Облицювання поверхні стін керамічною плиткою способом «шов в шов» на розчині.

Про матеріал
Презинтація на тему: облицювання поверхні стін керамічною плиткою способом «шов в шов» на розчині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема виробничого навчання: Облицювання поверхні стін керамічною плиткою способом «шов в шов» на розчині. Розробив майстер в/н: С. А. М’ЯСУШКІН

Номер слайду 2

сформувати вміння і навички щодо послідовності операції Облицювання поверхні стін керамічною плиткою способом «шов в шов»; вміння користуватись інструментом для виконання плиткового облицювання. Мета уроку:

Номер слайду 3

Види облицювань. В розбіг. Шов в шов. По діагоналі. Плитка по плитці.

Номер слайду 4

Відпрацьовуємо професійні компетентності:організація робочого місця;заготовлення необхідних матеріалів для виконання даної роботи;підбір та підготовка необхідних інструментів, пристосувань, обладнання;робота з лазерним рівнем;грунтування поверхні валиком та щіткою мокловицею;підбір та приготування клеючої суміші;нанесення клеючої суміші на поверхню та влаштування керамічної, або керамогранітної плитки за заданою темою; влаштування системи вирівнювання плитки та встановлення хрестиків;демонтаж СВП, підготовка до наступного етапу роботи.\;Заповнення швів між плиткою та відповідний догляд по завершенню роботи.прибирання робочого місця лицювальника – плиточника.

Номер слайду 5

Інструменти які потрібні Вам для укладання плитки методом «Шов в Шов».

Номер слайду 6

Лицювальник-плиточник зобов'язаний використовувати у своїй роботі засоби індивідуального захисту

Номер слайду 7

Загальні відомості про керамічну та керамогранитну плитку. Види керамічних плиток. За призначенням: для підлог для стін для фасадів для басейнів. За розміром: дрібн6о розмірні (одиночний розмір більшої сторони до 200 мм) великорозмірніЗа формою: Квадратні Прямокутні шестикутні восьмикутні

Номер слайду 8

Пояснення нового матеріалу

Номер слайду 9

Найпростіша схема виконання плиткових робіт, методом «шов в шов»Підготовка поверхні під облицювання плиткою. Приготування розчиновоїсуміші дляприклеюванняплитки. Укладанняплитковогопокриття. Приготуваннярозчиновоїсуміші длязаповненняшвів. Заповнення швів165 Нанесенняклеючоїсумішіна основу4 Нанесення ґрунтовки на основу237

Номер слайду 10

Приклади виконання плиткових робіт методом «шов в шов»

Номер слайду 11

Розмітка під облицювання. Після того, як підготували основу, її потрібно розмітити для подальшого виконання робіт.

Номер слайду 12

розмітка першого ряду за допомогю лазерного рівня

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ґрунтування поверхні валиком та щіткою

Номер слайду 15

Приготування клеючої суміші: В необхідну кількість води (температура води +15-20 °С) поступово додаємо необхідну кількість сухої суміші (на 240 г води - 1 кг. сухої суміші) перемішати до отримання однорідної маси за допомогою міксера з насадкою. Суміш залишаємо на 5 хвилин і знову перемішуємо.

Номер слайду 16

Нанесення клейової сумішіКлей для укладання плитки ретельно замішується у відрі за допомогою дриля, або іншого інструмента, поки повністю не розмішаються всі грудки. Завжди замішують рівно така кількість, яку можна використовувати приблизно за 40 хвилин роботи Нанести на поверхню клейову суміш, за допомогою гребінцевої гладилки вертикальними рухами розгладити суміш на поверхні. Слід пам’ятати чим більші пази на поверхні гладилки тим більший шар розчина на поверхні.

Номер слайду 17

3. Укладання плитки«ШОВ В ШОВ»Укладання плитки методом «шов в шов» виконують майже так само, як і інші види укладання плиткових робіт, але з деякими дрібними відмінностями.

Номер слайду 18

Розбивка  вертикальної  поверхні  під  облицюванння1. Перевіряють стіну на придат­ність її до облицювання і визна­чають контури поверхні облицювання.2. Якщо  в  приміщенні  ще  неукладена  підлога  то на рівні позначки чистої підлоги встановлюють дерев'яну рейку або металевий профіль (правильність горизонту визначають за допомогою лазерного рівня).

Номер слайду 19

3. Перший ряд поверх рейки розкладають «насухо», починаючи від середини стіни, і визначають необхідне число цілих плиток.

Номер слайду 20

4. Щоб визначити вертикальні контури облицьованої поверхні, на протилежних кінцях стіни, вище верху майбутнього облицювання встановлюють за рівнем на розчині дві маячні плитки.5. Висок опускають так, щоб його шнур не доходив до край­ньої плитки першого ряду і маячної плитки на 2-3 мм, і відмічають олівцем знизу на стіні.

Номер слайду 21

6. Це положення виска фіксу­ють, забивши у стіну вище майбутнього облицювання цвях. 7. За розміткою забивають знизу другий цвях і між ними натягують шнур.8. Щоб визначити вертикальні контури облицьованої поверхні, з другого боку теж опускають висок, відмічають його поло­ження, забивають цвяхи і натя­гують шнур (див. крок 6, 7, 8).9. Установлюють на розчин по шнуру дві крайні маячні плитки другого ряду.

Номер слайду 22

Розпочинаємо роботу знизу вгору цілими плитками. За маячний ряд беремо 1 горизонтальний ряд облицювання. Маячний ряд укладаємо спочатку на сухо від середини стіни до кутів вздовж горизонтальної лінії, щоб визначити потрібну кількість повних плиток. Встановлюємо на розчинову суміш крайні маячні плитки у 1 ряду, і від середини стіни укладаємо повні плитки.

Номер слайду 23

Вкладання плитки 2-го і наступного ряду, методом «шов в шов»Наступні ряди починаємо з установлення крайніх цілих маячних плиток і продовжуємо укладати плитки від середини стіни вліво, потім – вправо на розчинову суміш.

Номер слайду 24

Правильність укладання систематично контролюють у всіх напрямах правилом, яким спираються маячні ряди або проміжні маяки. Одночасно стежте, щоб ширина між плитками при укладанні була однаковою. Ширина швів не повинна перевищувати. Кромки укладених плиток повинні збігатися.

Номер слайду 25

Облицювавши стіну до потрібної висоти, знімаємо рейку і приступаємо до вкладання цокольного ряду плиткою. Для забезпечення проведення безпечних виробничих процесів необхідно:• дотримуватися технологічних процесів (видів робіт), а також прийомів і режимів робіт, що виконуються;• застосовувати надійно діючі контрольно-вимірювальні прилади, устаткування проти аварійного захисту та регулярно їх перевіряти;• раціонально організовувати робочі місця з розміщенням обладнання, що застосовується;• безпечно зберігати та транспортувати матеріали, що застосовуються;• застосовувати індивідуальні засоби захисту робітників;• проводити технічні та організаційні заходи по протипожежній безпеці;• дотримуватися високої виробничої, технологічної, трудової дисципліни.

Номер слайду 26

Слідкування за шириною швів між плитками. Хрестики фіксують плитку і не дають їй їхати від, припустимо, застигання клею. Саме тому хрестики у такій справі відіграють велику роль. Для чого потрібні хрестики під час укладання плитки. Хрестики використовуються для зручності кладки плитки. Окрім цього, вони мають ще призначення: Однакова між плитковою шириною. Фіксування плиток в одній площині. Ширина зазору залишається такою, якою ви хочете.

Номер слайду 27

Принцип роботи системи вирівнювання плитки. Робота системи вирівнювання плитки полягає в максимальному вирівнюванні в одну площину двох суміжних плиток. Це відбувається завдяки створенню натягу або напрузі між двома осями: віссю Затиску і віссю Клина. Чим сильніше затягуєте Клин, тим сильніше напруга і процес вирівнювання плитки.

Номер слайду 28

Етап затирання. Перш ніж приступити до затирання необхідно: Визначитись з колірними відтінками. Підготовити необхідні інструменти: для затирання швів знадобиться основний матеріал, кілька видів ємностей, кисті, канцелярський ніж, губка, міксер для перемішування будівельної суміші, гумові шпателі (з твердої гуми), затиральна терка та достатня кількість чистої води;Ознайомитись з інструкцією виробника: затирання швів своїми руками проводиться відповідно до інструкції, в якій зазначено обов’язкову чистоту інструментів, рук, у приміщенні, з метою попередження затвердіння суміші, затирання розводиться маленькими порціями.

Номер слайду 29

Організація та прибирання свого робочого місця роботи по завершенню роботи !!!

Номер слайду 30

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
14 березня 2023
Переглядів
1730
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку