Новорічна вікторина "Два Мороза"

Про матеріал
Новорічна вікторина "Два Мороза" дає можливість учням пригадати вивчені твори із зарубіжної літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина «Два Мороза»Старт

Номер слайду 2

10203040501020304050102030405010203040501020304050«Зимові загадки»«В гостях у казки»«чи Вірите ви…?»«Дід мороз»«Зимові ребуси»Вікторина «Два Мороза»Вихід style.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacity

Номер слайду 3

«ЗИМОВІ ЗАГАДКИ»10 Кевін. Як звали хлопчика, якого тато, мама, брати і сестри залишили на різдвяні свята одного дома?

Номер слайду 4

20 На яку новорічну іграшку перетворив молодого принца король мишей, якщо вірити казці К. Гофмана?На лускунчика.«ЗИМОВІ ЗАГАДКИ»

Номер слайду 5

30 В який костюм нарядився Вовк у мультфільмі «Ну, постривай!»Снігуроньки. «ЗИМОВІ ЗАГАДКИ»

Номер слайду 6

40 Як звали героя мультфільму, який прийшов до свого друга – хлопчика на новорічне свято і цікавився, чи можна з’їсти новорічну ялинку?«ЗИМОВІ ЗАГАДКИ»Умка.

Номер слайду 7

Із пластеліну.50Із якого матеріалу був чоловік, якого вредна жінка відправила в ліс за новорічною ялинкою в мультфільмі «Падав минулорічний сніг»«ЗИМОВІ ЗАГАДКИ»

Номер слайду 8

«ДІД МОРОЗ»10 Ця країна межує з Австрією. На її території виготовляють найкращі годинники в світі та зосереджено всесвітні банки. Швейцарія.

Номер слайду 9

Греція.20 Ця країна розташована на півострові. Її історія бере початок з глибокої давнини де дійсність перепліталася з легендами. По всьому світі відомі легенди про її сміливих та винахідливих героїв. За легендами Боги цієї країни жили на горі Олімп. А ще ця країна – батьківщина Олімпійських ігор.«ДІД МОРОЗ»

Номер слайду 10

30 Цю країну вважають еталоном смаку і високої моди. Вона відома своєю архітектурою. Її столицю прикрашають побудовані в різні століття Нотердам – де – Парі і Ейфелева вежа. Раніше населення ділилося на мушкетерів короля та гвардійців кардинала. «ДІД МОРОЗ» Франція.

Номер слайду 11

40 Частина суходолу яка за своєю формою нагадує чобіток. Столицю цієї держави називають вічним містом. Країна відома своїми скульпторами, співаками і музикантами. А ще вона відома макаронами, які там називають «паста» і «спагетті», а заможніх людей називають королями лір. Італія.«ДІД МОРОЗ»

Номер слайду 12

50 Ця країна відома своїми туманами. Її деколи так і називають «Туманний Альбіон». Більшість населення складають леді та джентельмени. Меншість – королева. Вона царює, але не править, така традиція. Дотримуватись традицій і порядку головна національна риса. Солиця країни розташована на річці Темза. Великобританія«ДІД МОРОЗ»

Номер слайду 13

«ЗИМОВІ РЕБУСИ»10 Мороз

Номер слайду 14

20 Зима«ЗИМОВІ РЕБУСИ»

Номер слайду 15

30«ЗИМОВІ РЕБУСИ»Лютий

Номер слайду 16

Грудень40«ЗИМОВІ РЕБУСИ»

Номер слайду 17

50«ЗИМОВІ РЕБУСИ»Січень

Номер слайду 18

Ні. Вдавнину Новий рік зустрічали 1 березня. Потім, в 1492 році було прийнято рішення про перенесення свята на 1 вересня, в звязку з початком збору врожая. А Петро I в 1700 р. переніс святкування Нового року на 1 січня!«ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»10 Чи вірите ви, що раніше на Україні Новий рік зустрічали 1 листопада?

Номер слайду 19

Ні. В Лапландии живе Санта Клаус.20 Чи вірите ви, що Дід Мороз живе в Лапландії?«ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»

Номер слайду 20

30 Чи вірите ви, що в Панамі з останнім ударом годинника на вулицях чути дзвіночки, сигнали машин, крики, стукіт? Так. І весь цей шум для того, щоб "збадьорити" наступаючий рік. «ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»

Номер слайду 21

Ні. Новий рік в Монголії співпадає з святом скотоводства, для нього характерні спортивні змагання, конкурси на швідкість, витривалість і сміливість. 40 Чи вірите ви, що в Монголії на Новий рік заведено поливати один одного компотом з яблук?«ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»

Номер слайду 22

Так. В Італії вважають, що Новий рік потрібно починати, звільнившись від усього старого. Тому в новорічну ніч викидають з вікон старі речі. А місце, що звільниться обовязково займуть нові речі. 50 Чи вірите ви, що в Італії на Новий Рік з вікон летять праски і старі стільці?«ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»

Номер слайду 23

10 З якої казки ці рядки? «Вези, старий, її, куди хочеш, щоб очі мої її не бачили, в чисте поле, на тріскучий мороз». «МОРОЗКО». «В ГОСТЯХ У КАЗКИ»

Номер слайду 24

20 Хто з братів - місяців подарував падчериці колечко в казці «Дванадцять місяців»? Квітень.«В ГОСТЯХ У КАЗКИ»

Номер слайду 25

З якої казки ці рядки?«Принесла бабка в решеті сніг. Товкли, товкли вони з дідом сніг і витовкли дівчинку». Як її імя? 30 Снігурочка.«В ГОСТЯХ У КАЗКИ»

Номер слайду 26

40 З якої казки ці рядки? «Це була висока, статна, жінка в білосніжно білій шубі і шапці із чистого снігу. Хлопчик зразу її впізнав».  Снігова королева. «В ГОСТЯХ У КАЗКИ»

Номер слайду 27

50 В якій країні розташовані володіння Снігової королеви? В Лапландії. «В ГОСТЯХ У КАЗКИ»

pptx
Додав(-ла)
Макарук Олеся
Додано
29 березня 2021
Переглядів
1056
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку