"Навіки у наших серцях ..." (Світлій пам’яті Героя України Павла Усова)

Про матеріал
«Захисники та захисниці України – працівники та випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, моя родина»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я НА СВІТІ ПРОЖИВ, НАЧЕ СПАЛАХ ЗОРІ…

Номер слайду 2

СВІТЛІЙ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ПАВЛА УСОВА ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ!

Номер слайду 3

Павло Віталійович Усов 12. 07. 1995 - 11. 03. 2022 старший лейтенант, Герой України

Номер слайду 4

Народився Павло в мальовничому селищі Стара Вижівка, що на Волині, де в люблячій родині провів свої дитячі і шкільні роки.

Номер слайду 5

З 2001 - 2010 рр. навчався у загальноосвітній школі селища міського типу Стара Вижівка

Номер слайду 6

Номер слайду 7

З 2010 – 2013 рр. навчався у Старовижівському професійному ліцеї за професією «Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування»

Номер слайду 8

У 2013 році був призваний на військову службу до ЗСУ, 24 Окрема Залізнамеханізована бригада

Номер слайду 9

У 2014 р.склав іспити і вступив до Національної Академії Сухопутних військімені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) де навчався до 2018 року

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Після закінчення академії став командиром танкового взводу. Брав участь у бойових діях під час операції Об‘єднаних сил у Донецькій і Луганській областях

Номер слайду 12

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну від 24 лютого 2022 старший лейтенант, командир танкової роти Павло Усов обороняв Київську область. В ході боїв разом із екіпажем знищив 6 одиниць ворожої техніки та багато живої сили противника.

Номер слайду 13

Командир механізованої роти 26-річний Павло УСОВ загинув 11 березня у танковому бою, під Києвом у с. Липівка Бучанського району, при спробі окупантів прорватися в напрямку столиці.

Номер слайду 14

Вірш «Вона чекала, щоб закінчилась війна» (присвячено Герою-земляку Павлу Усову) автор Лілія Балюк, читає уривок Анна Куришко. Вона чекала, щоб закінчилась війна,Він воював за правду і за волю. Про зустріч теплу мріяла вона. Він уявляв щасливу спільну долю. В своїх думках її він малював. Таку красиву, ніжну, загадкову. Це додавало сил йому в боях. Вона ж молилася за нього Богу. Щовечора він для дзвінка шукав. Куточок тихий в темряві безмежній.«Ти будь спокійна», - він завжди казав. Вона йому: «А ти будь обережний!»Снарядів свист, туманний дим ракет…Його життя змінило всю палітру. Звук вибухів, мов зіткнення планет,Лиш голос рідний, як ковток повітря. Дзвінок вечірній. Біль в його словах,Якась тривога, досі невідома. «Ти просто знай, що я тебе кохав…Ну раптом щось…» Закінчилась розмов. Вона не спить. Відлуння його слів. Пронизує… І думка думку гонить. А день новий, не стримуючи сліз,Їй сповістив: «Він більше не подзвонить». Весна скривавлена для неї - в одну мить. Ворожа куля мрії розстріляла. Йому ж тепер назавжди двадцять шість…«Боже, чому й за що?» - вона питала.І серед натовпу людей вона не раз Ще поглядом своїм його шукає. Він – Світлий Ангел там, на небеса !Хоч кажуть, Що ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ ! 11.04.2022 Не стерти з пам'яті той день, що приніс біль розлуки та відчай втрати. Свій невимовний біль висловили у віршованих рядках земляки Лілія Балюк, Ольга Петрук, Любов Євтушик.

Номер слайду 15

14 березня 2022 року Павло повернувся в рідне селище на щиті…Йому було всього 26. Його життя - мов спалах зірки на небі, яка освітила шлях до перемоги.

Номер слайду 16

19 березня 2022 року Указом Президента України №148/2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшому лейтенанту Усову Павлу Віталійовичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Номер слайду 17

Наші Герої любили життя,але більше за всевони любили Україну !

Номер слайду 18

24 лютого 2023 р., у річницю незламності глава держави Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам сімей воїнів, яких удостоєно звання Героя України посмертно. Серед них – Павло Усов із Старовижівської громади Ковельського району. Найвищу державну нагороду вручили батькам старшого лейтенанта Павла Усова – Віталію Володимировичу і Валентині Іванівні

Номер слайду 19

НА ВІКИ У НАШИХ СЕРЦЯХ …

pptx
Додано
7 жовтня 2023
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку