Обладнання та устаткування

Про матеріал
Обладнання для приготування гарячих напоїв Кавомашина ОСНОВНІ ТИПИ КАВОМАШИН Кава - найпопулярніший гарячий напій. Про це свідчить той факт, що кавові зерна є найбільш продаваним в світі товаром після нафти. Існує безліч технологій приготування кави та найрізноманітніше обладнання для кави, проте на підприємствах громадського харчування найчастіше використовуються чотири основні типи кавоварок: краплинні, перколяційні, гейзерні і компресійні, або кавомашини-еспресо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обладнання для приготування гарячих напоїв. Гарячі напої є невід'ємною частиною нашого життя. Вони допомагають нам прокинутися вранці, зігрітися взимку та просто насолодитися смаком.

Номер слайду 2

Гарячі напої є популярним напоєм у всьому світі. Вони можуть бути приготовані з різних інгредієнтів, включаючи каву, чай, шоколад і молоко. Для приготування гарячих напоїв використовується різноманітне обладнання. Кавомашини. Гейзерні кавоварки. Фільтруючі кавоварки

Номер слайду 3

ОСНОВНІ ТИПИ КАВОМАШИНКава - найпопулярніший гарячий напій. Про це свідчить той факт, що кавові зерна є найбільш продаваним в світі товаром після нафти. Існує безліч технологій приготування кави та найрізноманітніше обладнання для кави, проте на підприємствах громадського харчування найчастіше використовуються чотири основні типи кавоварок: краплинні, перколяційні, гейзерні і компресійні, або кавомашини-еспресо.

Номер слайду 4

Краплинні кавоварки. Вважається, що кавоварка крапельного типу була винайдена паризьким архієпископом Жаном-Батистом де Беллуа (Jean-Baptiste de Belloy) близько 1800. Вона складалася з двох встановлених один на одного судин (для гарячої води і для готового напою), між якими містився мешочек- фільтр з меленою кавою. Вода по краплині просочувалася через фільтр і збиралася в нижній ємності. Як бачите, вже тоді люди розуміли, що кип'ятити каву не потрібно.

Номер слайду 5

Перколятори. Зазвичай перколятори - це об'ємне обладнання(5-15 л), яке використовується в їдальнях і кафе з великою кількістю посадочних місць. В цілому вони простіше, дешевше і універсальніше, ніж краплинні кофеварочного машини: якщо вийняти з резервуара перколяційні систему, то пристрій можна використовувати в якості кип'ятильника. Потрібно також мати на увазі, що напій в перколяторах виходить набагато більш насиченим, ніж в машинах крапельного типу. Істотний недолік цього виду кавового обладнання - контакт кави з киплячою водою (100о. С), при якому руйнуються кофеїн і ефірні масла. Чекати від такого напою приємного ефекту бадьорості і особливо доброго смаку не доводиться.

Номер слайду 6

Гейзерні кавомашини. Кавоварка гейзерного типу, або мока-кавоварка, була запатентована Луїджі де Понті (Luigi de Ponti) в 1933 році. Вона схожа за принципом дії з перколяційні кавоваркою, відмінність полягає лише в тому, що в ній не одна ємність, а дві. Піднімаючись по трубці з нижньої ємності, гаряча вода проходить по шляху через шар кави і потрапляє у верхню ємність, звідки і розливають згодом готовий напій. Гейзерні кавомашини в основному знаходять своє застосування в побуті.

Номер слайду 7

Еспрессо-кавомашини Баланс аромату і смаку. Машини компресійного типу є найбільш складним і дорогим кавовим обладнанням, але зате вони готують один з кращих видів кави - еспресо - і цілий ряд напоїв на його основі. Перша попередниця кавоварки-еспресо була запатентована Анджело Моріондо (Angelo Moriondo) в 1884 р. У великому бойлері при нагріванні утворювалося надлишковий тиск в півтори атмосфери, «проштовхувати» гарячу воду і пар через шар меленої кави. На початку XX століття Луїджі Беццера значно вдосконалив цей винахід, оснастивши його запобіжним клапаном, декількома групами для заварювання кави, знімними ріжками-держателями фільтра (завдяки їм обладнання стали часто називати ріжковими кофемашинами) і паровим краном для спінювання молока.

Номер слайду 8

Найпростіше компресіонне обладнання для кави - це напівавтоматичні ріжкові кавоварки, в яких багато операцій виконуються вручну. Італійці, які знають толк в каві, стверджують, що тільки на такому обладнанні можна отримати справжній еспресо, якість якого визначається чотирма літерами «М»: Miscela (правильний бленд і обсмажування),Macinazione (правильний помел),Macchina (правильна кавова машина),Mano (рука досвідченого бариста)

Номер слайду 9

Довіряйте професійному обладнанню, адже воно дійсно здатне полегшити ваше життя, дозволить сконцентруватися на інших важливих питаннях. При цьому момент першого ковтка стане дійсно неповторним, незабутнім.

Номер слайду 10

АВТОМАТИЧНА КАВОМАШИНААвтоматика візьме на себе ряд обов’язків людини. Також вона характеризується наступними особливостями:розширена функціональність;можливість готування широкого спектру напоїв на основі кави при додаванні молока;можна отримати чудову молочну пінку;використання як зернового, так і меленого основного інгредієнта;автоматизоване очищення ємностей для молока та зерна із подальшим промиванням системи;розширене програмування (сучасні вироби синхронізуються через смартфон);зручність керування завдяки наявності цілої системи датчиків й індикаторів, які покажуть температуру, сповістять про готовність і інших параметрах приготування.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку