Нове життя старим речам. Перетяжка стільця

Про матеріал
В презентації "Нове життя старим речам" дана технологічна послідовність оновлення зовнішньої оббивки та зміна наповнювача старого стільця. Безсумнівним плюсом перетяжки м'яких меблів є економія коштів. Отриманий результат може виглядати не гірше, ніж новинка з салону меблів. Крім того, багато старих меблів має більш міцний каркас, що збільшує термін експлуатації. Оновити стілець своїми руками не так вже й складно. Найголовніше – мати прагнення та необхідний матеріал. Процедура перетяжки займе небагато часу, зате старий стілець набуде свіжого та естетичного вигляду і продовжуватиме виконувати головне своє призначення. Презентація розрахована на учнів 9-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нове життя старим речам Перетяжка стільця. Презентацію підготувала вчитель технологій Люботинської ЗОШ I –III ступенів №4 спеціаліст першої категорії Вакар Тетяна Леонідівна

Номер слайду 2

Нове життя старим речам Часто м'яке сидіння біля стільця просто потребує заміни, воно просто зіпсувалося, забруднилося, порвалося тощо. Найпростіший і найнаочніший вид реставрації – перетяжка стільця. До того ж така послуга обійдеться набагато дешевше, ніж покупка нової конструкції. Це відмінна можливість заощадити сімейний бюджет.

Номер слайду 3

Під перетяжкою, мається на увазі, оновлення зовнішньої оббивки, зміна наповнювача, заміна зламаних деталей при необхідності, а також невеликі зміни в дизайні при необхідності. Головною особливістю всього процесу є підрахунок розмірів замінної оббивки. Щоб матеріал, ліг рівно, і його не довелося докуповувати в процесі, вимірюють все замінні деталі по ширині і висоті. Отримані цифри необхідно скласти, отримуючи реальну довжину відрізу. Стільці, що використовуються в спальні або дитячій, варто покривати натуральними матеріалами, які мають гіпоалергенні властивості (льон, бавовна). Що ж стосується вітальні, то тут краще зупиниться на зносостійких матеріалах (флок, куртізан, мікрофібра). Адже в цьому місці, як і на кухні, сім'я проводить більше часу. Крім оббивки, велику увагу варто приділити і наповнювачу. Найчастіше це поролон, але обов'язково з товщиною не менше 4 см. Заміняють також всі зламані дерев'яні деталі. Безсумнівним плюсом перетяжки м'яких меблів є економія коштів. Отримані результат можуть виглядати не гірше, ніж новинка з салону меблів. Крім того, багато старих меблів має більш міцний каркас, що збільшує термін експлуатації. Розбирання меблів ведеться поетапно.

Номер слайду 4

Треба розгвинтити всі деталі. Розібрати всі дерев'яні частини каркасу. Для початку слід позбавитися старої оббивки. Для цього акуратно виймаються цвяхи або скоби, що закріплюють тканину. Необхідно намагатися зберегти форму полотна, так як вона надалі послужить як форма для створення нової обтяжки. Далі потрібно акуратно прибрати мотузку, що закріплює тканину та набивання сидіння. Для цього її потрібно розрізати ножицями. Після позбавитися пружин (якщо вони є): видалити мотузку, що утримує їх, витягнути зайві цвяхи. Якщо у стільця є м'яка спинка, її демонтаж проводиться за аналогічною схемою.

Номер слайду 5

В нашому випадку стілець без пружин. 3. При необхідності замінюються або зміцнюються окремі частини стільця, треба відшліфувати всі дерев'яні деталі. стілець фарбують та покривають лаком.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

4. Стілець обтягують паролоном (на клей момент кристал або інш.) та синтепоном (степлером).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

5. Скріпити гвинтами сидіння (якщо у вашому стільці вони були раніше)

Номер слайду 10

6. Відновлюємо спинку (збираємо всі деталі з новою оббивкою та наповнювачем)

Номер слайду 11

Прищіпками закріплюємо склеєні деталі до висихання клею.

Номер слайду 12

Для проведення ремонту необхідно:будівельний степлер зі скобами; відбійний молоток; ножиці; оббивна тканина; клей, паролон, сентипон.

Номер слайду 13

Успіхів і натхнення!Як видно, відремонтувати стілець своїми руками не так вже й складно. Найголовніше – мати прагнення та необхідний матеріал. Процедура перетяжки займе небагато часу, але вона коштує від 700 гривен. І ми ці кошти залишили у себе. Зате старий стілець набуде свіжого та оновленого вигляду і продовжуватиме виконувати головне своє призначення.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
16 вересня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку