Музично-спортивна розвага "Козацькі забави"

Про матеріал
Сценарій музично-спортивної розваги "Козацькі забави" для різновікової групи дошкільного підрозділу до дня захисника Вітчизни.
Перегляд файлу

                                      КОЗАЦЬКІ  ЗАБАВИ-2021  (різновікова група)

Флешмоб «Мова єднання» Н. Бучинська

Керівник: Раді вас у нас вітати, сьогодні в нас козацьке свято! Добре, що прийшли до нас в цей осінній гарний час!

Пісня «Осінь, осінь вже прийшла», муз. Е. Скрипкiна

Осiнь, осiнь вже прийшла, жовте листя принесла.                                                                                            Дощик, дощик всюди ллє, нам гуляти не дає.                                                                                             Дощик, дощик всюди ллє,нам гуляти не дає.

Парасольки ми вiзьмем, і на вулицю пiдем.                                                                                                  Крапай, дощик, на малят, поливай усе пiдряд.                                                                                               Крапай, дощик, на малят, поливай усе пiдряд.

                                                Діти сідають

Керівник: А зараз час перевірити ваші знання про козаків. Слухайте уважно запитання.

Як звався козацький човен? (Чайка)                                                                                         Що було символом влади козаків? (Булава)                                                                                       А як називаються козацькі штани? (Шаровари)                                                                        Як називалась козацька зачіска? (Оселедець)                                                                            Як звалася зброя козаків? (Шабля)                                                                                                       Що робили козаки після пробудження? (Купались)                                                             Назвіть козацьку їжу. (Риба, вареники, галушки, куліш, соломаха, мед)                                                                                                    Хто очолював козацьке військо? (Гетьман)                                                                                 Де була розміщена Запорізька Січ? (на Дніпрових порогах)

Є бажання позмагатись? (Так) Силу й спритність показати? (Так)                                                    І відвагу молодецьку, як це в козаків ведеться? (Так)                                                                  Перш ніж силу показати, треба нам затанцювати!

Укр. нар. танець «Картопля»

Керівник: Козацькі розваги розпочинаємо! Оголошую!                                                                         

Конкурс 1 «Привітання»!

Дитина: Ярослав                                                                                                                                     Любимо козацьку славу, жарти, ігри та забави. Хай луна веселий сміх, ми здивуємо усіх! Нині хлопці та дівчата, ми веселі козачата!

Дитина:Паша                                                                                                                                              Ми сюди прийшли сьогодні, щоби всіх вас розважати.                                                              І свої могутні сили всім вам зараз показати! Нині хлопці та дівчата, ми веселі барвінчата!

Керівник: Тож не будемо часу гаяти, змагатимуться сьогодні два курені. Два гурти козаків покажуть, хто що може.  Почнемо з бойової підготовки, приготуйтеся показати силу, спритність і відвагу у  завданні «Подолання перешкод».

Конкурс 2 «Подолання перешкод»

 

 

Керівник:  Усі козаки вміли вправно стріляти. Тож надаємо можливість і нашим гравцям продемонструвати свою влучність та гостроту зору у завданні «Метання ядра» (обруч).

Конкурс 3 «Метання ядра»

Керівник: Наступний конкурс «Козаки-вершники»  прямують до кегель і повертаються назад, передавши шаблю іншому учаснику.

Конкурс 4 «Козаки-вершники»

Керівник: Для козака неабияке значення мають сила та витривалість. Щоб мужньо боронити свій народ, свою рідну неньку Україну, козаки повинні мати силу в руках. Отже, починаємо змагання силачів. Я запрошую команди перешикуватися для перетягування канату.

 

Конкурс 5 «Перетягування канату»

 

Керівник: Бували випадки, коли козаки в боях потрапляли в полон, але вони за всяку ціну намагалися втекти з полону. Отже, наше наступне завдання – втеча козака з полону.

 

Конкурс 6 «Стрибки в мішках»

 

Керівник: У наступному конкурсі перший учасник саджає картоплю, другий збирає.

 

Конкурс 7 «Посадка і збирання картоплі»

 

Керівник: А чи знаєте ви, діти, що козаки вміли готувати дуже смачні страви? Для цього вони розпалювали велике вогнище, а їжу готували у великих казанах.

 

Конкурс 8 «Розведи вогнище»

 

Керівник: Вогнище ми розвели, картоплю посадили і зібрали. Маєте ще сили для куховарення? Тоді швиденько перенесіть овочі в казанок.

 

Конкурс 9 «Овочі на борщ»

 

Керівник: А що ми забули додати в казанок? (Сіль)

 

Конкурс 10 «Як козаки за сіллю ходили»

 

Керівник:  Настав час нам відпочити, свою душу звеселити.

                   Зараз музика лунає, до оркестру всіх скликає!

 

Дитина: Аліса                                                                                                                                                                      Ми дітвора українська, хлопці та й дівчата!                                                                                               Хоч не міцні в нас ще руки та душа завзята!

 

Оркестр «Українська полька»

 

Керівник: Наші славні козаки позмагались залюбки. Всі здолали перешкоди, пройшли крізь вогонь і воду. Привітаймо переможців, славних наших запорожців! (ОПЛЕСКИ)

 

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Сценарії
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку