Новинки інноваційних технологій для людей з порушенням слуху

Про матеріал
Презентація на тему: Новинки інноваційних технологій для людей з порушенням слуху. Розповідається про Окуляри-проектор для глухих і слабочуючих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новинки інноваційних технологій для людей з порушенням слуху

Номер слайду 2

Окуляри-проектор для глухих і слабочуючих

Номер слайду 3

Відразу декілька компаній працюють над тим, щоб глухі і слабочуючі люди могли дивитися фільми в кінотеатрах і DVD-диски без синхронного перекладу. Для цього вони виготовляють спеціальні окуляри. У Японії проходять випробування окуляри, що проектують субтитри до програми або фільму на лінзу. Їх виготовила компанія Olympus спільно з некомерційною організацією Media Access центр, яка намагається зробити для слабочуючих людей перегляд телебачення і DVD-дисків більш доступним. Окуляри за виглядом нагадують звичайні, проте на одній з дужок закріплений регульований проектор, який працює синхронно з фільмом або програмою. На окуляри проектуються не тільки мова, але і будь-які звуки, які слідують сюжетної лінії, щоб слабочуючий міг насолоджуватися кіно разом з усіма.

Номер слайду 4

MASC давно ратував за накладення субтитрів в кінотеатрах, проте кінематографісти не погоджувалися на цей крок, тому що більшість глядачів з нормальним слухом вони відволікають. Субтитри на нові окуляри будуть завантажуватися з сайту або через i. Phone. Для початку вартість окуляр буде досить високою, проте розробники сподіваються, що при великих оборотах витрати на виробництво окуляр знизяться. Зараз доступна тільки версія окуляр з японськими субтитрами, проте адаптувати її для інших мов вельми просто. Паралельно компанія Mo Pix розробила окуляри для кінотеатрів: через них користувач побачить за звичайним екраном додатковий, з субтитрами. Звичайні ж глядачі нічого не помітять. Ще одні кіноочки для глухих підготувала компанія Sony. Для їх роботи не буде потрібно додаткового екрану: субтитри будуть зашифровані в самому зображенні, але щоб їх побачити, знадобляться спеціальні окуляри.

Номер слайду 5

Навушники для людей хворих на аутизм

Номер слайду 6

Останнім часом з'являється все більше гаджетів, здатних допомогти людям з різними захворюваннями і розладами. Навушники Cumulus, розроблені для хворих на аутизм дорослих людей, контролюють частоту серцебиття і обмежують звукове оточення, щоб захистити свого власника від попадання в стресову ситуацію. Аутизм - захворювання, якому піддаються близько 10 мільйонів людей по всьому світу. Хвороба виражається в дефіциті соціальної взаємодії і складності контролю над почуттями. Наприклад, хворі аутизмом впадають в стресовий стан, перебуваючи в місцях скупчення людей. Навушники Cumulus, відстежують температуру тіла і частоту серцебиття хворого за допомогою гальванічних шкірних сенсорів, розташованих на дужці пристрою, що дозволяє контролювати психічне здоров'я власника і запобігати можливим стресовим станам.

Номер слайду 7

Навушники мають три режими роботи: - Sound Cancellation, - Directional Microphone - Music. Одягаючи гаджет на вуха, користувач активує режим Sound Cancellation, який блокує всі сторонні шуми і забезпечує повну тишу. Directional Microphone відокремлює мову від фонового шуму, а режим Music транслює музику з плеєра або смартфона по бездротовому каналу.

Номер слайду 8

Інструменти комунікації Communicaid, що дозволяють глухим людям спілкуватися на рівні з чуючими

Номер слайду 9

Життя глухих людей, щодня схильних до небезпеки, можуть поліпшити сучасні гаджети - наприклад, Communicaid - система пристроїв, що дозволяють здійснити спілкування між глухими і чуючими людьми, а також попереджати людей з обмеженими можливостями про події, що відбуваються навколо них. Слух - це найважливіший орган почуттів, служить не тільки засобом комунікації, але також застерігає людину про небезпеки зовнішнього світу. Jae Pyung Lee розробив систему, що складається з трьох пристроїв: Visual Sound Station, Visual Sound Glasses і Mobile Communicator, яка інформує людей, позбавлених слуху про події, що відбуваються навколо них.

Номер слайду 10

Visual Sound Station. Visual Sound Station - це невеликий портативний гаджет для домашнього використання, оснащений прозорим дисплеєм і двома високочутливими MEMS мікрофонами, які реєструють звуки, наприклад, пожежної сигналізації або дзвінка. Пристрій інформує про них власника за допомогою тексту, миготіння і піктограм, а також вказує напрямок на джерело звуку.

Номер слайду 11

Visual Sound Glasses. Окуляри Visual Sound Glasses оснащені двома мікрофонами, які реєструють звуки навколишнього середовища - такі, як гудок автомобіля або сирена і дають власникові інформацію про становище джерела звуку і його силі за допомогою світлодіодів, розташованих над очима. Гаджет допоможе глухим людям безпечно здійснювати прогулянки або заняття спортом.

Номер слайду 12

Mobile Communicator. Mobile Communicator має всі опції звичайного смартфона: відео-дзвінки, SMS, e-mail, і використовує text-to-voice і voice-to-text технології: гаджет переводить мову людини в текст, і навпаки для забезпечення повноцінної комунікації між глухими і чуючими людьми.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Інкл
Додано
6 лютого
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку