Мультимедійні презентації з використанням технологій розвитку критичного мислення на уроках і в позаурочний час

Про матеріал
"Мультимедійні презентації з використанням технологій розвитку критичного мислення на уроках і в позаурочний час" В умовах сьогодення складно уявити сучасний світ без комп’ютерів та іншої техніки, яка оточує нас. Нові інформаційні технології мають величезний діапазон можливостей для збагачення навчально-виховного процесу у сучасній школі та системи освіти в цілому. Одним з таких дидактичних засобів, який розвиває потенціал, є мультимедіа. З англійської multimedia – багатокомпонентне середовище, яке дозволяє використовувати текст, графіку, відео і мультиплікацію в режимі діалогу і тим самим розширює галузь знання у навчальному процесі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

В умовах сьогодення складно уявити сучасний світ без комп’ютерів та іншої техніки, яка оточує нас. Нові інформаційні технології мають величезний діапазон можливостей для збагачення навчально-виховного процесу у сучасній школі та системи освіти в цілому. Одним з таких дидактичних засобів, який розвиває потенціал, є мультимедіа. З англійської multimedia – багатокомпонентне середовище, яке дозволяє використовувати текст, графіку, відео і мультиплікацію в режимі діалогу і тим самим розширює галузь знання у навчальному процесі.

Номер слайду 3

Мультимедійна форма вираження навчальної інформації найбільш актуальна , у зв’язку з комп’ютеризацією процесу освіти. З метою розвитку особистості потрібно враховувати, що навчальний матеріал повинен: сприяти розвитку критичного мислення та пізнавальної активності, забезпечувати індивідуальну траєкторію навчання. Мультимедійна презентація навчального матеріалу – спосіб пред’явлення творчо переробленого вчителем, адаптованого для певного віку учнів мовної інформації у вигляді логічно завершеної добірки слайдів з певних тем.

Номер слайду 4

Технологія використання мультимедійних презентацій у навчальному процесі включає в себе кілька етапів: підготовчий переддемонстраційний демонстраційний післядемонстраційний рефлексивний

Номер слайду 5

Найдоступнішим засобом для створення власних комп’ютерних навчальних продуктів є програма

Номер слайду 6

Кожен учитель знає, як відбувається запам’ятовування інформації: слухом засвоюється 20% за допомогою зору 30% Поєднання слухового та зорового каналів інформації учень спроможний засвоїти до 60% інформації. А мультимедіа дає змогу об’єднати текст, звук, графічне зображення, відеозображення та ще й улюблену дітьми анімацію (мультиплікацію). Таким чином, використання мультимедії значно сприяє засвоєнню навчальної інформації кожним школярем.

Номер слайду 7

Педагогічна практика переконує в тому, що систематичне використання комп’ютера, зокрема мультимедійних презентацій з використанням технологій критичного розвитку, на уроці, сприяє: підвищенню якісного рівня використання наочності на уроці; зростанню продуктивності уроку; реалізації міжпредметних зв’язків; логізації й структуруванню навчального матеріалу, що значно підвищує рівень знань учнів; зміні ставлення школярів до комп’ютера (вони починають сприймати його не як сучасну іграшку, а як універсальний інструмент для ефективної роботи в будь-якій галузі людської діяльності); аналізувати, порівнювати, синтезувати, оцінювати інформацію з будь-яких джерел; бачити проблеми, ставити запитання; висувати гіпотези та оцінювати альтернативи; робити свідомий вибір, приймати рішення та обґрунтовувати його.

Номер слайду 8

В роботі з учнями під час уроку можна використовувати різноманітні інформаційно-комунікаційні засоби: електронні підручники та словники; окремі типи файлів (зображення, відео-, аудіо-, анімації). Кожен навчальний мультимедійний засіб має відповідати всім дидактичним вимогам, а саме науковості, систематичності, послідовності, доступності, зв’язку із практикою, наочності. Навчальний матеріал на слайдах повинен подаватися порціями, зручними для сприйняття учнями.

Номер слайду 9

Інформація повинна бути чіткою, лаконічною, доступною. У процесі роботи з нею учні вчаться аналізувати, критично мислити, висловлювати власну думку, удосконалюють уміння працювати на комп’ютері. Якщо застосування мультимедійних технологій добре продумане, заняття буде творчим, наочним, цікавим, життєвим, дозволить розвивати уміння учнів працювати в парах і групах, а також такий урок перевтілюється у гру, диспут, екскурсію, творчу лабораторію

Номер слайду 10

Під час уроку мультимедійні презентації з використанням технологій розвитку критичного мислення доцільно, аби вчитель надавав слово учням, а сам говорив якомога менше. Він має бути провідником, стимулювати учнів до роздумів, уважно вислуховувати їхні міркування.

Номер слайду 11

«Почую – забуду, побачу – запам’ятаю, зроблю сам – зрозумію»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Використання пристроїв для навчання Для перегляду зображень на великому екрані можна використати такі пристрої: Комп’ютер Проектор

Номер слайду 14

Розгадайте ребус Ю Комп’ютер

Номер слайду 15

В Рукав А Королева

Номер слайду 16

Знайти невідоме число машина мир школа 6 3 5

Номер слайду 17

Відгадай загадку Ця всесвітня павутина стільки знає - просто диво! З нею вчись ти працювати – теж багато будеш знати. Відповідь: Інтернет

Номер слайду 18

Виберіть основне слово для предмета інформатика. А) комп’ютер; Б) інформація; В) безпека; Г) людина.

Номер слайду 19

Як утворити число 52, використовуючи два однакові числа і знак арифметичної дії? 26 + 26 = 52

Номер слайду 20

Установіть порядок комп’ютерів від меншого до більшого

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
17 грудня 2020
Переглядів
866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку