Нетрадиційні методи малювання . Частина 3. ( передача мінливості , ,хмарності ,дощу

Про матеріал
Нетрадиційні методи малювання . Частина 3. ( передача мінливості , ,хмарності ,дощу...За допомогою використання цих технік можна передавати любу пору року ,а також мінливість , хмарність, розмитість тощо. Техніки можна комбінувати, поєднувати між собою. Робота з техніками концентрує увагу , розвиває творче креативне мислення. Тема абстракційного мистецтва розвиває дитячу фантазію , індивідуальність кожного учня розкриваючи його внутрішній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нетрадиційні методи малювання . Частина 3. ( передача мінливості , ,хмарності ,дощупрезентацію підготувала вчитель образотворчого мистецтва Докійчук Лілія Анатоліївна

Номер слайду 2

Авторський вірш про абстракціонізм!Як на малюнку передати відчуття ?.. А настрій , посмішку ,може й журбу ?... Любов , свободу , легкість ,почуття……. Ні страху , ні оману в сподіванні …Ти сам на сам емоціями твориш …І наче сповідь на папері поринання , в душі глибини , де з собою ти говориш …І ось мазок , за ним і другий наче хвилі …. Вони хвилюють і бентежать немов дзвони …. Так гармонійна вся палітра кольорів …. Ось тут червоне , трохи далі синє….І відчуваєш ти себе , ні не художником … Ти музикант …Папір ,то твій рояль …А ноти твої фарби , - ти все зможеш …- творити відчуттями знявши лиш вуаль……. Можливо хтось таки не зрозуміє . можливо скаже : “ Фе , та це цинізм”, а ти відчувши смак солодких мрій просто дай відповідь : “ Це мій абстракціонізм”!

Номер слайду 3

Метод 1. Малювання з допомогою кави. Це неймовірна техніка створення картин за допомогою розчину натуральної ( розчинної ) кави. ЇЇ використання дозволяє створювати будь - які сюжети ( автопортртрет ,пейзаж тощо). Кольорова гамма кавової палітри містить відтінки від світло - жовтого до темно - коричневого. Перед початком роботи змішуємо в різних пропорціях каву ( можна на палітрі) і додаємо різну кількість води ( в залежності від бажаного відтінку - темнішого чи світлішого). А далі все ,як зазвичай працюємо , як з фарбами заздалегідь намалювавши зображення олівцем.

Номер слайду 4

Метод 2. Малювання вином. Малювання вином це нова техніка , яка поступово набирає обертів. Техніка дуже подібно до акварельного живопису ( замість фарби використовуємо вино ,можна різних відтінків). Ця цікава техніка вражає своєю унікальністю , адже визначити ,що це малюнок вином складно, а роботи виходять доволі цікавими.

Номер слайду 5

Метод 3. Малювання з допомогою солі. Сіль взагалі досить необхідна в використанні різного характеру пейзажів. Вона допомагає показати на папері розмитість ( дощовий день). Крім того її можна використати при побудові різного декору . На зазделегідь намальоване зображення змащене клеєм в необхідних місцях посипаємо сіль ,і одразу зтрушуємо залишки ( зображення стає більш обʼємнішим ) . Можна залишити його так ,а можна підти далі додати акварель різного відтінку за потребою ( сіль дуже гарно поєднується з фарбою ).

Номер слайду 6

Метод 4. Малювання активованим вугіллям. Цей метод ,як альтернатива вугільним олівцям його можна використати на уроках графіки використовуючи ,як графічний пил . Заздалегідь розтовкуємо таблетку активованого вугілля до порошкоподібного стану ,і можна за допомогою ватної палички ( гумки або пальчика) тонувати потрібні місця в малюнку ( поєднуючи цю техніку з графічним олівцем). Цікаво виходять ялинки ( місця снігу ми залишаємо світлими).

Номер слайду 7

Метод 5. Малювання зімʼятим папером. Ця техніка підходить для уроків живопису. Малювати можна саме зім’ятим папером змочивши його у потрібного кольору фарбі. Дуже цікаво можно передати пори року ( виглядають ,як мазки) Передати опавше листя чи то листя на деревах . Папір можна використати будь- який навіть папір для запікання або зім’яту фольгу.

Номер слайду 8

Метод 6. Набризк. Цей метод досить часто використовують навіть професійні художники. Чудово підходить для різної тематики малюнку. ( передачі мінливості погоди). Саме метод набризку додає оригінальності і завершеності малюнку ( додається в кінці роботи ) . Цікава передача чи то хвиль на морі чи то снігу або зірок тощо. Змочуємо пензлик у воді з фарбою і іншим сухим пезликом трохи постукуємо на папір - завершуючи малюнок деталями.

Номер слайду 9

Метод 7. Малювання за допомогою целофанового пакету. Ця техніка чимсь схожа на монотипію . Для передачі дощового дня вона ідеально підходить. На папір наносимо потрібні відтінки ( бажано гуаш використовувати) малюємо дерева ,річку, листя і т. д . Не дочекавшись висихання наносимо пакет ( можна файлик). Притискаємо , розрівнюємо ,змішуючи і поєднуючи відтінки поміж собою і забираємо обережно. І на завершення деталізуємо роботу.

Номер слайду 10

Метод 8. Малювання з допомогою трафарета. Трафарет - це певний шаблон з вирізами під нанесення фарби. Форма вирізів відповідає майбутньому зображенню що дозволяє зафарбувати певні ділянки роботи. Роботи виходять дуже охайними ! Таким чином можна малювати будь - що ,квіти ,візерунки,тварини або якийсь дизайн.

Номер слайду 11

Метод 9. Штампування овочами. За допомогою овочів можна намалювати натюрморт. Беремо будь які овочі наносимо потрібну фарбу і притискаємо до паперу - отримане зображення деталізуємо !. Це досить цікавий метод , він допомагає швидкій побудові малюнку.

Номер слайду 12

Метод 10. Використання кухонних та різних домашніх атрибутів для побудови абстракцій ( друшляка, пластикової картки, лінійки тощо..) Тема абстракціонізму стає дедалі популярнішою в світі ! Абстракстність в мистецтві це образність ,що грунтується на кольорі ,лінії ,формі і т. і. Абстрактне мистецтво - це мислення та дитяча уява. ( світ дитячими очима ). Абстракцію можна поєднати з любою тематикою за бажанням портрет або космос тощо.. За допомогою лінійки можна створити тонкі чи товсті лінії ,пластикова картка може замінити пензлик ( нею можна змішувати фарби). А через друшляк рідкими фарбами зробити візерунок.

Номер слайду 13

Авторський вірш “ А у нас на майстер - класі …”А у нас на майстер класі весело й цікааво ! Майстер - класи закінчились затишно й ласкаво ! Гею - гей - гарні роботи ! Гею - гей , що нам ті роки ! Ми веселі й безтурботні - українки ми ! Досвід в нас такий він різний , для дітей такий корисний ,гею - гей , хоч ми всі різні та щасливі ми ! Бо у нас найкращі учні м,кращі вчителі їх учать ! Для дітей ми справжні друзі ! - Українці ми ! Мирне небо ,щоб настало , і веселкою заграло , щоб були щасливі діти , і дитинство без війни ! А у нас на майстер - класі весело й цікаво ! Вже пора і пригощатись ! Є солодке й кава! То ж усі шановні гості ! Пригощайтесь ми Вас просим ! Завжди я до Ваших послуг! Дякую я Вам!

Номер слайду 14

Додаток 1 Передача дощу за допомогою целофанового пакету , пластикової картки, зімʼятого паперу. Додаток 2. Абстракція. Жіноче обличча ( комбінована техніка ). Додаток 1. Додаток 2.

Номер слайду 15

Додаток 3. Комбінована техніка ( пластикова картка , камінці, штамп, трафарет). Додаток 4. Абстракція. Маки . Комбінована техніка ( пластикова картка, лінійка, набризк , трафарет ….)Додаток 3. Додаток 4.

Номер слайду 16

Дитячі абстракції - роботи на відчуття.

Номер слайду 17

Абстракції . Жіночий образ. ( використання комбінованих ,змішаних технік ).

pptx
Додано
22 грудня 2023
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку