Музичні образи зимових свят

Про матеріал
Презентація до уроку Мистецтво 4 клас за підручником Л. Кондратової НУШ. В презентації використані матеріали з підручника Мистецтво 4 клас НУШ та відео матеріали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музичні образи зимових свят Урок 29 Добровольська ВІкторія Сергіївна. Музичні образи зимових свят. Урок 29 Добровольська Вікторія Сергіївна

Номер слайду 2

Прийшла зима ...

Номер слайду 3

В народі говорять: “Зима прийшла і празничків привела”. І дійсно. Взимку майже щодня – свято.-Введення ( 4 грудня );-Катерини ( 7 грудня );-Андрія (13 грудня);-Наума ( 14 грудня );-Варвари Великомучениці( 17 грудня );-Сави ( 18 грудня );- Святого Миколая (19 грудня);- Святвечір (6 січня);- Різдво Христове (7 січня);-Новий рік або свято Василя (14 січня);- Водохреща (19 січня);- Стрітення ( 15 лютого ).

Номер слайду 4

Які календарно-обрядові пісні зимового циклу ти знаєш?Напередодні новорічних і різдвяних свят пропоную розглянути музичні та візуальні образи, пов’язані ізцими святами. В українському пісенному фольклорі зимового циклу виділяються колядки та щедрівки.

Номер слайду 5

Словничок. Колядки — старовинні обрядові величальні пісні, які виконують колядники від Різдва до Водохреща. Щедрівки — новорічні обрядові пісні, в яких висловлюють побажання доброго врожаю й усіляких гараздів.

Номер слайду 6

Слухаємо музику. Українські народні щедрівки «Чи дома, дома», «Слава нашим господарям»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Що характерно для українських щедрівок? Назвіть спільні риси прослуханих пісень. Чи було чути музичний супровід? Опишіть засоби музичної виразності та мелодії творів.

Номер слайду 9

Відеофрагмент із різдвяного мюзиклу «Містерія Різдва»(продюсерка і виконавиця пісень Р. Калина). Розкажи про свої враження від перегляду. Які з прослуха-них пісень тобі знайомі?

Номер слайду 10

Словничок. Мюзикл — музично-сценічна вистава, в якій поєднуються різноманітні жанри і виражальні засоби естрадної та побутової музики, хореографічного, драматичного і оперного мистецтв.

Номер слайду 11

СПІВАЄМО РАЗОМУкраїнська народна щедрівка «Ой сивая та і зозуленька».

Номер слайду 12

Пісня-гра «Ой господарю, господарочку». Оберіть Маланку та разом із нею виконайте щедрівку, супроводжуючи спів пластичною імпровізацією.

Номер слайду 13

Які народні пісні присвячено новорічним святам? Про що співають у цих піснях?

Номер слайду 14

Дякую за увагу

pptx
Додано
23 січня 2021
Переглядів
779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку