Нове пластичне мислення сучасності

Про матеріал
В наш час архітектура і скульптура розвиваються під впливом нових культурних і дизайнерських рішень, тому в різних куточках світу з’являються дуже незвичайні пам’ятники та скульптури з таким глибоким змістом, що його не відразу можна вловити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нове пластичне мислення сучасності.

Номер слайду 2

У всьому світі, навіть у самому маленькому місті, можна знайти пам’ятники, скульптури і статуї, присвячені відомим діячам, важливим історичним подіям або певної філософської теми. Але в наш час архітектура і скульптура розвиваються під впливом нових культурних і дизайнерських рішень, тому в різних куточках світу з’являються дуже незвичайні «Чорні леви» Кендрой Хейст, лондонський Тауерпам’ятники та скульптури з таким глибоким змістом, що його не відразу можна вловити. Ми вирішили вибрати найбільш креативні пам’ятники та скульптури світу.

Номер слайду 3

Скульптура “Diminish and Ascend” це арт-інсталяція художника Девіда Мак-Кракена, яка під правильним кутом виглядає, як нескінченні сходи “в небо”.«Поет Міхай Емінеску» Ім’я Міхая Емінеску сьогодні вважається святим для кожного румуна або молдаванина. В честь нього і встановлена ця скульптура, яка стає ще прекраснішою  на заході сонця.

Номер слайду 4

«Мустанги в Лас-Колинас». Бронзова скульптура була створена Робертом Гленом, в пам’ять про диких мустангів, які були історично важливими мешканцями більшій частині Техасу в США. Розмір бронзових мустангів в півтора рази більше натуральної величини. Основна ідея скульптури — передати рушійну силу, ініціативу і розкутий дух, які були притаманні Техасу в період його освоєння.«Експансія». За задумом автора (Пейдж Бредлі) скульптура “Експансія” показує людину, яка прийняла виклик вийти за межі обмежень, встановлених сучасним суспільством. Це дивовижна композиція зараз вважається одним з найвизначніших шедеврів сучасного мистецтва.

Номер слайду 5

«Драматична фея з проводів». Робін Уайт, скульптор з Великобританії, створює гарні динамічні скульптури казкових фей, які, здається, танцюють при кожному пориві вітру.“Горизонти” це гігантська скульптура художника Ніла Доусона з Нової Зеландії, яка завдяки візуальної ілюзії виглядає як розвівається шматок паперу на вершині пагорба.

Номер слайду 6

Скульптура “Truth is Beauty” з серії “Bliss”. Марко Кокрейн став автором одного з найпривабливіших творів мистецтва в США, яке з’явилося на фестивалі Burning Man. Це 16-метрова скульптура елегантної що позує жінки. Скульптура "Любов" (Love) українського скульптора з Одеси Олександра Милова. Вона виконана у вигляді дротяних силуетів двох дорослих людей, що сидять спиною до спини, а усередині них знаходяться діти, яких простягаю один одному руки. Вночі діти в середині конструкції світяться, затьмарюючи каркас.

Номер слайду 7

У самому центрі польського Вроцлава на перехресті вулиць Маршала Пілсудського і Швідніцка семеро бронзових людей йдуть під землю… А на іншій стороні – з’являються знову… Це не підземний перехід. Це – приголомшлива інсталяція скульптора Єжи Калини, яка називається «Перехід 1977-2005» (пол. Przejście 1977-2005). Але більше відома ця похмура і красива композиція як «Пам’ятник жертвам воєнного стану».«Черевики на березі Дунаю». Пам’ятник розстріляним євреям Угорщини. Він був встановлений в 2005 році.

Номер слайду 8

«Свобода». Міська скульптура Зеноса Фрудакиса зображує одну людину, яка крок за кроком відокремлюється від сірої маси осіб, звільняючись від стереотипів та страxів.«Скульптура павучихи Маман». 9-метрова скульптура, зроблена з бронзи, нержавіючої сталі та мармуру, з’явилася в 2007 році. «Цей павук — посвята  моїй матері, яка була для мене найкращим другом, — каже скульптор Луїза Буржуа. — Подібно павуку, вона була ткалею».

Номер слайду 9

Зображення коней на скульптурі символізує «Келпі», шотландських міфологічних істот, які відомі своєю силою і витривалістю. Саме такі якості приписують внутрішнім водним шляхам Шотландії. Будівництво тривало 7 років. Скульптури досягають висоти 30 метрів і знаменують собою спадкоємність шотландської промисловості й економіки від коней-ваговозів, що тягнули  вагони, плуги та баржі.«Закохані дракони». Як заявляє автор пам’ятника скульптор Д. Лазаров, казкових персонажів він створив, щоб порадувати малюків Болгарії — зовсім поруч знаходиться басейн, де тренуються діти.

Номер слайду 10

«Зникаюча людина». У музеї Мері Хілл (Mary Hill Museum) в Східному Вашингтоні можна побачити цю скульптуру, яка, як під впливом магії, повільно зникає при правильному ракурсі.«Емігранти». Великий голод в Ірландії залишив великий слід в історії країни. За ті кілька років голоду вона втратила 20-25 % свого населення. Жертвам цього жаху і присвячений пам’ятник у центрі Дубліна.

Номер слайду 11

«Кархендж» це копія відомого Стоунхенджа, але з автомобілів, яка була створена в честь сонцестояння 1987 року. За роки свого існування Кархендж став натхненням для створення скульптур з автомобілів і сьогодні тут стоїть цілий Заповідник автомобільного мистецтва.«Атоміум» це плід фантазії архітекторів Андре і Мішеля Полаков, який був реалізований для Всесвітньої виставки 1958 року, як символ використання атомної енергії в мирних цілях, але як і Ейфелева вежа, став дуже популярним і не був демонтований після закриття виставки.

Номер слайду 12

Скульптура “Тигр і Черепаха – Чарівна Гора” – це звивисті сходи, схожі на американські гірки. По ним туристи можуть прогулюватися і розглядати околиці (особливо це красиво вночі, коли вмикають освітлення).«Чорний привид». 2,4-метрова статуя чорної примари, яка оселилася у Клайпеді, портовому місті в Литві. Легенда свідчить, що у 1595 році Чорний Привид врятував місто від голоду, попереджаючи людей про потребу економити продукти харчування. Тепер ця статуя – символ успіху і багатства.

Номер слайду 13

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
Додано
6 листопада 2020
Переглядів
1298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку