презентація на тему "РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В ПРОЦЕСІ МОВЛЕННЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ"

Про матеріал
РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В ПРОЦЕСІ МОВЛЕННЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В ПРОЦЕСІ МОВЛЕННЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ  Глух Вікторія Володимирівна

Номер слайду 2

Нормативно-правове забезпечення освіти в УкраїніЗаконів України «Про освіту» (2017 р.), «Про дошкільну освіту» (2001 р.), «Концепції освіти дітей раннього та дошкільного віку» (2020 р.), Концепції «Нова українська школа (2016 р.), «Базового компонента дошкільної освіти» (2012 р.).

Номер слайду 3

Мета дослідженняполягає у теоретичному обґрунтуванні та з’ясуванні методичних аспектів розвитку пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності.

Номер слайду 4

Завдання дослідження: 1. Визначити сутність пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності в психолого-педагогічній теорії та освітній практиці. 2. Схарактеризувати особливості розвитку пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності.3. З’ясувати форми, методи і прийоми розвитку пізнавальної активності у дітей старшого дошкільного віку в мовленнєвій діяльності.4. Розробити методичні рекомендації до розвитку пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності засобами дидактичних вправ та ігор.

Номер слайду 5

Об’єкт дослідження: розвиток пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності. Предмет дослідження: форми, методи і прийоми розвитку пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку в процесі мовленнєвої діяльності.

Номер слайду 6

Визначення поняття «активність», «пізнавальна активність»До формування сутності цих понять науковці підходять по різному: як риса особистості; як здатність цікавитися невідомим, виявляти готовність до розв’язання проблемних ситуацій; здійснювати елементарні мислительні дії; як потреба дитини в активному прояві інтересу до довкілля, самої себе, людей, предметів, об’єктів, яка приноситиме їй задоволення.

Номер слайду 7

Структура пізнавальної активності

Номер слайду 8

Умови розвитку пізнавальної активності

Номер слайду 9

Загальний розподіл дітей старшого дошкільного віку за рівнем пізнавальної активності у процесі мовленнєвої діяльності

Номер слайду 10

Етапи дослідження пізнавальної активності

Номер слайду 11

Групи методів розвитку пізнавальної активності

Номер слайду 12

Методи організації пізнавальної активності в процесі мовленнєвої діяльностіСеред методів організації пізнавальної активності в процесі мовленнєвої діяльності ми визначили метод подорожі у довкілля, метод екскурсій-оглядів. Прийомами цього методу є спостереження або екскурсії, розгляд предметів, картин, ознайомлення з довкіллям.

Номер слайду 13

Прийоми організації пізнавальної активності в процесі мовленнєвої діяльностіевристична бесіда ;уявний діалог дітей з літературним героєм; написання листа літературному герою; драматизація та інсценізація літературного твору.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Глух Виктория
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Інкл
Додано
6 лютого
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку