Можливості інтерактивної дошки Classroomscreen

Про матеріал
Даний матеріал містить огляд інструментів онлайн-дошки Classroomscreen та варіанти їх використання на уроці
Перегляд файлу

Можливості інтерактивної дошки Classroomscreen

Сьогодні перед вчителям стоїть складна задача – не тільки урізноманітнити навчальний контент, а й зацікавити здобувачів освіти цікавими технологіями і прийомами. Одним із яскравих інструментів для підвищення інтересу до навчання є використання  Classroomscreen (https://classroomscreen.com/). Даний веб сервіс являє собою інтерактивну онлайн-дошку з безліччю цікавих опцій, які можуть перетворити урок на цікаву гру.

Його створив Лоуренс Копперс, учитель з Нідерландів, щоб викладачі могли використовувати ресурс як навчальний екран у класних кімнатах. Просто підключіть пристрій з доступом до Інтернету до проектора, відкрийте браузер та зайдіть на сайт.

ЯКІ МОЖЛИВОСТІ ПРОПОНУЄ CLASSROOM SCREEN?

Після завантаження сайту відкривається фонове зображення, яке вражає своєю яскравістю та якістю. Можна завантажити фон із запропонованих варіантів, або можна завантажити власний варіант. Крім того є шаблони дошки в клітинку, косу лінію та інше.

Розглянемо які опції можна використовувати:

1. Мова — зміст доступний багатьма мовами, включаючи українську, що дуже зручно.

2. Фонове зображення — Цей інструмент дозволяє вибирати зображення для фону з різноманітних чудових зображень або завантажувати власні зображення.

3. Випадкове ім'я – обирає зі створеного списку ім’я будь-якої дитини. Дуже зручний інструмент для того, щоб викликати дитину для відповіді, оскільки дає можливість відповісти всім, уникаючи повторів та упередженого ставлення. 

4. Гучність — встановлює дозволений рівень гучності шуму на уроці. При перевищенні зазначеного рівня відтворюється звуковий сигнал, який попереджає, що діти занадто гучно почали обгорювати якесь завдання.

5. QR-код – інструмент для переходу з дошки на будь-які сторонні ресурси. Дуже зручно, якщо у вас на уроці заплановано декілька видів робіт з застуванням різних вебресурсів. При чому дошка сама формує QR код, необхідно лише зазначити вебадресу.

6. Малювання – зручна опція, якщо необхідно скористатись олівцем.

7. Текст — Гарно зображувати тему уроку та занотовувати основні визначення

8. Режим роботи – слугує ефективним перемикачем режиму діяльності на уроці.

9. Світлофор – цікавий інструмент, який завжди захоплює дітей. Варіанти використання залежать від творчого задуму вчителя і їх безліч. Режим роботи, початок-кінець роботи, готовність до наступного завдання, увага і виділення головного – це лише незначний перелік того, як можна застосувати цю опцію.

10. Таймер у вигляді пісочного годинника можна запрограмувати на  будь-який проміжок часу для зворотного відліку. Дає дітям можливість чітко бачити скільки часу залишилось до кінця виконання завдання.

11. Годинник — звичайний годинник, який показує ще й дату. Чудовий інструмент на дошці вчителя.

12. Календар – вибір необхідної дати, чи вивчення днів тижня, чи як варіант запису дати уроку.

13. Генератор випадкових чисел – кубики

14. Досить зручний інструмент – вбудовування коду. Чим саме? А все дуже просто, вставляєте  послання на вправу на learning apps, word wall, або будь-який інший інтерактивний сервіс і у вас на дошці з1являється інтерактивна вправа, і нікуди не потрібно переходити додатково.

 

15. Зручна опція цієї дошки полягає у можливості об’єднання дітей у групи за зазнаваним списком. Можна налаштовувати командирів, які закріплюються за даною групою, а іншу частину дітей переміщувати випадковим чином.

Всі ці інструменти можна пересувати у будь-яке місце на екрані, і ви можете одночасно відкривати декілька вікон, навіть для одного інструмента. Тому, якщо у вас є групи, які працюють над різними завданнями, кожна група може отримати своє власне вікно.

16. Камера – якщо ви працюєте онлайн, та хочете щоб діти бачили вчителя скористайтеся даною опцією.

17. Можливість перегляду відео прямо на дошці

18. Краще Classroom Screen працює у повноекранному режимі, який включається у нижньому правому кутку екрану. Там розташована кнопка опитування ExitPoll, яку легко можна використати як рефлексію.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Інформатика, Майстер-класи
Додано
22 квітня 2023
Переглядів
2370
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку