Нестандартна виховна година "Я подарую свято іншим."

Про матеріал
Нестандартна виховна година практична робота на комп'ютері. Обговорення - диспут та, одночасно, урок для вдосконалення навичок роботи з програмами Microsoft Power Point, Microsoft Picture Manager та ін.
Перегляд файлу

 Нестандартна класна година

Конкурс комп’ютерного малюнка у програмах  Pаint та Inkscape.

Тема: « Я подарую свято іншим

 

  • Дата: напередодні поворічних свят
  • Тип виховного заходу: практична робота на комп'ютері, бесіда, обмін думками.
  • Мета: обговорення з дітьми таких понять як патріотизм, патріотична гідність, доброта, співчуття, сміливість та ін.(виховна). Виховання у підростаючого покоління таких якостей, як здатність до співчуття, безкорисливість, відповідальність, вміння аналізувати та розмірковувати(виховна). Вдосконалення навичок роботи з програмами Pаint, Inkscape, Microsoft Power Point(практична).
  • Обладнання: Pаint, Inkscape, Photoshop, Microsoft Power Point.
  • Підготовані матеріали: Фото- та відеоматеріали(відеофільм Дніпропетровським товариством захисту тварин «Вірність», дитячі фото, фото тварин, відеоролики, приклади ілюстрацій для оформлення презентацій) 

 

                                     План  проведення:

  1.        Розповідь – диспут, про те, що таке справжній патріотизм. Патріотизм – це не лише національні кольори. Це любов до своєї країни, любов до всіх. Здатність вболівати та свідомо засмучуватись через негаразди  у нашій країні. Навчити дітей озирнутися і побачити навколо себе тих, кому потрібна допомога.

        Комусь потрібна матеріальна допомога, а комусь – просто людське тепло, увага, любов… Навчити дітей «бачити серцем», аналізувати.

           Приклади(нагодувати безпритульну тварину, роповісти друзям, попробувати знайти тварині дім(просто попробувати), поспівчувати товаришеві, вислухати товариша, допомогти товаришеві, поділитися і т.д.)

  1. Перегляд відеофільму «Уроки доброти». Обговорення.
  2. Перегляд відеороликів. Обговорення.
  3. «А чи знаєте ви, що таке соціальна реклама?»

Соціальна реклама - некомерційна інформація, спрямована на досягнення соціально значущих цілей: боротьба зі шкідливими звичками (наркоманією, алкоголізмом, курінням), пропаганда здорового способу життя, привернення уваги населення до важливих питань державного значення.

Соціальна реклама нічого не продає, вона спрямована на досягнення благодійних цілей, на поліпшення суспільного добробуту.

Це спонукання дотримуватися законів і творити добро, берегти здоров'я і не падати духом.

  1. Спробуємо!
  2. Хвилинка  релаксації: На хвилинку залиште роботу. Підведіться. Відведіть руки назад і складіть їх у «замочок» Зведіть лопатки. Повільно прогинайте спину назад. Зупиніться. Станьте рівно. Розслабте м'язи. Сідайте.

 

  1. Добір матеріалів з Інтернету на запропонованих ресурсах

                           G:\КАНІКУЛИ\7.jpg

G:\КАНІКУЛИ\1263576098_rsrryeryo-rrrsrss_0009 (1).jpg

  1. Створення презентації у Power Point.
  2. Cтворення заголовка для своєї соціальної реклами, який може «торкнутися людського серця».

 

  1. Хвилинка  відпочинку:

Подивитись вправо, не повертаючи голови, і зафіксувати погляд на кілька секунд. Потім – вліво на кілька секунд і подивитись прямо. Спрямувати погляд угору на кілька секунд, потім додолу, розслабивши м’язи очей, насамкінець – прямо перед собою. Повторити вправу 4-5 разів.

Подивитись кілька секунд на кінчик пальця, віддаленого на 30 см від очей, потім перенести погляд удалечінь і затримати погляд на 3-5 секунд. Вправу повторити 4-6 разів.

           Заплющити очі на 3-5 секунд, а потім розплющити їх на такий же час. Повторити вправу 4-5 разів.

 

  1. Перегляд створеної реклами і обговорення
  2. Домашнє завдання: розповісти про цей захід друзям, показати свою рекламу.
  3. Запитання для роздумів: дуже скоро довгоочікуване свято Нового Року. Ми всі очікуємо дива… А, можливо, я сам можу вчинити щось зовсім просте, але добре й святкове. Треба лише озирнутися навколо… 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Виховна робота
Додано
24 лютого 2019
Переглядів
845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку