Неокухня Інтерактивні педагогічні посиденьки

Про матеріал
Сценарій методичного заходу (педагогічна рада, семінар для вчителів). Розробка заходу сприятиме формуванню готовності вчителів до інноваційної діяльності
Перегляд файлу

Неокухня

Інтерактивні педагогічні посиденьки

(Зал прикрашений елементами кухонної тематики)

Хід заходу

  1. Зустріч учасників методичного заходу
  2. Розподіл на групи. Вправа «Чарівний глечик»

 В.1 Доброго дня, шановні гості! Щиро раді бачити вас на нашому зібранні. Сьогодні чудовий святковий день. День, коли святий Миколай заходить до кожної оселі, дарує подарунки і здійснює бажання.

В2: Доброго дня шановні колеги! Триває  щоденна копітка робота на нашій педагогічній кухні, що потребує максимум зусиль, душевних сил, терпіння, любові.

Сьогоднішня зустріч нагадує мені про кухню, де збираються з родиною не тільки у будень, а й у свято, приймають гостей, вітають зі святами, пригощають. Це особливе місце, що має притягальну силу своєю щедрістю, гостинністю, теплом.

В: Чи відомо вам, що гарячі кавові напої сприяють зближенню людей. Під час експериментів виявилося, що люди, які тримають у руках чашку  гарячої кави, на 11% більш схильні розцінювати співрозмовника як приємну людину, яка заслуговує довіри. Отже,  кава - це ритуал, спосіб провести час, атмосфера, розмови, цікаві історії. Особливо, коли у дружньому колі збираються однодумці – люди, які люблять життя, свою роботу, уміють досягти вершин та обдаровувати цим умінням інших. Тож наповнюємо чашки улюбленим напоєм і налаштовуємося на приємне проведення часу.

(Пропонується чай, кава, лунає музика)

 

В: Шановні колеги, сьогодні ви запрошені на відкриття інтерактивної педагогічної неокухні. Ви матимете можливість «скуштувати свіжих порад», поділитися «новими інгредієнтами педагогічної діяльності». Тож, бажаю  всім приємно й корисно провести час.

Для початку пропоную познайомитись з нашим меню. Запевняю, що  «Педагогічна кухня» працює на славу. Меню у нас збалансоване, поживне, різноманітне та смачне.

Впевнена, що творчі «продукти» здивують навіть гурманів педагогічної справи.

МЕНЮ

Салати:

Асоціація під шубою

Холодна закуска «Асорті»

Основні страви:

Інтерактивний борщ «Майстерня педагога»

Десерт:

 

В: Зазвичай спілкування розпочинається з аперитиву, напою який збуджує апетит. Пропонуємо почати з коктейлю «Аля – Педагог»: Людина найбільше реагує на своє ім’я. Кожне ім'я несе в собі запас енергії. Усіх, хто сьогодні зібрався тут, об’єднує спільне ім’я «Педагог». Давайте разом відкриємо секрет компонентів нашого коктейлю «Аля – Педагог». Підніміть блюдечко і знайдіть підказку до самопрезентації себе як вчителя.


Я країна …

Я річка…

Я диво світу…

Я сторона світу…

Я подорож у …

Я книжка …

Я пташка…

Я пора року …

Я море …

Я диво світу…

                                    Я національність…

Я місто…

Я природне явище…

Я дерево…

Я квітка…

Я звір…

Я колір веселки…

Я музика…

Я напій…

Я професія…


 

В: Хочу сказати, що наша кухня незвичайна, адже страви, які власноруч Ви готуватимете  не тільки смачні смачні, а головне – корисні, які насичують не шлунок, а мозок. Не хвилюйтесь, Ви ніколи не зіпсуєте свою фігуру, а лише покращите роботу головного мозку. Чим більше страв ви сьогодні скуштуєте, тим більше інтелект-калорій отримаєте. 

Перша страва, яку необхідно приготувати, це салат «Асоціація під шубою».

Страва «Асоціація під шубою»  (Вправа «Лото»)

На сьогоднішній день існує величезна кількість технологій та методів навчання педагогів. Досить популярними є методи корпоративного навчання: баддінг, шедоуінг, менторство, тьюторство, коучінг, секондмент, фідбек й інші. Слід відзначити, що неформальна корпоративна освіта може реалізовуватися в очній формі (фізична присутність працівників) і в онлайн форматі: за допомогою різних форм віртуального спілкування та хмарних технологій. Саме такі методи стали поширеними та мають назву фідбек (зворотній зв’язок).

Серед сучасних технологій і методів електронного навчання (e-learning) виокремлюють мобільне навчання (m-learning), соціальні мережі (social networks), онлайн коучинг (e-coaching), корпоративні блоги, корпоративні онлайн бібліотеки (wikis).

Давайте спробуємо з’ясувати, що ж вони означають. Зараз кожна група отримає аркуш із надрукованими назвами та трактуваннями методів корпоративного навчання.

Завдання: приготувати салат «Асоціації під шубою», де  «шарами» салату будуть: 1 шар – трактування методу (білий); 2 шар – ключове слово (оранжевий); 3 шар – назва червоний). Перевірка результатів приготування.

Назва

Ключове слово

Трактування

Баддінг (budding)

партнер

Включення педагогічного працівника в процес діяльності іншого педагога

Шедоуінг (shadowing)

тінь

Спостереження за процесом роботи

Секондмент (secondmеnt)

відрядження

Стажування, ротації

Менторінг (mentoring)

обмін

Цілеспрямована передача досвіду

Коучінг (coaching)

еврика

Розкриття потенціалу особистості педагога

Тьюторство (tutoring)

координація

Супровід процесу навчання, обговорення досвіду перенесення отриманих знань у реальну практику

Холодна закуска «Асорті»

Перебуваючи у нашому закладі ви не можете не приготувати та продегустувати свіжоприготовлений вітамінний  салат «Асорті», кожний компонент  якого покращує апетит в очікуванні смачного. До складу  цієї закуски входить більше ніж 20 основних компонентів. Завдання: По асоціаціям за малюнками назвати інноваційні технології та сучасні методи і прийоми навчання.

Мікрофон, Гронування, Бджолиний вулик, Шість капелюхів, Хрестики-нулики, Кубування, Аукціон, Дебати, Прес, Снігова куля, Ажурна пилка, Місткий кошик, Коло ідей, Світлофор, Акваріум, Бджолиний вулик, Крокодил,Хмарні технології,Проектні технології,  Продуктивні технології,Модульні технології

Інтерактивний борщ «Майстерня педагога».

Борщ – це улюблена страва майже кожного українця. Приготування нашого інтерактивного борщу потребує багатьох компонентів і кипучої фантазії. Все це необхідно для того, щоб вірно побудувати роботу і правильно керувати педагогічним процесом.

Шановні колеги! Пропоную вам скласти рецепт приготування уроку, використовуючи терміни («Кипить», «вариться», «замішувати», «закуска», «перемелювати», «напівфабрикат», «ліпити», «родзинки», «температура», «міцний напій», «фрукти», «смакуючи»). 

Щоб рецепти підготовки  до  уроків були смачні та корисні, не забудьте  рясно посипати  їх добрим гумором та прикрасити гілочками радості і доброти.

           Сподіваємось, що спробувавши наші страви, Ви не розчарувалися. Наша педагогічна кухня закривається.

В: Наближається Різдво – свято добра, милосердя, всепрощення, свято, коли небеса відкриваються перед людиною і може статися справжнє диво. Але диво може створити і сама людина, якщо вона дуже цього захоче. Наш світ так потребує добра, справедливості, миру! Не забуваймо про це!

Наближаються новорічні та різдвяні свята. Усі ви готуєтесь до цих свят. Я пропоную вам прикрасити новорічну ялинку, але не звичайними іграшками, а іграшками з побажаннями. Хай ваші побажання будуть від щирої душі, від чистого серця, тоді вони обов’язково здійсняться

(Звучить пісня про добро, вчителі прикрашають ялинку та говорять побажання)

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зализницька Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
867
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку