Найближче оточення дитини

Про матеріал
Презентація до уроку "Найближче оточення дитини. Синергія". Презентація містить детальні описи та приклади життевих ситуацій. Роз'яснення поняття "синергізм" із прикладом за посиланням на відео.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАЙБЛИЖЧЕ ОТОЧЕННЯ ДИТИНИВПЛИВ РОДИНИ І ДРУЗІВПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ МІЖОСОБИСТІСНИХ СТОСУНКІВПРАКТИЧНА РОБОТАВІДПРАЦЮВАННЯ НАВИЧОК ЩОДО НАЛАГОДЖЕННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ СТОСУНКІВ З РОДИНОЮ ТА ДРУЗЯМИ.

Номер слайду 2

Мета уроку: З’ясувати, хто належить до твого найближчого оточення і що таке найближче оточення; Дізнатися , що таке «синергія»; Проаналізувати можливі ризики найближчого оточення підлітків.

Номер слайду 3

Знайомство. Назвіть по черзі своє ім'я та скажіть чого вас навчив кращий друг і чого ви навчили його.

Номер слайду 4

Взаємини. Навички Звички Досвід

Номер слайду 5

Найближче оточення – це сім’я. Приклади впливу родини: Якщо розподіллено обов’язки в домашньому господарстві, ти з дитинства привчаєшся допомагати дорослим, планувати свій час. Якщо твої близькі поважають одне одного й піклуються одне про одного, то й ти поводишся так само. Якщо в родині звикли разом відпочивати на природі, займатися спортом ти також збережеш на все життя звичку активно відпочивати. Так сформуєш здоровий спосіб життя.

Номер слайду 6

У родині або в колі близьких тобі дорослих отримуєш перший життєвий досвід.наслідуєш поведінку, стиль спілкування з іншими людьми. якщо твої близькі поважають одне одного й піклуються одне про одного, то й ти поводишся так само. якщо розподілено обов’язки в домашньому господарстві, ти з дитинства привчаєшся допомагати дорослим, планувати свій час. якщо в родині звикли разом відпочивати на природі, займатися спортом, відвідувати музеї, виставки, театри, ти також збережеш на все життя звичку активно відпочивати. сформується здоровий спосіб життя

Номер слайду 7

Спілкуючися з ровесниками, ти маєш розрізняти їхній вплив на тебе: позитивний і негативний.

Номер слайду 8

Види підліткових компаній

Номер слайду 9

Розв’яжи ситуацію. Друзі покликали тебе зустрітися та весело провести час у суботу о 16.00. Але, в цей же час буде відбуватися родинне свято, де твоя присутність обов’язкова. Як ти вчиниш?

Номер слайду 10

Поради Щоб уникнути небезпеки для здоров’я, спілкуйся з дружніми компаніями та уникай небезпечних компаній Кожен хоче бути здоровим. Однак протистояти впливу, а іноді й тиску компанії однолітків дуже важко. Протидіяти негативному впливу допоможуть уміння приймати зважені рішення і навички ефективної відмови. Вирішуй, що обрати: міцне здоров’я і довге життя чи залежність від шкідливих звичок і хвороби

Номер слайду 11

Синергія - це сумарний ефект, який полягає у тому, що при взаємодії двох або більше факторів їх дія суттєво переважає ефект кожного окремого компонента у вигляді простої їх суми.

Номер слайду 12

Є два друга У кожного з них є по одній «геніальній ідеї» :)

Номер слайду 13

Якщо вони обміняються ними, то у кожного з них буде по дві «геніальній ідеї», або з’явиться 3-тя, яка об’єднає дві попередні(Стів Джобс і Білл Гейтс)

Номер слайду 14

Для чого потрібна синергія в стосунках?необхідна людям, для свого удосконалення;- для того, щоб сприяти один одному у досягненні спільної мети.

Номер слайду 15

Перегляд відеоhttp://autta.org.ua/ua/materials/material/Komanda/

Номер слайду 16

Запитання для обговорення: Як ви думаєте, про що це відео?Чи здатні тваринки поодинці захиститися від хижаків?

Номер слайду 17

Робота в групах. Запитання для обговорення: Коли вам було важко придумати спільне використання різних предметів?Як змінювалась складність при збільшенні кількості учасників та предметів?Як виявлялась синергія під час виконання цієї вправи?

Номер слайду 18

Родина, та близкі друзі найбільше впливають на твоє здоров’я і життя. Тому необхідно навчитися розрізняти позитивний і негативний впливи оточуючих. Наслідуючи позитивні приклади, ти зміцниш здоров’я. Негативний вплив шкодить здоров’ю. Шануйте своїх батьків, поважайте своїх друзів! Висновок

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Повторно опрацювати презентацію Що означає поняття «СИНЕРГІЯ»? Як «СИНЕРГІЯ» проявляється в сім’ї? Наведіть приклади «СИНЕРГІЇ».3. Скласти Правила спілкування в родині.

pptx
Додано
26 березня 2023
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку