Навіщо потрібні музеї.Чи потрібно ходити в музеї. - ЯДС - 2 клас

Про матеріал

Навіщо потрібні музеї.Чи потрібно ходити в музеї.

Розробка уроку ЯДС за підручником Іщенко + робота у зошиті з друкованою основою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навіщопотрібні музеї. Чи потрібно ходити в музеї. ЯДС2 клас 31-01-22р.

Номер слайду 2

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Погода сьогодні. Обговорення та запис в зошит стану погоди с. 11 Фронтальна робота. Бесіда. Чи відвідували ви музеї? У яких музеях ви були?Що вас там вразило? Що сподобалось, а що ні?У яких музеях хотіли б побувати?

Номер слайду 3

Робота. З підручником. Що таке експонат? Читання визначення у фігурних дужках. Опишіть, що відбувається на кожному малюнку. Доберіть назву до кожного малюнка. Назвіть експонати на кожному малюнку. Знайдіть на с. 20 знаки. Вони інформаційні чи заборонні? Чому ви так вирішили? Що вони означають?

Номер слайду 4

Як з'явилися музеї?Перші праобрази музеїв з'явилися у давній Греції. Це були своєрідні зібрання філософів. У них зберігалися предмети мистецтва того часу. Поступово колекції розросталися та для їх збереження зводили окремі будівлі. Музей під відкритим небом Сучасний музей в Греції Розповідь вчителя

Номер слайду 5

Перші музеїУ Давній Греції мусейонами (музеями) називалися вівтарі для жертвоприношення музам, покровителькам мистецтв і наук. Подібні вівтарі містилися у філософських школах Платона й Арістотеля для здійснення обрядів. Іноді мусейони слугували не лише місцями для поклоніння музам, але й проведення творчих змагань поетів. Одним з найбагатших мусейонів був Александрійський мусейон заснований у м. Александрія (Єгипет) в 280 р. до н. е.

Номер слайду 6

Музей Музе́й (від дав.-гр. τὸ Μουσεῖον — «дім Муз») — культурно-освітній та науково-дослідний заклад, призначений для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури. Щороку 18 травня святкується Міжнародний день музеїв, у який деяких країнах проводиться Ніч музеїв. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.«Ніч музе́їв» — міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв.

Номер слайду 7

Види музеївісторичніархеологічнікраєзнавчіприродничілітературнімеморіальнімистецькіетнографічнітехнічнігалузеві ретромузеї – заповідникимузеї просто небамеморіальні музеї садиби. За своїм профілем музеї поділяються на такі види: 

Номер слайду 8

Види музеїв Одеський археологічний музей. Львівський історичний музей Музей Природи в Києві

Номер слайду 9

Види музеїв. Мистецький музей Музей. Музей гончарства в Опішному ретро - автомобілів у ЗапоріжжіТехнічний музей під відкритим небом, Кам’янське

Номер слайду 10

Найдивніші музеї світу. Музей брехні, Німеччина Музей знаходиться в німецькому місті Кюриц, недалеко від Бранденбурга. Все неправдиве починається вже з самої будівлі музею, який виглядає, як старовинний замок, але збудований недавно. А при вході, коли вас пригостять пластмасовими тістечками і чарівним зіллям, а вірніше чаєм, все неправдиве продовжується. Музей складається з 10 кімнат, в кожній з яких представлені “унікальні” експонати.

Номер слайду 11

Найдивніші музеї світу. В японському місті Осака розташований унікальний "Музей розчинної локшини", яку винайшов в 1958 році Момофуко Андо. В музеї можна попасти на театралізовані вистави, прогулятися в виставковому тунелі, де представлені безліч упаковок локшини. Відвідувачам музею на міні–фабриці можна взяти участь у формуванні порцій локшини. А ще тут є можливість спробувати самому зробити оригінальну локшину на майстер-класі.

Номер слайду 12

Найдивніші музеї світу. Музей поганого мистецтва, США Музей був відкритий 25 років тому антикваром Скоттом Вілсоном в Бостоні. Почалося все з випадково знайденої картини в сміттєвому бакові, на якій літня жінка танцює в полі з квітами і червоним кріслом. Ця картина - “Люсі в полі з квітами” і стала першою картиною в музеї. Головною метою створення музею - це підтримка художників, які засмучені своїми невдачами в творчому процесі. Цікаво, що багато туристів, що їдуть сюди побачити дивні твори, вважають їх гарними і унікальними.

Номер слайду 13

Найдивніші музеї світу. Музей бананів, Мекка Музей олівців, Британія. Музей гірчиці, Міддлтон

Номер слайду 14

Правила поведінки в музеї (ст. 21)Знайдіть у рамці на с. 21 продовження речення: «Відвідання музею – це …»Читання правил поведінки в музеї «ланцюжком». Знайдіть правила поведінки, які є однаковими і для музею, і для театру. Завдання 1 зошита (с. 11)

Номер слайду 15

Правила поведінки в музеїЗошит, завдання 1

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Читати підручник – ст. 20 – 21 Зошит – ст. 11, завдання 2

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сергеева Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2022
Переглядів
2252
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку