Населення Австралії. Австралійський Союз

Про матеріал
Презентація "Населення Австралії. Австралійський Союз" Географія 7 клас, матеріал до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Населення Австралії. Австралійський Союз

Номер слайду 2

Учені вважають, що Австралія була заселена близько 40 тис. років тому людьми з Південно – Східної Азії

Номер слайду 3

Сучасне населення Австралії становить 24 млн. чоловік. Воно складається з двох груп, що істотно відрізняються своїм походженням і культурою.

Номер слайду 4

Корінні жителі — австралійські аборигени — нині становлять тільки 1% населення країни. Вони або кочують, як їхні предки, або працюють наймитами у білих фермерів. Аборигени Австралії належать до австралоїдної гілки негроїдної раси. Корінні австралійці — це численні племена, що розмовляють більш як 200 різними мовами.

Номер слайду 5

Близько 80% становлять англо-австралійці, які є нащадками переселенців з Великобританії та Ірландії, вихідці з інших країн Європи та Азії. Довгий час Австралія була заморською в'язницею Англії, основу прийшлого населення становили саме каторжники.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Українська спільнота в Австралії нараховує 34 тисяч осіб українського походження. Вона у другій половині 20 століття добилася настільки значних успіхів у громадському та культурному житті, що їх можна порівняти лише з досягненнями багатомільйонної північноамериканської української діаспори.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня густота населення Австралії найнижча у світі — приблизно 2 чоловіка на 1 км кв.. Населення розміщене вкрай нерівномірно. 9/10 жителів зосереджено на південному сході, натомість у внутрішніх районах населені пункти — дуже рідкісне явище.

Номер слайду 10

В Австралії переважає міське населення — майже 90% від загальної кількості жителів. За рівнем зростання міського населення країна посідає одне з перших місць у світі. 

Номер слайду 11

Сідней — найбільше місто Австралії, населення якого за оцінками на 2014 рік становило приблизно 4,84 мільйона осіб. Населення Сіднея багатонаціональне і космополітичне, мешканці називаються англ. Sydneysiders

Номер слайду 12

Ме́льбурн . Населення 4,5 мільйона осіб,друге за кількістю жителів місто країни, після Сіднею. Найкраще місто для проживання у світі з 2011 до 2017 року

Номер слайду 13

Бри́сбен — місто на сході Австралії. Населення 2,46 млн мешканців (2013). Третє за кількістю жителів місто Австралії

Номер слайду 14

Ка́нберра — столиця Австралії.  Місце розташування Канберри було обране для розміщення національної столиці в 1908 році як компроміс між суперечками Сіднея і Мельбурна

Номер слайду 15

Австралі́йський Сою́з — незалежна федеративна держава, повністю займає однойменний материк, прилеглий великий острів Тасманія на півдні й численні дрібні навколо.

Номер слайду 16

Площа країни дорівнює 7 688 287 кмІ, 6-те місце серед країн світу і перше серед країн Океанії. Населення країни становить 25,25 млн осіб. Австралія — країна іммігрантів, переселенці складають 26 % населення, за цим показником країна посідає 9-те місце у світі.

Номер слайду 17

Австралія — конституційна монархія, яку очолює британський монарх (Єлизавета II), представлена генерал-губернатором (Пітер Косгроув).  Федерація складається з 6 штатів, що мають власні уряди і парламенти, і 10 окремих територій.

Номер слайду 18

Австралія — країна з високорозвиненою економікою, що посідає 13-те місце серед економік світу. Її економіка забезпечує 13-ту сходинку в рейтинзі країн за доходом на душу населення. Австралія отримує доходи від видобутку й експорту корисних копалин,  с/г сировини, телекомунікації, банківської діяльності та виробництва

Номер слайду 19

Австралія посідає перші позиції у різноманітних рейтингах країн, таких як якість життя, охорона здоров'я, освіта, тривалість життя, економічна свобода і захист громадських та політичних прав, 3-тє місце серед країн світу за показником людського розвитку та 8-ме за загальним розвитком демократії.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.6
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горовий Іван
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Подрушняк Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Савош Тетяна Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Арванінова Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
16019
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку