Наказ про виконання освітньої програми за І семестр

Про матеріал
Текст наказу включає основні чинні нормативні документи, які регламентують роботу закладку освіти у 2023/2024 навчальному році, а також інформацію про їх виконання педагогічним колективом закладу за перший семестр поточного навчального року. Стане у нагоді заступнику директора з навчальної роботи
Перегляд файлу

                                      

 

ПОВНА НАЗВА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Повна адреса

індекс, тел. …………….., тел./факс ……..

E-mail: ..................@ ukr.net, Web:http://...........org.ua

Код ЄДРПОУ ………

НАКАЗ

 

27.12.2023

 

Населений пункт

Область

      №   53 -о

Про виконання Освітньої програми

та навчальних планів у І семестрі

2023-2024 навчального року 

 

Згідно з річним планом роботи опорного закладу, Програмою внутрішнього моніторингу 2023-2024 навчального року  27 грудня 2023 року проведено перевірку стану виконання Освітньої програми та навчальних планів учителями опорного закладу.

Освітній процес  у закладі освіти організовано відповідно до навчального плану, який складено на виконання Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», на підставі Освітньої програми, схваленої на засіданні педагогічної ради, протокол від 30.08.2023р., №1. Навчальна діяльність закладу здійснювалася за навчальними програмами:  у початкових класах – за Типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом О.Я. Савченко. 1-4 клас; для 3-А, 5-А, 7-В, 8-А, 9-А класів розроблена відповідно за типовою освітньою програмою відповідно наказу МОН України від 03.02.2021 року №140 «Про внесення змін  до наказу Міністерства освіта і науки України від 02 листопада 2016 року № 1319 та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства освіти і науки України», листа Міністерства освіти і науки України «Щодо освітніх програм» №01/9-188 від 07.04.2021 року; у 5-х та 6-х класах відповідно до типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 19.02.2021 № 235; у 7-9-х класах – за навчальними програмами для учнів 7-9 класів (затверджені наказами МОН від 20.04.2018р №405); у старшій школі: за навчальними програмами для учнів закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня (затверджені наказом МОН від 20.04.2018р №408).

З метою з’ясування рівня виконання навчальних планів та програм 27 грудня 2023 року адміністрацією опорного закладу  проведено співбесіди з окремими вчителями, перевірено записи в ЕОП «Googlе Сlаssroom», електронні класні журнали ІТС «Єдина школа», календарні плани. Під час перевірки зверталась увага на якість і своєчасність виконання навчальних програм, зміст програмового матеріалу з кожної теми і запис виконання його в електронному класному журналі, проведення передбаченого мінімуму контрольних робіт, тематичного оцінювання навчальних досягнень, умінь та навичок учнів, уроків позакласного читання та розвитку мовлення, обов’язкових практичних робіт з фізики, хімії, біології, використання міжпредметних зв’язків. У ході перевірки  виявлено, що вчителі дотримувались робочих навчальних планів і програм. Під час календарного планування дотримувались принципу послідовності викладання навчального матеріалу. Виконання практичної частини програм відповідає вимогам державних стандартів освіти. Витримана кількість контрольних робіт щодо мовних знань і мовленнєвої діяльності учнів з української, іноземних мов, домашніх та класних творів з української та зарубіжної літератур, щомісячно оцінювалися робочі зошити, про що свідчать певні записи та оцінки в класних журналах.

Своєчасно у відповідній кількості проведені контрольні роботи з математики, контрольні, лабораторні і практичні роботи з фізики, хімії, біології та інформатики, деякі з них за допомогою віртуальних лабораторій з фізики, хімії та біології. Перевірка прикріплених до відповідних уроків у Google Сlassroom контрольних, практичних, лабораторних робіт свідчить, що контрольні, лабораторні і практичні роботи проведено у відповідності з календарним плануванням та записами в електронних класних журналах. Однак слід зазначити, що часто роботи учні здавали невчасно (через відсутність інтернету, світла і т.д.), часто із значним запізненням. Перевірка контрольних робіт в цілому свідчить про об’єктивність оцінювання знань учнів. Вчителями, що викладають українську  мову, протягом семестру перевірено мовленнєву діяльність учнів: читання, говоріння, аудіювання та письма, а вчителями іноземної мови перевірено мовленнєву діяльність учнів наприкінці семестру. Поточне оцінювання з усіх предметів здійснювалося відповідно до критеріїв оцінювання знань, умінь, навичок учнів. Виставлення тематичних, семестрової оцінки відбувалось відповідно до норм оцінювання із дотриманням об’єктивності та неупередженості. Відповідно до рішення педагогічної ради опорного закладу від 30 серпня 2023 року (протокол № 1), затвердженого наказом від 01.09.2023 № 31-о, з 01.09.2023 по 22.10.2023 для здобувачів освіти 5-х класів НУШ тривав адаптаційний (перехідний) період, під час якого поточне та тематичне оцінювання не відбувалося, а з 30.10.2023 року здійснювалося оцінювання за дванадцятибальною системою.

Вчителі в основному  дотримувались Інструктивно-методичних рекомендацій щодо організації та проведення контролю за знаннями учнів, заповнення сторінок електронного журналу в умовах семестрової системи оцінювання навчальних досягнень учнів. Виявлені недоліки усувались вчасно.

Під час здійснення перевірки особлива увага зверталася на виконання практичної частини навчальних програм: контрольних, діагностичних  робіт, практичних та лабораторних робіт, міні-проектів, уроків розвитку зв'язного мовлення, бесід з позакласного читання тощо з відповідних предметів. Із цією метою  звірено календарно-тематичні плани, навчальні програми,  записи на сторінках електронних класних журналів ІТС «Єдина школа» та у ЕОП «Googlе Сlаssroom».

Оцінювання результатів навчання та особистих досягнень учнів 1-4 класів має формувальний характер, і у 2023-2024 навчальному році здійснюється вербально (рішення педагогічної ради від 30 серпня 2023 року протокол №1, затверджений наказом по опорному закладу від 01.09.2023 № 31-о), педагоги залучають учнів до самоконтролю і самооцінювання. Результат оцінювання навчальних досягнень учнів виражається вербальною оцінкою (оцінювальним судженням). Поточне оцінювання результатів навчання учнів 1 – 4-х класів до класного журналу не заносяться.

Перевірні роботи (списування, диктант, аудіювання, письмові перекази, читання мовчки, мовні контрольні роботи) учні виконують у звичайних друкованих зошитах (інколи онлайн, за допомогою онлайн-сервісів), а перевірку навичок читання вголос – в окремих зошитах обліку техніки читання, який веде учитель. Контрольні роботи вчителями оцінюються вчасно і систематично, оцінювальне судження носить конфіденційний характер. Проведено відповідно до календарного планування усі заплановані уроки позакласного читання, розвитку мовлення, роботи з дитячою книжкою, тощо.

Перевірка виконання навчальних планів і програм у 5-11 класах виявила, що відставання з предметів немає. Записи в електронних класних журналах учителі, що викладають в 5 - 11 класах, здійснювали відповідно до методичних рекомендацій, провели потрібну кількість контрольних, практичних та лабораторних робіт. Із предметів українська мова, іноземна мова (англійська, французька) здійснено передбачені програмою години на організацію аудіювання, діалогу, письмових та усних творів, в тому числі домашніх та класних, інших видів контролю за рівнем навчальних досягнень учнів. Проведені всі уроки позакласного читання.

З метою поліпшення стану викладання предметів та підвищення якості знань, умінь, навичок школярів, дотримання нормативних вимог викладання предметів,

 

НАКАЗУЮ:

1. Вважати виконаними Освітню програму, робочі навчальні плани та навчальні програми з усіх предметів у І семестрі 2023/2024 навчальному році в 1-11 класах.

2. Заступнику директора з навчальної роботи ПРІЗВИЩЕ Ім’я звітувати про виконання Освітньої програми закладу освіти у 2023/2024 навчальному році на засіданні педагогічної ради закладу у червні 2024 року та довести даний наказ до відома педагогічних працівників.

3. Заступникам директора з навчальної роботи ПРІЗВИЩЕ Ім’я., ПРІЗВИЩЕ І’'я:

3.1. Посилити керівництво і контроль за ефективністю освітнього процесу, зосередити увагу на реалізації програмних вимог з базових дисциплін та методичних рекомендацій щодо оцінювання рівня навчальних досягнень учнів у 2023/2024 навчальному році.

                                                                                                         Постійно

3.3. Контролювати дотримання вчителями при плануванні вимог програм з предметів.

                                                                                       Початок ІІ семестру

4. Вчителям-предметникам:

4.1. При складанні календарного планування чітко та неухильно дотримуватися змісту навчальної програми та її вимог до виконання практичного мінімуму.

4.2. Забезпечувати якісне виконання чинних навчальних програм у ІІ семестрі 2023/2024 навчального року.

4.3. Оцінювання навчальних досягнень здійснювати відповідно до чинних критеріїв оцінювання.

                                                                                                      Постійно

4.4. Дотримуватись вимог щодо нормативності у проведенні перевірочних робіт та методичних рекомендацій щодо заповнення сторінок електронних журналів.

                                                                                                          Постійно

5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

 

З наказом ознайомлені:

                  Ім’я ПРІЗВИЩЕ

          Ім’я ПРІЗВИЩЕ


 

 


 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
3.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Герда Олена Євгенівна
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Анадруцька Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
23 січня
Переглядів
835
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку