Модуль: Дартс - історія, правила, мета, техніка.

Про матеріал
Дартс – ряд спортивних ігор, учасники яких метають дротики в круглу, розділену на сектори, цілі. У дартсі є суворі правила та стандарти. Штаб-квартира Всесвітньої федерації дартс, створеної у 1976 році, знаходиться у швейцарському місті Лішталі. В даний час у складі WDF знаходяться країни із шести континентів: Азії, Австралії, Африки, Європи, Південної та Північної Америки.
Перегляд файлу

image

image

ІСТОРІЯ

ВИНИКНЕННЯ  ДАРТСУ

imageimageДартс, з різних джерел, налічує близько 300 років і зародилася на Британських островах. Спочатку визначення переможця утруднялося відсутністю правил, тому пропозицію тесля Браяна Гемліна про поділ мішені на сектори було сприйнято з ентузіазмом. Браян подав ідею, але патент на неї оформив Томас Вільям Баклі. Тому він вважається творцем перших правил та розмітки мішені на двадцять секторів, за якими нараховувалися бали. У 1927 року відбувся перший офіційний турнір у Лондоні. А у 1954 гра набуває статусу спорту та проводяться змагання.

ТЮЛЕНЄВ С.С.

image

image

ТЮЛЕНЄВ С. С.

image

image

imageПРАВИЛА ГРИ В ДАРТС

1                               Для того щоби визначити, кому починати гру, кожний гравець кидає одиндротик. Починає той, хто влучив у мішень найближче до центру.

2                               Гравці кидають по три дротики в серії. При підрахунку очок беруть доуваги лише ті дротики, які є в мішені після трьох кидків.

3                               imageКожний гравець (команда) отримує по 301(501) очку. Рахунок ведетьсяшляхом вираховування з 301(501) набраної кількості очок.

4                               Переможцем вважається гравець (команда), який першим зменшить своїочки до нуля.  

5                               Якщо очки впали менше ніж до 0, то остання серія кидків незараховується. Залишається стільки очок, скільки було до цього.

6                               Кожна гра називається «легом». Матч складається з 3 легів. Перемагає той,хто першим виграє 2 леги.     

7                               парних Початковий рахунок 301 або 501 використовується для одиночних абозмагань. Для командних змагань він повинен бути 501 або 1001.

image

ТЮЛЕНЄВ С.С.

image

image

imageОСНОВИ ТЕХНІКИ

ГРИ В ДАРТС

Правильна техніка гри в дартс базується на:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageСтандартний хват

imageхватові дротика

Тюленєв С.С.

image

image

imageimage             ДАРТС В УКРАЇНІ   image

Україна є членом Всесвітньої федерації дартсу

(WDF) з 2015 року

imageimageimageНайкращі гравці країни

image

ТЮЛЕНЄВ С.С.

image

imageimageСОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

imagehttps://youtube.com/@sergteacher serg.teacher7

Сергій Тюленєв

image

imageimageimageimageimageДЯКУЮ

image

ТЮЛЕНЄВ С.С.

pdf
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку