Мозаїка. Загальне поняття про мозаїку та техніку виготовлення мозаїки з природних та штучних матеріалів.

Про матеріал
Мозаїка. Загальне поняття про мозаїку та техніку виготовлення мозаїки з природних та штучних матеріалів. Технікою мозаїки можна прикрасити будь-яку річ, яка має рівну поверхню.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мозаїка. Загальне поняття про мозаїку та техніку виготовлення мозаїки з природних та штучних матеріалів. Підготувала Семенюк Софія

Номер слайду 2

Мозаїка - -(фр. mosaiqu ,італ. Mosaiko ,лат. Musium – буквально присвячена музам)-зображення чи візерунок , виконаний з кольорових каменів смальти, керамічних ниток та інших матеріалів.

Номер слайду 3

Технікою мозаїки можна прикрасити будь-яку річ, яка має рівну поверхню. Матеріалом для мозаїки можуть слугувати різні крупи, насіння , зерна кави,зерна і шкарлупа від дрібних горішків , бісер , дрібні морські камінці , мушлі та гудзики.

Номер слайду 4

Мозаїка з соломки може бути ілюстраціями до оповідань, казок , а також використовувалися як пейзажі , вітальні листівки, подарунки. Солома – сільськогосподарські відходи зі стебел зернових рослин.

Номер слайду 5

Використовується у тваринництві як підстилка для тварин, як добавка до раціону тварин , а також для покрівлі будівель. Розрізняють озиму і ярову солому, злакову і бобову , а за видами рослин - пшеничну , житню , ячмінну, лляну , конопляну та іншу.

Номер слайду 6

Із соломи за українською традицією виготовляють головні убори – брилі, жіночі капелюшки. Бриль , солом’яний капелюх - традиційний український сільський літній головний убір , переважно чоловічий , з плетеної соломи або очерету. У різних народів світу поширені солом’яні іграшки, прикраси тощо.

Номер слайду 7

Поетапне виготовлення виробу.

Номер слайду 8

1) На картоні намалюйте пейзаж(хатку,доріжку,дерева тощо.)

Номер слайду 9

2) Виріжте шаблон колобка з картону.

Номер слайду 10

3) Наклейте підготовлену солому на квадратик картону.

Номер слайду 11

4) Візміть ваш квадрат і шаблон кружечка та обріжте щоб наш колобочок був кругленький.

Номер слайду 12

5) Наклейте колобка на основу .

Номер слайду 13

6) Прикрасьте композицію.

Номер слайду 14

ppt
Додано
16 лютого 2021
Переглядів
891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку