"Молодь за здоровий спосіб життя" до Дня здоров'я

Про матеріал
Пропагувати здоровий спосіб життя, збільшувати рухливий режим школярів. Виховання в учнів почуття колективізму. Розвивати фізичні здібності, уміння зміцнювати своє здоров'я; виховувати любов до фізкультури, почуття дружби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день Здоров'я

Номер слайду 2

Щорічно у всьому світі 7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я (World Health Day). У липні 1946 року, в Нью-Йорку був затверджений статут Всесвітньої організації охорони здоров'я, який набрав чинності 7 квітня 1948 року. Саме 7 квітня, але 1950 року вперше в світі було відзначено Всесвітній день здоров'я.

Номер слайду 3

Всесвітній день здоров'я - це глобальна кампанія, яка спрямована на привернення уваги кожного жителя нашої планети до проблем здоров'я та охорони здоров'я, з метою проведення спільних дій для захисту здоров'я людей. У цей день у всьому світі під егідою ВООЗ пропагують фізичне, розумове і емоційне благополуччя кожного з нас.

Номер слайду 4

Щорічно Всесвітній день здоров'я присвячується глобальним проблемам в світі здоров'я і медицини, які стоять перед охороною здоров'я планети, і проходить під різними девізами. Девіз Дня здоров'я 2021 року – “Здоров'я для всіх”

Номер слайду 5

Так, що таке здоров’я? Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної . Здоров’я людини – цікаве й складне явище. Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того, щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.

Номер слайду 6

Стан здоров’я людини залежить на 20% від спадковості, на 10% від рівня розвитку медицини, на 20% від стану довкілля, на 50% від способу життя.  Тому справедливі є слова: «Ваше здоров’я у ваших руках». Люди давно переконалися, що на здоров’я впливає безліч чинників, і найголовніший з них – це спосіб життя.

Номер слайду 7

В основі здорового способу життя лежать такі принципи: раціональне харчування; оптимальний руховий режим; загартування організму; особиста гігієна; відсутність шкідливих звичок; позитивні емоції; інтелектуальний розвиток; моральний і духовний розвиток; формування  розвиток вольових якостей.

Номер слайду 8

Радимо дотримуватися простих правил здорового способу життя для того, щоб залишатися здоровими (духовно і фізично), жити довго і щасливо! Не забуваючи при цьому, говорити - «Дякуємо» всім, хто піклується про ваше здоров'я.

Номер слайду 9

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 1 Найважливіше при здоровому способі життя - це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, кОли, чіпсів та іншої шкідливої їжі.

Номер слайду 10

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 2 Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу. В умовах постійної зайнятості важко знайти час на походи в спортзал, заняття спортом ... А даремно. Піші прогулянки на свіжому повітрі, ранкову пробіжку, зарядки вранці ніхто не відміняв. Ходіть більше пішки, гуляйте у парках, будьте рухливими.

Номер слайду 11

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 3 Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркотиків.

Номер слайду 12

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 4 Основа здорового способу життя - правильний розпорядок дня. Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний. В ідеалі, звичайно, прокидатися треба без будильника - це означає, що ви виспалися.

Номер слайду 13

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 5 Одне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і помилках.

Номер слайду 14

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 6 Здоровий спосіб життя - це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися.

Номер слайду 15

7 найважливіших правил здорового способу життя: Здоровий спосіб життя: правило № 7 Вести здоровий спосіб життя легше не поодинці, а в компанії. В ідеалі, звичайно, потрібно, щоб усі навколо дотримувалися такої ж життєвої позиції. З друзями займатися спортом.

Номер слайду 16

— живіть в злагоді з собою; — вчіться радіти життю; — менше хвилюйтеся, а більше посміхайтеся; — вчіться долати стрес, пам’ятайте: джерело стресу — не події самі по собі, а наше сприйняття цих подій. Отже, старайтесь дотримуватись наступних принципів:

Номер слайду 17

Здоров’я ‒ це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш все рідше замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їхнє здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу.

Номер слайду 18

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Інкл
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
1379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку