Мотиваційне есе шкільного бібліотекаря

Про матеріал
Стрімкий розвиток технологій та зміна стереотипів сприяють трансформації бібліотек з книгозбірень до просторів для освіти, науки, співпраці, спілкування і дозвілля. Вільному розвитку сприяє творче середовище. Таке середовище обов’язково повинно бути в Новій українській школі.
Перегляд файлу

Мотиваційне есе учасника Всеукраїнського конкурсу

«Шкільна бібліотека - 2020»

Семенової Олександри Анатоліївни,

Бібліотекаря Білицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10

 Добропільської міської ради

Стрімкий розвиток технологій та зміна стереотипів сприяють трансформації бібліотек з книгозбірень до просторів для освіти, науки, співпраці, спілкування і дозвілля. Вільному розвитку сприяє творче середовище. Таке середовище обов’язково повинно бути в Новій українській школі. Тому наша бібліотека почала модернізуватися у комфортний простір, в якому учні різного віку можуть невимушено обирати та читати як навчальну, так і художню літературу, слухати аудіо-книги, а вчителі - проводити заняття з невеликими групами учнів, в тому числі позаурочні. Після впровадження НУШ у шкільну бібліотеку кількість відвідувачів значно збільшилась. «До бібліотеки стало цікаво ходити»,- сказав учень 9-го класу.

Сучасна бібліотека повинна бути технічно досконалою, інформаційно просунутою, цікавою і комфортною, тому не варто забувати і про компетентність бібліотекаря, бо саме в його особі діти сприймають бібліотеку в цілому. Тому я постійно підвищую свій професійний рівень, проходжу онлайн-курси, створюю онлайн-тестування, слухаю вебінари. Також беру участь у все можливих науково-методичних заходах: тренінгах, конференціях, семінарах. Дуже пишаюсь тим, що ввійшла до 30-ки бібліотекарів Донецької та Луганської областей, яких було запрошено на триденний тренінг «Бібліотека в пошуку нових ідей» у м. Дніпро.

Зважаючи на мій стаж роботи, я можу багато чого навчитися у досвідчених колег. Зважаючи на ті зміни в роботі шкільної бібліотеки, відколи я працюю на цій посаді, я можу чогось навчити інших. Звичайно, простіше «відсидіти» свій робочий час, але я так не можу. Коли я помиляюсь або в мене є сумніви з проводу того, що я роблю, то в мене виникає на думці фраза: «Краще не ідеально, але сьогодні, ніж ідеально, але ніколи».

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
22 січня 2020
Переглядів
1116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку