Модульний курс англійської мови на платформі MOODLE для молодших школярів

Про матеріал
Огляд модульної платформи MOODLE для вивчення англійської мови в молодших класах загальноосвітньої школи
Перегляд файлу

Бойко Н.І.,

вчитель англійської мови

ОЗО «Овруцька гімназія ім. А. Малишка»

 

 

Модульний курс

англійської мови  на платформі MOODLE

для молодших школярів

 

Сучасний освітній процес зазнає значних змін в силу різних причин, таких як активний розвиток Інтернет-ресурсів, застосування різноманітних платформ електронного навчання, нові цілі освіти і вимоги, що пред'являються до сучасних фахівців.

Сучасний освітній процес повинен виходити за межі традиційної практики класної дошки всередині чотирьох стін класної кімнати і застосовувати нові технологічні досягнення, здатні збагатити процес викладання і навчання і вивести його на наступний, складніший і просунутий рівень.

Крім того, молодші школярі сучасного покоління здатні отримувати, вивчати цифрову інформацію і брати участь в інтерактивних діях в сучасному цифровому світі. Вони можуть використовувати постійно мінливі і прогресуючі технології, які активно впроваджуються в процесі навчання. Це стало можливим завдяки активному використанню нових технологій, Інтернету, електронних підручників, а також модульного навчання.

Фахівці з електронного навчання постійно шукають нові ідеї та успішні економічно ефективні рішення для онлайн-навчання. До такого програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом належить відмінна система навчання, яка називається Moodle і є одним з найдоступніших сьогодні способів навчання.

Moodle - це система управління курсами (електронне навчання), навчанням або віртуальна навчальне середовище, є абревіатурою від англ. Modular Object-Oriented  Dynamic Learning Environment (модульне об'єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище). Ця інтерактивна навчальна платформа може бути використана в якості досить ефективного організаційного інструменту. Moodle має ряд переваг для надання змісту курсу, будь то онлайн-курс або курс під керівництвом вчителя. Однією з основних переваг Moodle є її величезна економія часу і ресурсів. Всі ці ресурси можуть бути

надані в електронному вигляді.

Курс початкового базового англійського для учнів початкових класів загальноосвітніх шкіл розроблений для вивчення англійської мови в загальних цілях. Курс призначений для розвитку навичок аудіювання, читання, письма і розмовної мови, а також перекладу; для вивчення граматичного матеріалу та розширення словникового запасу по відповідних темах. Матеріали курсу є дуже актуальними в наш час, оскільки вони стосуються нагальних проблем і викликів сучасного суспільства і допомагають розвивати навички міжкультурного спілкування.

Курс включає в себе завдання різного рівня складності, що дає можливість учням підвищувати свій рівень володіння мови і мотивує їх до її подальшого вивчення.

Складові частини курсу:

Перший модуль "Meeting", "Знайомство." У цьому модулі діти вчаться знайомитися один з одним англійською мовою. Представлені пізнавальні та творчі завдання. Підсумком цього модуля є відпрацювання комунікативного досвіду на прикладі діалогу - знайомства.

Другий модуль "My Family", "Моя родина". Учням пропонується познайомитися з членами сім'ї і пройти міні-курс https: // lingualeo. com / ru / course / 147 / lesson / тисячі шістсот вісімдесят два / info по темі "My Family ".  Підсумком цього модуля є створення сімейного дерева англійською мовою, як виду проектної діяльності, і захист цього проекту.

Третій модуль "Hobby", "Хобі", спрямований на вивчення різних видів хобі англійською мовою. Заключним етапом цього модуля є створення проекту на тему "My Hobby" і захист цього проекту.

Четвертий модуль "My Friends", "Мої друзі". Підсумковим моментом в даному модулі є створення проекту та презентації на тему "My Friend" і захист проекту.

П'ятий модуль "My School", "Моя школа ". Заключним щаблем модуля є створення проекту на тему

"My School" або створення макета школи, на вибір, але з обов'язковим захистом представленого.

Підсумком всього курсу є фінальний тест, який містить в собі всі завдання з попередніх тестів, які

були створені в Moodle.

Так як курс розроблений саме для учнів початкових класів, це робить цей продукт більш яскравим і барвистим. Основне завдання - залучити дітей до проходження даного курсу, потім мотивувати їх на вивчення англійської  мови. Тому курс містить достатню кількість яскравих і привабливих зображень, цікавих і пізнавальних відео, а також анімаційні відео і мультфільми.

Таким чином, можна констатувати, що впровадження інтерактивної платформи Moodle в процес навчання англійській мові є досить корисним інструментом для вчителів, маючи одне центральне місце розташування, доступне у будь-якому місці; з величезним набором інструментів для надання допомоги в доставці, маркуванні та забезпеченні зворотного зв'язку для всіх курсів. Завдяки простоті використання, Moodle відмінно підходить для дистанційного навчання, але він створений, щоб працювати найкраще разом з учителем у класі віч-на-віч. Він дозволяє учням здобувати знання незалежно, більш ефективно співпрацювати, а це означає, що вони можуть виконувати деякі завдання разом. Описана платформа є успішною для оволодіння всіма видами мовної діяльності.

docx
Додано
13 вересня 2020
Переглядів
719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку