Обласний конкурс "Малюнок, вірш, лист до мами"-твір

Про матеріал
У поданому творі розкрито ставлення людини до найрідніших у світі - мам, які є не тільки оберегом для людини, але й волонтерять, допомагають на полі битви, надають психологічну допомогу...
Перегляд файлу

Дорога моя матусю!

  Я пишу цей лист, щоб висловити тобі свою повагу і вдячність за те, що ти завжди підтримуєш мене у всіх починаннях, невдачах і перемогах. Ти - моя найголовніша учителька і найвірніший товариш, і, завдяки тобі, я вірю у свої сили і можливості. Твоя віра у мене, твій невичерпний запас терпіння і ніжна любов дають  сили в ті моменти, коли мені важко. Ти підтримуєш мене у всіх моїх починаннях, підштовхуючи до нових досягнень і вчиш мене вірити у себе і свої здібності. Твоя мудрість і відданість завжди надихають мене бути кращою і досліджувати глибини свого потенціалу. Тому, хочу трохи розповісти про роль жінки в житті людини. В Україні війна, росія робить все для того, щоб знищити наші родини, сімейні цінності, звичаї, культуру, традиції, духовність. Але чи можна  знищити цілий народ, коли у нього такі прекрасні жінки, жінки-Берегині,жінки-воїни? Вони відіграють значну роль у підтримці воїнів, наданні медичної та психологічної допомоги, волонтерять, беруть участь у підпільних акціях та багатьох інших сферах життя під час війни. Вони проявляють величезну силу та витримку, допомагають воїнам пережити труднощі та стреси військових дій. Вплив жінок у війні не можна недооцінювати, а їх внесок у події є невід’ємною частиною історії нашої рідної Батьківщини. Материнство – це найважливіша роль в житті жінки, особливо в умовах війни. Мами, які наближають Перемогу, є справжніми героями нашого часу. Вони не лише дбають про своїх дітей та родину, але і підтримують солдатів, надаючи їм моральну підтримку та надію на краще майбутнє. Кожна мама – це невичерпне джерело тепла та натхнення, яке допомагає нам пройти будь-які випробування. Сьогодні у ЗСУ йдуть на передову не лише справжні воїни, але й їхні матері, які відчувають на собі всю важкість війни та необхідність захищати нашу країну. Ми схиляємо голови у великій повазі та вдячності перед цими надзвичайними жінками, які звеличують гідність та долю нашого народу на шляху до Перемоги. Все прекрасне на землі — від світла сонця, від кохання жінки, від молока матері. Суворими шляхами йшла наша Вітчизна до сьогоднішньої свободи і незалежності. Горді мужі Київської Русі, князі та воїни, відважні запорозькі лицарі заступали шляхи ворогам, воювали, боронили свій рідний край. А жінки тим часом оберігали домашнє вогнище, народжували дітей, омивали рани чоловіків-воїнів, молили Бога. Жінка продовжувала рід людський, тому велике материнське серце прагне відігріти весь світ.

Скільки пісень, віршів, інших творів мистецтва присвячено матері!Найчастіше образ матері — образ скромної, але величної душею селянки, "сивої горлиці", яка "ночей не доспала", що проводжаючи сина в життєву дорогу "рушник вишиваний на щастя — на долю дала".

Продовженням роду, теплом домашнього вогнища — усім завдячуємо ми їй. Не можна про це забувати:

Бо, хто матір забуває,

Того Бог карає,

Того діти цураються,

В хату не пускають.

                      Т. Г. Шевченко

Материнство — синонім людяності, добра, самозреченості. Матір усе готова віддати своїм дітям.

Вклоняється світ таким матерям, благословляє це величне і ніжне ім'я — Ненька, Мати, Мадонна!

За них, рідних, билися завжди з ворогами захисники Вітчизни.

Тож вклонімося доземно жінці, матері, яка в тяжкі роки війни та у буденній праці вміла бути і "сестрою-жалібницею", і "жоною-трудівницею", що оберігала і ростила дітей, вчила любити добро, правду, людей, несла вірність "як свічу ясну". Жінки можуть бути різними, і в цьому їхня сила. Можуть доглядати дітей або бути успішними керівницями, працювати моделями або займати перші місця у боксі, воювати на полі бою або рятувати життя в тилу: так жінки наближають нашу перемогу. Поваги заслуговує кожна, хто так чи інакше наближає цей день. Кожна, хто служить, волонтерить, лікує, чекає, приймає, годує, виховує та рятує. Адже саме це поступово наближає заповітний переможний день.

          І хай збудеться мрія Тараса про ті часи, коли:

Врага не буде супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі.

 

 

На цьому я хочу завершити свого листа, дорога мамочко! Вірю, що неодмінно настане мир на нашій славній землі і наші воїни повернуться додому цілими і неушкодженими, а мами будуть зустрічати їх у своїх обіймах.

 

З найкращими побажаннями до Тебе дочка Марія.

 

 

 

docx
Додано
22 квітня
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку