До розіграшу
залишилось:
11 днів
Конкурс розробок «Вчительська десятка»
Розробки додавай – подарунки вигравай!

Н. Бічуя. Літературні диктанти

Про матеріал

. Літературні диктанти покращують логічне та асоціативне мислення, пам'ять, дають змогу економно використати час на уроці.

Подані види робіт допоможуть учителеві перевірити знання біографії письмен­ників та змісту творів.

Перегляд файлу

                    Ніна Бічуя « Шпага Славка Беркути»

 

Картинки по запросу н. бічуя «шпага славка беркути»Літературний диктант

1. На кого хотів бути схожим Славко?

А. На батька. 

Б. На Юлька.  

 В. На вчителя географії. 

 Г. На тренера.

2. Що відповів Андрій Степанович на бажання Славка стати фехтувальником?

А. «Група повністю укомплектована».

 Б. «Група повністю укомплектована, однак приходь».

В. «Група буде укомплектовуватись з наступного року». 

Г. «Секція з фехтування працювати не буде».

3. Що стали казати про Беркуту через півроку тренувань?

А. Що він не виправдав сподівань матері. 

 Б. Що він гідний син своїх батьків.

В. Що він найздібніший учень Андрія Степановича.  

Г. Що він майбутній республіканський чемпіон.

4. Яке розчарування спіткало учнів 7-Б класу?

А. Скасували екскурсію на  канікулах.

 Б.  Захворіла класний керівник.

В. Вони програли у футбол учням 7-А класу. 

Г.  Славко Беркута не здобув кубка у змаганнях.

5. Хто подарував Славкові шпагу?

А. Тренер.

Б. Батько.

В. 7-Б клас.

Г. Юлько.

6. Яку клятву дав собі Беркута?

А. Довести, що він найкращий учень 7-Б класу.  

Б. Ніколи не брехати батькам.  

В. Через рік увійти до збірної республіки.  

Г.  Більше не товаришувати з Юльком.

7. Що ніяк не міг сказати Юлькові Беркута?

А. Що Юлько йому чимось не до вподоби.  

 Б. Що він дуже цінує їхню дружбу.

 В. Що Славко хоче бути схожим на друга. 

 Г. Що заздрить вмінню Юлька розв’язувати задачі.

8. Що трапилося на тренуванні у Славка Беркути?

А. Славко поранив Юлька шпагою. 

Б. Славко пошкодив собі руку.

В. Славко знепритомнів.  

Г. Лілі посварилася з Юльком.

9. Через випадок з Юльком Ващуком:

А. Беркута перестав ходити на тренування. 

Б.  Славко уникав зустрічі з Лілі.  

В. Беркуту виключили з секції.   

 Г. Беркута  тяжко захворів.

10. Чому директор школи кричав Славкові: «Така пляма на нашій школі! Негідник!»?

А. Через бійку з Юльком.  

Б. Через лист із дитячої кімнати міліції. 

В. Бо Беркута прогулював  школу. 

Г. Бо Беркута програв спортивні змагання.

11. Що сказала на суді немолода, втомлена жінка?

А. «Ми даремно образили цього хлопця, Славка Беркуту».

Б. «Беркуті вірити не можна».  

В. «Таким, як Беркута, не місце у спортивній школі».

Г.  «Славко Беркута має понести справедливе покарання».

12. Як Юлько помстився Славкові за поранення?

А. Припинив з ним дружбу.   

Б.  Перестрів на вулиці і побив.

В.  Назвався Славком Беркутою у дитячій кімнаті міліції.

Г. Обмовив Славка на суді.

Відповіді:

1.Г.2.Б. 3. В. 4.Г. 5. А. 6. В. 7. А. 8. А. 9. А. 10. Б. 11. А. 12. В.

 

 

 

 

 

 

Станьте першим, хто оцінить розробку

Щоб залишити свій відгук, необхідно зареєструватись.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
docx
Додано
13 лютого
Переглядів
1259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку