Населення Австралії. Австралія - країна-материк

Про матеріал
Презентація для учнів 7 класів дозволить учням детально ознайомитись з темою уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія 7 клас Вчитель: Туліка Д.Д. 7-А – 11.01 7-Б – 11.01 7-В – 14.01

Номер слайду 2

Пригадайте, як відбувалося відкриття Австралії та її заселення? З яких груп може складатися населення Австралії? Яке населення називається корінним? Яке населення називається прийшлим?

Номер слайду 3

Корінне населення – АБОРИГЕНИ Нащадки переселенців з інших країн Європи й Азії Нащадки переселенців з Великої Британії та Ірландії АНГЛО – АВСТРАЛІЙЦІ Прийшле населення

Номер слайду 4

Австралія – однонаціональна країна. Майже 3\4 її населення складають англоавстралійці. Є й українська діаспора ( близько 30 тис.чол)

Номер слайду 5

Близько 86% населення Австралії проживає в містах. У країні 5 міст – мільйонерів: Сідней ( 4,3 млн чол), Мельбурн ( 3,7 млн. чол), Брісбен ( 1,6 млн.чол), Перт ( 1,4 млн. чол), Аделаїда ( 1,1 млн. чол). У столиці – Канберрі – проживає 331 тис.чол. Решта населення проживає в сільських населених пунктах, що складаються з малих сіл і ферм.

Номер слайду 6

Що таке густота населення? Як визначити середню густоту населення? Визначте середню густоту населення Австралії, якщо відомо, що її площа становить 7,7 млн кв.км, а чисельність населення складає - 20 млн.чол. Австралія має дуже низький показник середньої густоти населення – 2,6 чол. на кв.км.

Номер слайду 7

На основі карти “Населення Австралії” визначте райони з найбільшої та найменшою густотою населення. Від чого залежить розміщення населення по материку? З природних причин понад 90% населення концентрується на південному сході.

Номер слайду 8

АБОРИГЕНИ На основі малюнків визначте спосіб життя корінного населення Австралії. Чому у високорозвинутій країні аборигени живуть таким життя?

Номер слайду 9

До 70-х років ХХ століття дітей аборигенів насильно роз»єднували з батьками та віддавали на виховання в «білі» сім»ї. До початку колонізації материка В Австралії проживало близько 0,5 млн.аборигенів. З приходом колоністів їх відтіснили на незручні землі півночі й заходу країни, примусили жити в спеціальних поселеннях – резерваціях. Кількість аборигенів в сучасній Австралії становить щонайменше 50 тис.осіб

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Читати § 35-36 Скласти опорний конспект в зошиті.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
2.0
Відповідність темі
2.0
Загальна:
3.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєльська Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    2.0
ppt
Додано
9 січня 2021
Переглядів
2575
Оцінка розробки
3.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку