Населення Землі нашої планети Презентація до уроку

Про матеріал
Ознайомити дітей з населенням Землі,національностями,умовами проживання,традиціями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Неповторні ти і я, разом ми – одна сім’я, будемо у мирі жити, гарно вчитись і дружити, щоб батьки могли радіти, що такі в них добрі діти.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ХВИЛИНКА СПОСТЕРЕЖЕНЬ У класі працює гідрометцентр. Слово нашому синоптику. Синоптик. Температура повітря - Стан неба - Опади - Вітер - .... Погода ___________, отож всім бажаю гарного настрою. 17 листопада 2017 р.

Номер слайду 4

Західна півкуля Східна півкуля

Номер слайду 5

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

НАСЕЛЕННЯ ЗЕМЛІ Еволюція людини. Розселення на планеті. Кількість людей, які проживають на планеті Земля. Антропологія. Раси. Розподіл на раси. Мулати, метиси, самбо. Расизм. Мова. Виникнення українського народу.

Номер слайду 9

Рамапітек 14млн.років тому Австралопітек 5млн.років тому

Номер слайду 10

Пітекантроп 1млн.років тому

Номер слайду 11

Синантроп близько 600тис. років тому

Номер слайду 12

Неандерталець 300 тис. років тому (сцена полювання)

Номер слайду 13

Кроманьйонець 40тис.років тому

Номер слайду 14

Homo Sapiens (людина розумна) близько 39тис. років тому

Номер слайду 15

Розселення на планеті

Номер слайду 16

Кількість населення

Номер слайду 17

Густота розселення на материках

Номер слайду 18

Кількість людей, які проживають на планеті

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Антропологія Наука, що вивчає зміни фізичного типу людини

Номер слайду 21

Кожна людина неповторна. Світ тому і цікавий, що ми всі …

Номер слайду 22

Люди відрізняються: будовою тіла, кольором шкіри, формою і кольором волосся, очей, формою носа, губ.

Номер слайду 23

Спадковість, тілесні ознаки, що відрізняють групи людей один від одного називають расовими, самі групи називають расами.

Номер слайду 24

Людина (Homo sapiens) Європеоїдна раса Монголоїдна раса Негроїдна раса

Номер слайду 25

Європеоїдна раса

Номер слайду 26

Монголоїдна раса

Номер слайду 27

Негроїдна раса

Номер слайду 28

Чорна раса Негроїдна Жовта раса Монголоїдна Біла раса Європеоїдна раса Коли виникли Територія Ознаки Причини виникнення даних ознак у людей Кількість населення

Номер слайду 29

Чорна раса Негроїдна Жовта раса Монголоїдна Біла раса Європеоїдна раса Коли виникли Близько 280 тис. років тому. Територія Африка. На островах Гаїті, Бразилії, США- нащадки тих негрів, яких свого часу насильно вивезли з Африки як рабів. Ознаки Темний колір шкіри, чорне кучеряве волосся, темні очі, широкий ніс, товсті губи, у чоловіків майже не розвинена борода Причини виникнення даних ознак у людей Захищали від спекотного сонця. Кількість населення Майже 10% населення Землі (170млн.)

Номер слайду 30

Чорна раса Негроїдна Жовта раса Монголоїдна Біла раса Європеоїдна раса Коли виникли Близько 280 тис. років тому. Приблизно 105 тис. років тому. Територія Африка. На островах Гаїті, Бразилії, США- нащадки тих негрів, яких свого часу насильно вивезли з Африки як рабів. Центральна та Східна Азія Ознаки Темний колір шкіри, чорне кучеряве волосся, темні очі, широкий ніс, товсті губи, у чоловіків майже не розвинена борода Жовтий колір шкіри, чорне пряме жорстке волосся, вузькі очі, ніс дещо плоский, губи ледь потовщені, плескате обличчя, у чоловіків борода і вуса ростуть скудно Причини виникнення даних ознак у людей Захищали від спекотного сонця. Запобігали попаданню в очі піску в пустелях, де дмуть сильні вітри. Кількість населення Майже 10% населення Землі (170млн.) Близько 40% населення Землі

Номер слайду 31

Чорна раса Негроїдна Жовта раса Монголоїдна Біла раса Європеоїдна раса Коли виникли Близько 280 тис. років тому. Приблизно 105 тис. років тому. Приблизно 35 тис. років тому. Територія Африка. На островах Гаїті, Бразилії, США- нащадки тих негрів, яких свого часу насильно вивезли з Африки як рабів. Центральна та Східна Азія Європа, західна Азія, Північна Америка Ознаки Темний колір шкіри, чорне кучеряве волосся, темні очі, широкий ніс, товсті губи, у чоловіків майже не розвинена борода Жовтий колір шкіри, чорне пряме жорстке волосся, вузькі очі, ніс дещо плоский, губи ледь потовщені, плескате обличчя, у чоловіків борода і вуса ростуть скудно Світлий колір обличчя, найчастіше пряме волосся, різний колір очей, вузький ніс, тонкі губи, у чоловіків пишно ростуть борода і вуса Причини виникнення даних ознак у людей Захищали від спекотного сонця. Запобігали попаданню в очі піску в пустелях, де дмуть сильні вітри. Дозволяли пристосуватися до життя в тій місцевості, де менше тепла. Кількість населення Майже 10% населення Землі (170млн.) Близько 40% населення Землі Майже половина населення Землі

Номер слайду 32

ЛЕГЕНДА Всі люди, які мешкали на планеті Земля мали чорну шкіру. Доки не знайшли на своїй планеті чудодійне озеро. Вода в ньому була чиста і прозора, як кришталь. Ввійшовши в нього кожна людина освітлювала колір своєї шкіри. Цілі народи приходили до чудодійного озера. Так тривало роками. Вода в ньому поступово каламутнішала. Тепер ті, що входили в озеро мали жовтий колір шкіри. З роками озеро зовсім зміліло. Останні, що прийшли до нього, змогли намочити тільки долоні на руках і підошви на ногах. І по цей день одні народи мають світлу шкіру, інші – жовту, а темношкірі люди – рожеві долоні і підошви.

Номер слайду 33

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 34

КОЛО ІДЕЙ Самбо Метиси

Номер слайду 35

Мулати

Номер слайду 36

Пігмеї Проживають пігмеї в західній частині Центральної Африки. Ріст від 144 до 155см для дорослих чоловіків. Можлива чисельність пігмеїв може складати від 40 до 200тис. чоловік.

Номер слайду 37

Расизм – расова дискримінація населення. Це коли ми з вами проявляємо неповагу до людини, коли у неї не такий колір шкіри, як у нас з вами, або розріз очей.

Номер слайду 38

М. М. Миклухо – Маклай

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Мова Одним із критеріїв народу є мова. Їх приблизно 5 тис. І місце. Індоєвропейська (нею розмовляють понад 150 народів). ІІ місце. Сіно – тібецька мовна сім’я. Вона включає найпоширенішу мову світу – китайську(1млрд. чоловік) ІІІ місце. Уральська, алтайська, папуаська та інші мови

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Люди собою ! рівні всіх рас між

Номер слайду 44

Висновки: Раси – це історично сформовані групи людей різної чисельності, що характеризуються спільними ознаками і проживають на певній території. До однієї раси може належати ряд народів і носіїв багатьох мов. Більшість вчених сходяться на думці, що існує 3 великих раси (негроїдна, монголоїдна, європеоїдна), що в свою чергу розпадаються на більш дрібні.

Номер слайду 45

Ст.102 - 103 І ряд. Скласти сенкан зі словом «НАСЕЛЕННЯ», підготувати усно текст – міркування на тему "Я пишаюсь тим, що я – українець». ІІ ряд. Написати листа маленькому представникові іншої раси та намалювати, яким ви його уявляєте. ІІІ ряд. Користуючись адміністративною картою України відшукайте країни, які є нашими сусідами. Оберіть одну з них, підготуйте інформацію за планом. План Назва країни, яка межує з Україною. Географічне розташування по відношенню до України. Столиця держави. Символи держави (герб, прапор). Цікава інформація про обрану країну (за власним вибором 2-3 речення).

Номер слайду 46

Оцінювання роботи Прізвище_________________________ Я готував додаткову інформацію. _____ Я виступав з повідомленням. _____ Я був активним на уроці. _____ Я не припускався помилок. _____ Нажаль, мені не довелося плідно попрацювати на уроці, але наступного разу я буду більш активним. _____ Всього: _____

Номер слайду 47

Надзвичайні можливості людей На горі Такао в Японії пройшов щорічний фестиваль ходіння по вугіллю. Девід Уіллі пройшов дистанцію 50 м.

Номер слайду 48

Девід Хакслі 2 квітня 1996р протягнув однією рукою літак Боїнг -701 вагою 187т на відстань 54,7м

Номер слайду 49

Чи відоме вам слово «марафон»? Ця дистанція складає 42км 195м. Свою назву вона здобула на честь подвигу Філіппіка, одного з воїнів давньогрецької армії, що пробіг її 490 року до нашої ери від міста Марафон до Афін, щоб повідомити про перемогу. Дистанцію він пробіг віддавши не тільки усі свої сили, але й життя.

Номер слайду 50

Бразилія – найнаселеніша країна Південної Америки. Сінгапур – острівна держава, де на 1кв.м приходиться 6600 чоловік. Намібія – 2, 4 чоловіка на 1кв. км . Найнижчий показник заселеності. У Китаї народжується щодня близько 48тис. дітей. Цікаво знати

Номер слайду 51

Багато країн є на нашій Землі, І в кожній країні є діти малі. З волоссям чорнявим, русявим, білявим, І зовсім гладеньким і кучерявим. М. Познанська

ppt
Додав(-ла)
Федорець Юлія
Додано
15 березня 2021
Переглядів
1216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку