Презентація "Архітектура як вид мистецтва"

Про матеріал
Презентація "Архітектура як вид мистецтва" містить відомості про терміни та поняття в сфері архітектури. демонструє поділ архітектури за видами та розглядає архітектуру як вид образотворчого мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архітектура як вид мистецтва

Номер слайду 2

Поняття і терміни. Архітектура– мистецтво створення споруд, які формують просторове середовище для життя і діяльності людини. Водночас зведення будівель має відповідати духовним потребам людства, впливати на його естетичний смак.

Номер слайду 3

Види архітектури1. Архітектура об'ємних споруд:житлова (житлові будинки, дачі...)культова ( церкви, костьоли, мечеті, каплиці храмові споруди, святилища... )суспільно - громадська (школи, магазини, лікарні, музеї...)промислова (фабрики, заводи...)

Номер слайду 4

Приклади архітектури об’ємних споруд. Житлова архітектура. Культова архітектура

Номер слайду 5

Приклади архітектури об’ємних споруд. Суспільно - громадська архітектура. Промислова архітектура

Номер слайду 6

2. Ландшафтна архітектура - призначена для проектування садово-паркового простору (сквери, бульвари, парки з використанням «малих архітектурних форм» - альтанок, фонтанів, містків...).

Номер слайду 7

Приклади ландшафтної архітектури

Номер слайду 8

3. Містобудування - проектування нових міст та інших населених пунктів, реконструкція старих міських районів.

Номер слайду 9

Приклади містобудування. Кривий Ріг. Київ

Номер слайду 10

Вимоги до архітектурної споруди. Будь-яку архітектурну споруду створюють із врахуванням її функціональності, конструктивності і художньої виразності. Ще в Давньому Римі архітектор Вітрувій ставив до архітектури три вимоги, які діють до цього часу: Доцільність. Міцність. Краса

Номер слайду 11

Особливості архітектури як виду мистецтва. Архітектура не зображує і не відтворює дійсності, а створює художній (архітектурний) образ. При цьому для здійснення свого художнього задуму архітектор враховує призначення будівлі, мету та ідею будівництва, особливості оточуючого середовища.

Номер слайду 12

Під час створення архітектурного образу використовують різні засоби архітектурної композиції: Створення загальної композиції окремої будівлі або ансамблю. Гармонійне сполучення окремих частин будівлі між собою і в цілому (пропорційність);Домірність споруди та її окремих частин (масштабність);Членування об'ємів, стінних площин та пластична обробка частин і деталей споруди;Використання різних обробних матеріалів, що мають ту чи іншу фактуру й певні пластичні властивості;Синтез архітектури зі скульптурою, живописом, графікою і декоративним мистецтвом. Використання кольору.

pptx
Додано
7 січня
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку