Мультимедійний супровід до уроку каліграфії

Про матеріал
Презентація до уроку каліграфії 3 клас. "Відпрацювання каліграфічних навичок. Колективний стилістичний аналіз тексту. Написання науково-популярного твору."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відпрацювання каліграфічних навичок. Колективний стилістичний аналіз тексту. Написання науково-популярного опису.

Номер слайду 2

Відгадування загадки. Звір в Австралії живе,листя їсть, траву жує. Довгі вуха, довгий хвіст. Ну, а ще – великий зріст. Сумка є не для забав,діток він туди сховав. Дикий звір,хоч і незлий,здогадайся, хто такий.

Номер слайду 3

Сумчасті тварини. Кенгуру. Вомбат. Опосум. Тасманійський дияволЄхидна. Качкодзьоб. Сумчастий кріт

Номер слайду 4

Вправа “Лабіринт” Допоможи татові кенгуру зустрітися зі своєю сім’єю.

Номер слайду 5

Графічний диктант. Відступити праворуч 2 клітинки і вниз 3 клітинки:

Номер слайду 6

Стилістичне порівняння текстів

Номер слайду 7

Творча вправа Прочитай інформацію про кенгуру. Обери речення, які ти використаєш для написання науково-популярного опису цієї тварини. Запиши. Кенгуру – це травоїдний сумчастий ссавець, який здатний пересуватися стрибками. На животі у кенгуру є сумка, в якій сидить дитинча. Тварини покриті щільним густим хутром сірувато-коричневого кольору. При народженні дитинча кенгуру розміром з квасолину і має ще недорозвинені органи. Самка виношує малюка у своїй сумці близько шести місяців, поки у нього не з’явиться своє хутро. Самка кенгуру здатна управляти своєю сумкою завдяки розташованим там м’язам. Вона може щільно закрити сумку, щоб у неї не потрапляла вода при плаванні. Мати пильно стежить за дитинчам: вона вміє закривати сумку так, щоб малюк не міг вибратися назовні передчасно. При наближенні небезпеки кенгуру, попереджаючи родичів, б’ють лапами об землю. Кенгуру – тварина, схожа на великого зайця з довгим хвостом. Кенгуру мають своєрідний вигляд. Голова та груди маленькі, задня частина велика, задні ноги довгі, сильні та м’язисті, а передні – слабкі, ними тварина користується так, як людина руками.

Номер слайду 8

pptx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку