тим, хто лише починає вивчати українську мову, у першу чергу дітям та іноземцям. Програма дозволяє завчити абетку та найбільш розповсюджені іменники та дієслова, для ілюстрації останніх використано анімацію, яка наочно пояснює слово. Усі матеріали подано в аудіосупроводі, що дозволяє натренувати правильну вимову. Закріпити вивчений матеріал можна за допомогою ігор, мета яких – правильно вгадати слово, зображене на картинці. Також є і зворотний варіант: дано три слова, і потрібно тицьнути у відповідну картинку, коли вона з’явиться на екрані. Додаток є безплатним, але час від часу демонструє рекламні оголошення. Версія без реклами коштує 60 гривень.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Серія додатків для навчання малечі. В ігровій формі дітлахи вивчать назви кольорів, транспорт тощо. Усі дії добре озвучені, тональність та вимова дещо нагадують дикторів з передачі «Вечірня колисанка». Серія адаптована під великі екрани планшетів, на смартфонах картинки досить дрібні, і зорієнтуватися в них дитині буде непросто.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ще один додаток, який дозволяє вивчити українську мову. Принцип дії той самий: вказуємо рідну мову та приступаємо до вивчення. Втім, дизайн програми цікавіший і підійде для тих, хто не хоче використовувати просто софт, який візуально нагадуватиме таблицю з підручника. Можна вивчати не лише слова, а й вправлятися з занотовування їх на слух. Єдине, що може вам не сподобатися – наявність реклами, яка вимикається за окрему плату. Також можна "докупити" більшу кількість слів. Власне, перша тисяча – безкоштовна.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Ще один елементарний додаток, який дозволяє примножити словниковий запас. Безкоштовними є алфавіт і звичайні слова, а от за дієслова потрібно буде доплатити 69,99 гривні. Самі ж слова поділені по темах, тому зручно буде опанувати саме ті, які актуальні для вас. Крім слів з перекладом можна побачити транскрипцію, що дозволить навчитися правильно вимовляти їх.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Надзвичайно крутий і цікавий додаток для тих, хто хоче вивчити нові красномовні слова, які однозначно збагатять ваш словниковий запас. Програма діє за принципом пропозиції "Слів дня", з якими можна ознайомитися, дізнатися їхнє значення тощо. Також можна пропонувати власні слова розробникам, аби Р.І. Д поповнював свій "словниковий запас". Зауважимо, що це не просто програма, а й певна гра. За кожне вивчене слово ви отримуєте "пісок часу", який згодом можна обмінювати на частини книги РОДу в Крамниці.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Цей додаток буде корисним для тих, хто не володіє українською мовою, але має бажання вивчити базові слова та фрази, які допоможуть порозумітися з нашими земляками. У додатку можна знайти 10 тисяч слів, а також насолоджуватися тим, що він – абсолютно безкоштовний. Передовсім потрібно вибрати свою рідну мову, а потім вибрати тему або рівень знань, який вас цікавить.

pptx
Додав(-ла)
Кравець Марія
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
12 березня 2021
Переглядів
803
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку