Мультимедійна презентація на тему " Об’єм кулі "

Про матеріал

Мультимедійна презентація до уроку з геометрії в 11 класі на тему " Об'єм кулі ". Мета уроку: Вивести формулу для об'єму кулі. Формувати вміння застосовувати математичні знання під час розв'язання тестових завдань та прикладних задач; розвивати обчислювальні навички, просторову уяву, бажання пізнавати нове, прививати інтерес до математики; виховувати почуття відповідальності, вміння швидко і правильно приймати відповідні рішення, старанність у навчанні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єм кулі

Номер слайду 2

Сфера – це поверхня кулі. Множина всіх точок простору, що знаходяться від заданої точки O на відстані, що дорівнює радіусу R. Куля — це множина всіх точок простору, що знаходяться від заданої точки O на відстані, не більшій за дану відстань R. При цьому точка O називається центром, а R — радіусом кулі.

Номер слайду 3

МЕТА: Вивести формулу для об'єму кулі. Формувати вміння застосовувати вивчені властивості під час розв’язання тестових завдань та прикладних задач. Розвивати обчислювальні навички, бажання пізнавати нове. Виховувати почуття відповідальності, вміння швидко і правильно приймати відповідні рішення.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Земля R=6371км, V=1,0832Ч1012 кмі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Крапля роси має форму сфери

Номер слайду 9

Як знайти об’єм тіла, утвореного обертанням криволінійної трапеції навколо її основи?

Номер слайду 10

Михайло Васильович Остроградський (1801 -1861) Одне з почесних місць в історії математики належить нашому співвітчизнику. Метод інтегрування. Слава вченого була настільки велика, що батьки, бажаючи заохотити молодих людей до навчання, говорили:  «Вчися, і будеш, як Остроградський».

Номер слайду 11

Радіус кулі дорівнює 9 см. Знайдіть об'єм кулі. (Відповідь. 972π см3.) 2. Об'єм кулі дорівнює 36π см3. Знайдіть радіус кулі.  (Відповідь. 3 см.) 3. Радіуси трьох куль дорівнюють 3, 4 і 5 см. Знайдіть радіус кулі, об'єм якої дорівнює сумі об'ємів даних куль. (Відповідь. 6 см.)

Номер слайду 12

А, чи знаєте ви, що 4 жовтня 1957році був запущений перший штучний супутника Землі. Супутник мав форму кулі діаметром 58 см і масою 83,6 кг. Пропоную обчислити об'єм першого штучного супутника Землі.

Номер слайду 13

Домашнє завдання .§ 34, вивчити теорему, № 1339, № 13532. Знайти та підготувати повідомлення про цікаві факти з життя та діяльності видатного вченого, педагога Михайла Васильовича Остроградського. Додатково: скласти задачу прикладного змісту по темі « Об’єм кулі». 

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УРОК!

ppt
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
24 лютого 2018
Переглядів
1552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку