Мультимедійна презентація "На тризубі розіп'ята доля"

Про матеріал
У презентації використані ілюстації до творів Т.Г. Шевченка, Л.В. Костенко, В.В. Сосюри та світлини бійців АТО Бородянщини. Це матеріал про героїв-патріотів XVII-XVIII-XX-XXI ст., які боролись за незалежність та суверенність України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«На тризубі розіп’ята доля»

Номер слайду 2

Тарас Шевченко Поховайте та вставайте,Кайдани порвіте,І вражою злою кров’ю. Волю окропіте.«Заповіт»

Номер слайду 3

Та прийде час, і ти огнистим видом. Засяєш у народів вольних колі. Труснеш Кавказ, впережишся Бескидом,Покотиш Чорним морем гомін воліІ глянеш, як хазяїн домовитий,По своїй хаті і по своїм полі.«Пролог» до поеми «Мойсей»Іван Франко

Номер слайду 4

Олександр Довженко писав: «Сьогодення лежить на дорозі із минулого в майбутнє…», «…хто не знає свого минулого, той не має майбутнього».

Номер слайду 5

Микола Луків

Номер слайду 6

Національно – визвольна війна українського народу середини XVII століття1648 – 1676 років

Номер слайду 7

«Маруся Чурай»Ліна Костенко

Номер слайду 8

Уривок з роману Ліни Костенко «Берестечко»

Номер слайду 9

Переяславська Рада 1654р.

Номер слайду 10

Уривок з фільму про Богдана Хмельницького

Номер слайду 11

Гетьман Іван Виговський

Номер слайду 12

Гетьман Іван Мазепа

Номер слайду 13

Уривок з поеми В. Сосюри «Мазепа»

Номер слайду 14

Чигиринщина – батьківщина Богдана Хмельницького

Номер слайду 15

Над Суботовим стоїть церква Богдана

Номер слайду 16

Свято-Троїцька церква. Мотронинського монастиря

Номер слайду 17

У 1768р. в Мотронинському монастирі, сотник Максим Залізняк піднімає народ на боротьбу

Номер слайду 18

«Коліївщина»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Уривок із поеми Т. Шевченка «Холодний яр»

Номер слайду 21

Уривок із поеми Т. Шевченка «Гайдамаки»

Номер слайду 22

Шевченкові слова: «І повіє вогонь новий з Холодного Яру» стали пророчими. Вогонь дійсно повіяв у 20 столітті.

Номер слайду 23

Т. Шевченко. Холодний Яр. Мотронинський монастир 1845 р.

Номер слайду 24

Федір Уваров. Одним із перших ватажків Холодного Яру, що дався втямки червоним і в 1919р. загинув там, залишивши за собою широку славу, був осавул Війська кубанського Федір Уваров. Він боровся за незалежну українську державу вкупі з Кубанню

Номер слайду 25

Василь Чучупака. Першим організатором і отаманом був 25-літній вчитель із села Мельники Василь Чучупака. Лише із Мельників, столиці холодноярської «республіки», загинуло понад 300 чоловік. Родина Чучупак склала на жертовник Батьківщини життя п’яти синів.

Номер слайду 26

Уривок з фільму «Вогонь з Холодного Яру»

Номер слайду 27

Георгій Грищенко «Холодний Яр»

Номер слайду 28

Сьогоднішнім українським патріотам стали доступними твори різних авторів. Шкляр В. Залишенець. Видання 2009 року. Київ. Юрій Горліс-Горський. Холодний Яр. Видання 1937 р. Горліс-Горський Ю. Холодний Яр. Видання 1961 р. Нью-Йорк. Дорошенко М. Стежками холодноярськими (спогади). Видання 1973 р. Філадельфія. Лютий-Лютенко І. Вогонь з Холодного Яру (спогади). Видання 1986 року. Детройт.

Номер слайду 29

Отамани. Андрій Гулий-Гуленко (командир Південної групи військ УНР), Костя Блакитний (отаман Степової дивізії), Ларіон Загородній, Іван Деркач, Іван Гонта (Головні атамани Холодного Яру), Пилип Хмара (Чорноліський полковник), Яків Мамай (отаман Білого Яру), Семен Гризло (Звенигородський полковник), командири сотень Андрій Чорнота та Іван Компанієць, командир розвідки Степової дивізії Чорний Ворон та сотні тисяч інших повстанців

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Даремно сподівалися наші вороги, що вогонь Холодного Яру знищено. Він жеврів по всій Україні, практично в кожній хаті, і вибухнув на початку XXI століття на київському Майдані. Заклик: «Готуй нових борців, Холодний Яре» прокотився по всій Україні, коли розпочалися військові дії на Східній Україні, бо сусідня імперіалістична держава знову замахнулася на свободу і суверенітет українців.

Номер слайду 33

Не судилося Україні вибороти незалежність у 1917 році, коли впали мури російської темниці і, здавалося, невольниця Воля усміхнеться всім народам

Номер слайду 34

26 квітня 2015р.

Номер слайду 35

26 квітня 2015р. у Холодному Яру зібралися бійці батальйону ім. Кульчицького, батальйони «Чернігів», «Полтава», «Золоті ворота», «Азов», вояки «Айдару», «Правого сектора», Легіону «Свободи», Чорні запорожці з Перемишля, Козацький полк ім. Івана Богуна, Пласт, щоб вклонитися могилам героїв-повстанців та освятити, за давньою традицією, біля Гайдамацького ставку свою зброю, якою будуть захищати рідну землю від загарбників

Номер слайду 36

Уривок з фільму про ювілейні 20-ті XX ст. вшанування борців за волю України

Номер слайду 37

Українці єдині в ідеї незалежності і цілісності держави, вони консолідують сили у допомозі армії. Крім зброї та військової техніки, які надає солдатам держава, всім потрібним забезпечують їх волонтери.

Номер слайду 38

Українське військо сильне фізично, а головне – морально. Кіборги - захисники Донецького аеропорту.

Номер слайду 39

Українське військо сильне фізично, а головне – морально. Кіборги - захисники Донецького аеропорту.

Номер слайду 40

Серед кіборгів був немішаєвець Валентин Опанасенко. Тут, у аеропорту, він змінив свій звичний БТР на кулемет.

Номер слайду 41

Валентин Леонідович Опанасенко Указом Президента України № 461/2015 від 31 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Номер слайду 42

Ляпін Юрій Олегович Юрію Ляпіну, мешканцю с. Козинці, було лише 19-ть, коли він загинув 19 липня 2015р. у боях під Лисичанськом Указом Президента України № 873/2014 від 14.11.2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Номер слайду 43

Личак Микола Анатолійович. Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Потрапив під мінометний обстріл, коли проводив розвідку боєм на під’їзді до Латугине.

Номер слайду 44

Марченко Віктор Петрович. Помер 3 листопада 2014 р. від серцевої недостатності під час виконання бойового завдання в с. Бахчовик, Волноваський р-н., Донецька область. Дата та місце народження: 19 серпня 1969 р., с. Мироцьке, Бородянський район, Київська область. Звання: Старший сержант. Посада: Заступник командира взводу-командир гармати. Підрозділ: 72-а окрема механізована бригада.

Номер слайду 45

Босий Олександр Любомирович. Дата та місце народження: 10 травня 1975 р., с. Макалевичі, Радомишльський район, Житомирська область. Звання: Солдат. Посада: Підрозділ: 44-а окрема артилерійська бригада. Загинув 16 січня 2015 р. під час обстрілу з РСЗВ «Град» у районі с. Отрадівка, Артемівський район, Донецька область. Разом з Олександром загинули старший сержант М. Штанський, солдат В. Каракула та солдат С. Слобоженко. Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

У статті 65 Конституції України записано: «Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України»Свій громадянський обов’язок виконали з честю і гідністю наймужніші викладачі, студенти та випускники коледжу

Номер слайду 49

Жила Віктор Олександрович

Номер слайду 50

Дяченко Петро Іванович

Номер слайду 51

Дяченко Петро Іванович, 11 липня 1969 року народження, житель Немішаєвого. Призваний по мобілізації 20 березня 2014 року в Донецьку область, старший лейтенант. Звільнився 13 квітня 2015 року. Працює в коледжі на посаді завідувач ІКТ.

Номер слайду 52

Лоїк Руслан Петрович, 1979 року народження, житель смт. Немішаєво. Викладач коледжу. Призваний з 28 квітня 2015 року в м. Артемівск, лейтенант.

Номер слайду 53

Буткевич Андрій Ігорович 3 квітня 1995 року народження, житель смт. Клавдієве. В 2010 році вступив до Немішаївського агротехнічного коледжу на ветеринарне відділення. Студент 4-го курсу. З 13 серпня 2014 року перебуває в зоні антитерористичної операції.

Номер слайду 54

Буткевич Андрій Ігорович З 13 серпня 2014 року перебуває в зоні антитерористичної операції окремого загону спеціального призначення «Айдар».

Номер слайду 55

Африканов Андрій Борисович 23 грудня 1980 року народження, проживає в смт. Немішаєве, випускник «НАК», агрономічного відділення, призваний в АТО

Номер слайду 56

Африканов Андрій Борисовичз 11 травня 2014 року в 11 батальйон територіальної оборони «Київська Русь»

Номер слайду 57

Глущенко Богдан Юрійович – студент групи ЕРС-31 01.09.2014 року вступив до ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» на відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання». Студент 4 курсу. З 04.01.2015 року перебуває в зоні антитерористичної операції (Донецька область) в складі окремого загону спеціального призначення «Азов». Народився 12 листопада 1996 року в селі Козаровичі Вишгородського району Київської області.

Номер слайду 58

Глущенко Богдан Юрійович – студент групи ЕРС-31. З 04.01.2015 року перебуває в зоні антитерористичної операції в складі окремого загону спеціального призначення «Азов».

Номер слайду 59

Горлов Юрій Васильович, 6 грудня 1967 року народження, житель смт. Немішаєво, випускник коледжу, призваний в з-й батальйон 79 десантної аеромобільної бригади «Крила Фенікса». Мажара Іван Ігорович, 20 червня 1989 року народження, житель Немішаєвого, випускник коледжу. З 22 травня 2014 року проходив службу в складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина» в м. Луганськ.

Номер слайду 60

Станом на 12 серпня 2015р. в Київській області нараховується 5 592 демобілізованих бійців АТО. Загиблих 145 осіб.

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!Говорять сьогодні дорослі й малі. Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,Немає такої, як ти, на землі.

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Сердечно бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!Дякую за увагу!

Номер слайду 66

pptx
Додано
14 березня 2019
Переглядів
1132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку