Наша безпека в наших руках №1

Про матеріал
Презентацію можна використати рід час проведення Дня ЦО або позакласного заходу з ОС, а також вона може йти як основна ppt .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День цивільного захисту

Номер слайду 2

З окремих слів пропоную скласти вислів - гаслоhttps://wordart.com/ibu51f8mnzy8/%D1%86%D0%BE-2019?fbclid=Iw. AR3s1 Yskob. Uo. Njv. JTe. XAIc. N57d. SOz. Um. Ll2qb3 C9 Bzeg. RIwez7j9f. Chcbj. M4

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Наша безпекав наших руках

Номер слайду 5

Надзвичайні ситуації. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій.

Номер слайду 6

Мозковий штурм. Що таке надзвичайна ситуація?

Номер слайду 7

- порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинене аварією, катастрофою стихійним лихом епідемією, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією, що призвели або можуть призвести до загибелі людей та/або значних матеріальних втрат. Закон України “Про цивільну оборону України”потонуло загинуло від пожеж загинуло на виробництвіЗагинуло внаслідок ДТПНАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ (НС)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Стихійні лиха. Виверження вулканів. Землетруси. Зсуви СеліПовеніСнігові лавини. Шквали. Урагани, ураганні вітри. СмерчіХуртовини. Ожеледиця. 

Номер слайду 11

Номер слайду 12

НСтехногенного походженняраптове руйнування споруд і будівельгідродинамічні аварії на греблях, дамбахаварії з викидом небезпечних хімічних, радіоактивних, біологічних речовинпромислові, транспортні аварії (катастрофи)з вибухомаварії на інженерних мережах. Пожежі

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=35c5f57655e0 Конструкторhttps://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=041f7be1531d

Номер слайду 16

Тренажердля сірої масиhttp://rebus1.com/ua

Номер слайду 17

Цунамі ’ ’ ’ ’ ’ ’

Номер слайду 18

Землетрус ’ ’ 5 = Е

Номер слайду 19

Правила поведінки під час землетрусів• Діяти спокійно, не панікувати.• Якщо про землетрус сповістили ЗМІ, виконуй їхні рекомендації.• Якщо повідомлень не було і ти відчув поштовхи в одноповерховому будинку, негайно з усіма присутніми вийди з дому вимкнувши газ, світло й воду, взявши радіо, що працює на батарейках (може передаватися повідомлення про ситуацію) - можуть бути повторні поштовхи. Потурбуйся про тварин. Відчини хлів.• Якщо ти опинився на вулиці, відійди від будов і споруд на відстань не менше 1/3 їх висоти. Прямуй до широких вулиць, майданів, скверів. Присядь, накрий голову одягом, не рухайся. Не торкайся обірваного проводу, він може бути під напругою. • Якщо ви не можете вивільнитися з-під уламків - зберігайте спокій, зробіть якомога більше галасу, щоб привернути до себе увагу.

Номер слайду 20

Повінь 1 = В

Номер слайду 21

Під час повені треба: • Зберігати спокій, уникати паніки;• Швидко зберіть необхідні документи, ліки, продукти та інші необхідні речі; • Негайно залиште зону затоплення;• Перед виходом з будинку, вимкніть електро- та газопостачання, загасіть вогонь у грубках; • Відчиніть хлів - дайте худобі можливість врятуватися;• Підніміться на верхні поверхи. Залишайтеся на верхніх поверхах, дахах, деревах чи інших підвищеннях до прибуття допомоги. Сигналізуйте рятувальникам, щоб вони мали змогу швидко вас знайти.• Потрапивши у воду, зніміть з себе важкий одяг і взуття, відшукайте поблизу предмети, які допоможуть втриматися на плаву до прибуття допомоги.• Перевірьте, чи немає поблизу постраждалих, надайте їм по можливості допомогу.

Номер слайду 22

,,-4-ЕВАКУАЦІЯ

Номер слайду 23

Евакуація. Під час евакуації треба мати:найпростіший засіб індивідуального захисту;найнеобхідніший одяг та взуття (залежно від пори року), обов'язково - головний убір;перев'язувальний матеріал та мінімальну особисту аптечку;тридобовий запас їжі, яка не псується і не потребує приготування (сухарі, печиво, консерви, концентрати тощо);питну чисту воду (несолодку!) в зручній легкій посудині;складний ніж, необхідний особистий посуд, ліхтарик;• невеликий рушник, мило, зубну щітку;бажано мати шматок поліетилену для захисту від несприятливоїпогоди.

Номер слайду 24

Зараження’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’

Номер слайду 25

Смерч 4 Ч

Номер слайду 26

Зсув ’ ’

Номер слайду 27

Молодці!!!

Номер слайду 28

Д е ш и ф р у в а л ь н и к

Номер слайду 29

Д е ш и ф р у в а л ь н и когнеаскивгни вогнегасникирісапротарраспіраторпразготипротигазренаси сиренатівряник рятівникхіясти стихіяважявинин виживанняевацуакіяевакуація

Номер слайду 30

Хто я?

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 червня 2019
Переглядів
1371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку