Моральні цінності в новелі О.Генрі «Дари волхвів».Презентація

Про матеріал
Ознайомлення учнів із твором «Дари волхвів», з історією про справжні цінності.Навчити дітей виділяти ключові епізоди; виховувати найкращі людські якості: взаєморозуміння, взаємоповагу, здатність на самопожертву заради ближнього, уміння дарувати радість собі і оточуючим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моральні цінності в новелі О. Генрі «Дари волхвів». Підготувала вчитель зарубіжної літератури. Млиновецького НВК

Номер слайду 2

«Дари волхвів»  —одна з найпопулярніших новел відомого американського письменника О. Генрі, написана у1905 році. Автор зворушливо розповів про найкращі подарунки на Різдво, які зробило один одному закохане подружжя Янгів, про їхню щирість почуттів, здатність на самопожертву і справжню мудрість.

Номер слайду 3

Аналіз твору «Дари волхвів».--Яка роль інтер'єру? Знайдіть опис квартирки Джима і Делли. -Чому так докладно описується житло Джима і Делли?«Один долар вісімдесят центів». Що це за гроші? Хто, як і для чого збирав ці гроші? Якими скарбами володіють герої? Знайдіть їх опис. Скарби - це? Як підкреслюється їхня краса? Прослідкуйте, як змінюється настрій Делли. Знайдіть кольори її настрою? Коли настрій став рожевим?

Номер слайду 4

Делла…Знайдіть в тексті рядки, в яких описується, як Делла приймала рішення. Як змінився її настрій після прийнятого рішення? Кому продала волосся і за скільки?Який подарунок повинен бути у Джіма? -Які якості проявила героїня, коли приймала рішення продати волосся? - Коли Делла чекала Джіма, то за що переживала найбільше?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Чим пожертвував Джим заради коханої дружини? Зрозумій мене правильно, Делл, — сказав він. — Ніяка стрижка, ніякі нові зачіски не примусять, щоб я розлюбив тебе, дівчинко. Однак розгорни цей пакунок — і ти зрозумієш, чому я спершу трохи розгубився.

Номер слайду 7

Мудрість вчинку. Делли і Джима(Делла і Джім подарували один одному щось більше. Герої довели, що, незважаючи на усі труднощі життя, кожен з них піклується в першу чергу про кохану людину, а не про себе. Адже, коли люблять по-справжньому, не думають про себе. Мудрість їхнього вчинку полягає у тому, що кожен з них пожертвував найціннішим, що у нього було, аби його друга половина була щаслива.)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тема: розповідь про життя двох закоханих Деллу та Джіма. Подружжя, зовсім не маючи грошей, зробили один одному гідні подарунки на Різдво.Ідея:  у світі немає нічого ціннішого за любов, і ніякі подарунки, навіть найдорожчі, не можуть замінити це почуття.

Номер слайду 10

У творі змальовано такі моральні цінності як любов, людяність і щастя. Адже справжня мудрість- це мудрість нашого серця, здатного на велике, всеперемагаюче кохання.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Прочитати новелу О. Генрі “Останній листок“

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвинова Надія Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
10957
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку