НАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ НА УРОКАХ ІСТОРІЇ ТА ПРАВОЗНАВСТВА

Про матеріал

Патріотичне виховання — планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму, тобто доброго відношення до Батьківщини та до представників спільної культури або країни. Таке виховання включатиме розвиток любові до батьківщини, національної самосвідомості й гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальність за природу рідної країни; потребу зробити свій внесок у долю батьківщини; інтерес до міжнаціонального спілкування; прагнення праці на благо рідної країни, її народу. Має застосовування як у сім'ї та школі, так і в державних і громадських організаціях, засновуючись на впевненості в позитивному ефекті такого ж відношення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

НАЦІОНАЛЬНО ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ  - це формування свідомої розвиненої особистості, яка здатна переосмислити уроки минулого, сприяти формуванню сучасного позитивного іміджу країни, знати та вивчати історію свого краю. Освіта ХХІ ст. Концепція національного виховання Національна програма патріотичного виховання НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

2. Формування мовної культури, оволодіння та вживання української мови. 1. Виховання правової культури, поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки Герба, Прапора, Гімну України та історичних святинь. 3. Формування духовних цінностей: почуття патріотизму, любові до українського народу, історії, Української Держави. 4. Відновлення і вшанування національної пам'яті. 5. Утвердження в свідомості ролі українського війська в українській історій, Гетьманського козацького війська, Січових стрільців. 6. Підвищення престижу і розвиток мотивації молоді до державної та військової служби. 7. Відродження та розвиток українського козацтва.

Номер слайду 7

Суть патріотизму розкривається в умінні жити інтересами свого народу, власної держави. В ДЕРЖАВНОМУ СТАНДАРТІ базової і середньої освіти, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України N 24 від 14 січня 2004 р., зазначається: «Викладання історичних дисциплін спрямоване на виховання в особистості рис патріота України, активного компетентного громадянина, людини з гуманістичними і демократичними цінностями».

Номер слайду 8

Україна в роки Першої світової війни. Початок української революції. Україна у період загострення кризи радянської системи (сер.60-х - сер. 80-х рр.) Українська державність в 1917—1921 рр. Розпад Радянського Союзу й проголошення незалежності України (1985—1991 рр.) Україна в умовах політичної та економічної лібералізації суспільства (середина 50-х - середина 60-х рр.)

Номер слайду 9

IV Універсал Проголошення незалежності УНР Злука УНР і ЗУНР Героїзм українського народу. Ціна перемоги в німецько-радянській війні «Шістдесятництво» в українській культурі Утворення Української Гельсінської спілки Декларація про державний суверенітет України Проголошення незалежності України. Розпад СРСР Прийняття Конституції України (1996р.) Формування легіону Українських січових стрільців Формування легіону Українських січових стрільців Формування легіону Українських січових стрільців

Номер слайду 10

Історія України, її державність – це не тільки події, а й історичні постатті, ЯКІ ВІДСТОЮВАЛИ НАЦІОНАЛЬНУ ГІДНІСТЬ НАШОГО НАРОДУ, ЙОГО ПРАГНЕННЯ МАТИ ВЛАСНУ ДЕРЖАВУ - Т.Шевченко, М.Міхновський, С.Петлюра, С.Бандера, Р.Шухевич, Л.Лук’яненко, І.Кандиба, А.Горська, І.Дзюба, Л.Костенко, та ін.

Номер слайду 11

Працювали з учнями над навчально-виховними проектами “Моя – Батьківщина Україна”, “Трагічні сторінки історії жителів с. Шевченкового” та ін.

Номер слайду 12

Вони виховують патріотичні почуття до рідної землі та гордість за відомих людей, доля яких була пов’язана з нашим краєм.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ТЕМАТИЧНИЙ ТИЖДЕНЬ ІСТОРІЇ, ПРИСВЯЧЕНИЙ 82 РОКОВИНІ ГОЛОДОМОРУ 1932-33РР ПРОВЕДЕНО: Історичну годину «Жнива голоду» Конкурс стіннівок, присвячений 82 річниці пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.

Номер слайду 16

ПРОВОДИМО ЕКСКУРСІЇ ДО МІСЦЬ БОЙОВОЇ СЛАВИ НАШОГО КРАЮ.

Номер слайду 17

Відкритий виховний захід - екскурс в історію «ПОДОРОЖ КОЗАЦЬКИМИ СТЕЖКАМИ» та інформаційно - ілюстративна виставка «МИ КОЗАЦЬКОГО РОДУ НАЩАДКИ!» до Дня Українського козацтва.

Номер слайду 18

… У 1991 році Україна отримала незалежність. І усі ці роки кожен громадянин нашої держави вважав, що слово “ВІЙНА” ніколи більше не буде звучати на наших вустах … Але ж ні, сьогодні до нас підкралася ця біда. Вона забирає людські життя.

Номер слайду 19

Патріотизм виховує великих, сильних людей, які здатні пожертвувати власним життям заради своєї країни. СТЕНД-РЕКВІЄМ Небесна Сотня Воїни АТО

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

ppt
Додано
23 березня 2018
Переглядів
1711
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку