"Несподівані факти про овочі"

Про матеріал
О́вочі або горóдина (сукупно: овоче́ві культу́ри; англ. vegetable[s]) — поняття-клас рослин (культур), та певні їх їстівні частини (плоди, корнеплоди, насіння тощо). Овочі часто протиставляють солодким фруктам, ягодам та різноманітному насінню і спеціям. Поняття овочів та їх відмінність від фруктів визначені нечітко та не є науковими, тим не менш термін широко використовується в кулінарії. Овочами можуть бути практично будь-які частини рослини, зокрема листя, плоди, квітки, коренеплоди, стебла, бульби, до них також зазвичай відносять гриби, що не є рослинами. Багато овочів зазвичай вживаються в їжу сирими, тоді як інші готуються різноманітними способами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Несподівані факти про популярні овочі

Номер слайду 2

Факт 1: кольорова морква. Спочатку дика морквина була фіолетовою, іноді білою. А звична нам помаранчева з’явилася в процесі селекції – її вивели голландці в 16 столітті.

Номер слайду 3

Факт 2: огірок-делікатес. Окрім картоплі, рідкістю колись були й огірки. Одного разу турецький султан Магомет Другий (який славився своєю жорстокістю і жадібністю) наказав розкрити животи своїм семи підданим, дізнавшись, що хтось із них з’їв один із присланих йому в подарунок огірків.

Номер слайду 4

Факт 3: свята цибуля. У Древній Греції цибуля вважалася священним овочем. Цибулина вважалася символом устрою Всесвіту. Цибулю в Греції їли і бідняки, і аристократи. А щоб заглушити запах, його заїдали петрушкою і волоськими горіхами. Між іншим, коли у когось було горе, то на знак печалі він або вона одягав вінок з петрушки.

Номер слайду 5

Факт 4: ненависна капуста. Найбільш ненависним у світі овочем вважається капуста. Президент Джордж Буш-старший так ненавидів броколі, настільки що заборонив її в Білому домі. Її гіркий смак не любить більшість людей на планеті. А ось любителі броколі радять вибирати менші паростки, бо вони солодші. Їх потрібно розрізати, швидко зварити і потім кинути в холодну воду, щоб забрати гіркоту. Можна також додати кислоту. Наприклад, лимон, або червоний винний оцет допоможуть позбутися гіркого присмаку.

Номер слайду 6

Факт 7: несподівано про банан. Банан – це овоч. Пояснюється це тим, що банан – це багаторічна трав’яниста рослина. А за визначенням овочі – частини трав’янистих рослин. Загалом, до фруктів його не віднесеш, адже це плід рослини, а овочі – це частини трав’янистих рослин.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку