Презентація "Патерн.Терміни та поняття"

Про матеріал
Презентація "Патерн.Терміни та поняття" містить розуміння самого терміну "патерн", розповідає про його різновиди та звертає увагу на сферу застосування патернів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патерн

Номер слайду 2

Поняття та терміни. Патерн - це малюнок, що складається з чергування дрібних елементів без помітних кордонів, що створює видимість нескінченного орнаменту.

Номер слайду 3

У перекладі з англійської «pattern» означає - шаблон, модель, візерунок, зразок, структуру. Його використання робить сайт динамічним, дозволяє сформувати індивідуальний фірмовий стиль, надати бренду впізнаваності.

Номер слайду 4

Види патернів. За складністю патерни бувають: Простими – з використанням одного елементу на рівній відстані. Складними – що включають переплетення, напівтіні, градієнти. Простий патерн. Складний патерн

Номер слайду 5

Залежно від зображення розрізняють такі види патернів: Геометричний. Тут переплітаються різні фігури. Форма може бути та сама або різні (наприклад, трикутники і кола). Абстрактний. Складається з елементів, які не несуть жодного змістовного навантаження, але відображають певну стилістику. Геометричний патерн. Абстрактний патерн

Номер слайду 6

Мінімалістичний. Такий патерн лаконічний. Він містить мало деталей і багато простору, тому акцентує на важливому. Водночас, простий символ має підкреслювати загальну стилістику. З персонажами. Це незвичайний патерн із зображенням різних істот, персонажів, людей і тварин. Часто використовується у дизайні товарів для дітей. Мінімалістичний патерн. Патерн з персонажами

Номер слайду 7

Патерн з логотипу. Для створення цього патерну беруть елементи лого. Такий візерунок асоціюється з брендом та покращує імідж компанії. Типографічний. В основі патерну лежать букви, цифри і слова. Зокрема, можна використовувати літери логотипу зі збереженням фірмового шрифту чи фразу, яка передає філософію чи цінності бренду. Патерн з логотипу. Типографічний патерн

Номер слайду 8

Сфера застосування патернів. Веб дизайн. Патерн робить сайти, блоги та інтернет-магазини привабливішими, надає їм унікальності, допомагає впорядкувати зовнішній вигляд сторінок. Особливо популярне використання візерунків для фону, художніх патернів – для створення певної стилістики, геометричних форм – для декору.

Номер слайду 9

Фірмовий стиль. Унікальний візерунок для оформлення продукції та інтер'єру застосовують багато брендів. Це дозволяє підвищити впізнаваність, додати цінності, донести до аудиторії характер і суть бізнесу. Патерн зустрічається у логотипах, дизайні корпоративних сайтів, на пакуванні, поліграфічній продукції, рекламних матеріалах.

Номер слайду 10

Пакування. Це додатковий інструмент просування товарів. Візерунок помітний, виділяється на тлі іншої продукції і ідентифікує бренд. А гарний пакет чи стильну коробочку клієнт може використовувати у майбутньому, тим самим рекламуючи продукт і компанію.

Номер слайду 11

Одяг. Шотландська клітинка, горошок, так званий грецький орнамент – відомі багатьом принти, які є патернами.

Номер слайду 12

Інтер’єр. Для оформлення стін і підлоги використовують різні матеріали з унікальним малюнком (шпалери з квіточками або геометричними фігурами, імітаціями цегли, каменю, дерева тощо).

pptx
Додано
7 січня
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку