"Моніторингова контрольна робота за 2 семестр для 9 класів"

Про матеріал
Контрольна робота допоможе вчителю оцінити знання учнів, виявити недоліки Учні повторят вивчений матеріал, перевірят свої знання.
Перегляд файлу

 

Моніторингова контрольна робота за 2 семестр з зарубіжної літератури для 9 класів.

1.Закінчи речення: «Літературний напрям,  основою якого  є принцип життєвої правди у змалюванні соціального середовища, побуту, суспільних відносин –це… »

2.   Французький письменник  відвідував двічі Україну і захоплювався  чудовим Києвом, мальовничими селами, родючими нивами співучим народом. Це надихнуло написати роман «Селяни» та «Лист про Київ». Назві його.

3. Соціально – побутова, філософська повість про людину, у який «живуть дві істоти: скнари і філософа, підла  істота і винищена».

Назві  автора і героя.

4.Після смерті героя , який помстився за себе, автор пише: «Зникла і сховалась істота, ніким не оборонена, нікому не дорога, ні для кого не цікава..»

Назві автора, твір, героя.

5.Про який вид літератури говориться: «Театр стає «інтелектуальним», «дискусійним». На перший план виходить внутрішній конфлікт, а не зовнішня дія»?

6.У якому творі   норвезький драматург  розкриває безправне становище жінки в чоловічому суспільстві та закликає до збереження  сімейних стосунків, загальнолюдських цінностей? Назві автора, твір, головну героїню.

7.Ця драма  англійського  драматурга розповідає про силу творчості, про духовне пробудження людини під впливом мистецтва, про можливість здобуття внутрішньої краси і свободи. Назві автора, драму, головну героїню.

 

8.Американський письменник – фантаст  доводить, що науково – технічний прогрес не тільки несе добро, але нерідко призводить до втрати загальнолюдських цінностей. Головний герой роману перетворюється на повноцінну особистість, стає здатним захищати культурні надбання людства. Назві автора, твір, героя.

docx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Міляновська Н.Р.)
Додано
16 травня
Переглядів
1627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку