На допомогу вчителеві. Розроблено для конкурсу "Молодий вчитель Року"

Про матеріал
Дя участі в конкурсі особисто написала ессе про себе. Конкурс "Молодий вчитель року"
Перегляд файлу

«Якого вчителя чекає наша нова школа»

(портрет педагога нової української школи)

 

Було вже пізно, на вулиці темніло. А на небі виднілося багато зірок, та всі такі яскраві та великі. Виблискують своїми боками, ніби пишаються собою, а серед них одна маленька та непомітна зіронька. Вона завжди мріяла, як би їй дорости до таких розмірів і так сяяти, виблискувати своєю красою, як вони, оті великі зорі.

Минуло багато часу, та зірочка вирішила звернутися за допомогою до великих зірок. Вони їй у допомозі не відмовили, але і робити за неї нічого не збирались. Ось, що вони їй сказали: «Ти поки що рости, набирайся сил, а ми будемо за тобою спостерігати, коли ти будеш готова до змін, ми тобі дамо знак. Будь уважною та не втрачай шансу, не пропусти того знаку».

Росла зірочка, а знаку все не було… Та й надія її вже почала згасати. Думала вона: «Все, мабуть нема в мене тої іскри, яку вони так чекали, мабуть не судилося стати такою величною та яскравою…»

А «великі зорі» все спостерігали  та чекали слушного моменту. І ось він настав …

Стала маленька зіронька великою, яскравою та такою, що аж засліплювали очі. Добре, що надія не згасла до кінця.

Ця зірка - це молодий вчитель, який прийшов до школи вперше, який ще нічого не вміє, але має бажання навчитися. Його наставниками «великими та яскравими зірками є завучі та директор. Саме вони слідкують за роботою молодого вчителя, тієї «маленької зірки»,  запалюють іскру яскравіше, дають оте величчя, про яке  мріє кожна «зірка».

Яке звичне і містке це слово «вчитель»! Це той, хто навчає, хто збагачую розум і душу молодої людини, хто відкриває перед нею невичерпну скарбницю знань і невмирущих моральних цінностей., хто сіє розумне, добре і вічне. Теплі, хороші слова, але… чи актуальні вони сьогодні?

Швидкий розвиток науково-технічного прогресу у світі впливає на усі сторони життя сучасної людини. Школа теж не стоїть осторонь від сучасних тенденцій сьогодення. Її основні завдання визначаються у підготовці і розвитку всесторонньо розвинутої особистості, яка чітко орієнтується в досягненнях суспільства, володіє усіма необхідними навичками і знаннями, психологічно підготовлена до дорослого життя.

 

Сучасний учень живе у світі електронної культури. Щоб вчитель спілкувався з ним однією мовою, необхідно теж бути сучасним: володіти ефективними методиками та новими освітніми технологіями.

C:\Users\user\Desktop\радуга\0_3c7b6_c905b3e7_XL.jpegОновлення Державного стандарту вимагає і від вчителів переходу на новий рівень роботи з учнями. Сучасна школа ставить перед педагогами нові завдання – втілювати в освітній процес таку модель навчання і виховання, яка б сприяла розвитку інноваційної всебічно розвинутої особистості. Сьогодні школа потребує вчителя з сучасними поглядами і уміннями, кваліфікованого, творчого, інформаційно-грамотного, який здатен ефективно і доцільно застосовувати інформаційні і комунікативні технології у своїй професійній діяльності, володіє новітніми методиками використання електронних освітніх ресурсів.

У мене, як у кожного вчителя, є для роботи підручник, дошка і крейда. Але у сучасних умовах цього вже явно не достатньо. Сьогодні діти все більше використовують нові пристрої, інтерактивні ігри, телефони з доступом до Інтернету. Зацікавити дітей на уроці стає все важче і важче. Тому усе частіше у своїй роботі я використовую інноваційні технології.

Отже, на нашу думку, найважливіша риса сучасного вчителя - уміння й бажання вчитись, не зупинятись на досягнутому, завжди шукати в житті новизну. Адже людина, яка цікавиться всім, що її оточує, не подаватиме «суху теорію», а зробить кожний урок цікавим і пізнавальним для учня.. І це, мабуть, єдине, чим можна завоювати повагу та прихильність дитини і досягти головної мети своєї роботи - навчити.

Саме таким я уявляю портрет учителя нової української школи.

І дивлячись на зоряне небо, я мрію, що вже завтра будуть народжуватися нові зірки, які матимуть ту саму іскру, за допомогою, якої вони запалюватимуть вогники в серцях сучасних учнів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\user\Desktop\радуга\0_3c7b6_c905b3e7_XL.jpegУправління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради

 

Відділ освіти виконкому Тернівської районної у місті ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творча робота з теми:

«Якого вчителя чекає наша нова школа»

(портрет педагога нової української школи)

 

2 

Виконала:

Лузан Світлана Юріївна,

вчитель хімії,основ здоровя та основ інформатики

Криворізької загальноосвітньої

 школи І-ІІІ ступенів № 45

 

 

 

 

 

Кривий Ріг

2014 р.

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку