Мультимедійний супровід до бесіди " Казка про Хвилю та художника"

Про матеріал
Намагатися передати емоційне ставлення до багатства форм і барв у навколишньому світі й творах мистецтва, їх гармонійному поєднанні; пробуджувати естетичні почуття та естетичне ставлення до навколишньої дійсності й творів мистецтва; виховувати інтерес і любов до мистецтва, потребу у спілкуванні з ним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка " Про Хвилю та художника"

Номер слайду 2

Про море вірші не вдаються: Бліді слова, бліді думки Перед очима чайки в'ються, А в думах - степ і колоски. Вночі маяк - як вогник хати,  Вода хвилюється, шумить.  Щоб написати - мало знати, Усе потрібно пережить.

Номер слайду 3

Жила-була у величезному Морі Хвиля. Погідної днини вона бавилася біля берега, ворушила барвисті камінці, лоскотала жвавих рибок

Номер слайду 4

У штормові дні ставала усе темнішою, сірішаю, а на голівці в неї з’являлася шапка білої сердитої піни

Номер слайду 5

Уночі Хвиля підставляла спинку під сріблясті холодні промені Місяця

Номер слайду 6

Одного разу Хвиля побачила кучерявого хлопчика. Він дивився на неї із захопленням, і Хвилі хотілося стати ще гарнішою.  Я намалюю тебе! – сказав хлопчик Хвилі.  Спробуй! – засміялася вона.

Номер слайду 7

Хлопчик був вірменином,  і його називали то Ованесом, то Іваном. У місті Феодосії, де він жив, було багато українців, росіян, вірмен, греків і татар.

Номер слайду 8

Невдовзі хлопчик кудись зник. Хвиля підповзала до берега й прислухалася до людських розмов. Вона дізналася, що хлопчик поїхав учитися на художника.

Номер слайду 9

Через багато років на берег прийшов сивий чоловік і сказав Хвилі:   - Пам’ятаєш, коли я був маленьким хлопчиком, я пообіцяв намалювати тебе? Гадаю, мені це вдалося.

Номер слайду 10

Іван Айвазовський став мариністом. Так називають художника, який зображує море. Хвиля на полотнах митця велично мчить морським простором. Вона піднімається й опускається разом зі своїми найкращими подругами. Хвилі могутні, вони преливаються синім, блакитним, зеленим кольорами.

Номер слайду 11

На картинах Айвазовського немає химерних краєвидів і найяскравіших барв. Зате є справжня краса моря.

Номер слайду 12

Славетний художник Іван Айвазовський повернувся в рідну Феодосію. У своїй великій майстерні він писав усе нові картини. Протягом життя митець створив понад шість тисяч морських пейзажів.

Номер слайду 13

Марченкова О. Ю. КЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гайда Діана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 серпня 2019
Переглядів
2460
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку