Презентация Облицювання поверхні стін методом "в розбіг"

Про матеріал
Презентация для уроку виробничого навчання: jблицювання поверхні стін методом "в розбіг".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лозівський центр професійної освіти Харківської областіУрок виробничого навчання за професією: “Лицювальник – плиточник”Тема: Облицювання поверхні стін керамічною плиткою способом «врозбіг» на розчині. Розробв:майстер в\н. Сергій Альбертович М’ЯСУШКІН2023

Номер слайду 2

Гасло:“Навчання та вдосконалення навичок на практиці - впродовж життя”

Номер слайду 3

Мотивація: впровадження в навчально-виробничий процес новітніх технологій облицювання

Номер слайду 4

Плитка для вкладання на стіну. Керамогранітна Клінкерна. Пластик. Скляна. Мозаїчна. Спеціальна. Керамічна. Кам'яна. Плитка

Номер слайду 5

Відпрацьовуємо професійні компетентності:організація робочого місця;заготовлення необхідних матеріалів для виконання данної роботи;підбір та підготовка необхідних інструментів, пристосувань, обладнання;робота з лазерним рівнем;грунтування поверхні валиком та щіткою мокловицею;підбір та приготування клеючої суміші;нанесення клеючої суміші на поверхню та влаштування керамічної, або керамогранітної плитки за заданою темою; влаштування системи вирівнювання плитки та встановлення хрестиків;демонтаж СВП, підготовка до наступного етапу роботи.\;Заповнення швів між плиткою та відповідний догляд по завершенню роботи.прибирання робочого місця лицювальника – плиточника.

Номер слайду 6

Інструменти для облицювання

Номер слайду 7

список інструментів, які будуть потрібні Вам для укладання плитки методом в «РОЗБІГ». Деякі з них мати не обов'язково, але їх наявність значно спростить процес укладання. металевий трикутник, рулетка, рівень бульбашковий, лазерний рівень , кельма , гребінка, шпатель с пластиковою ручкою (з зубцями), шпателі нержавіючі, молоточок резиновий та звичайний, хрестики та СВП, гладилка, олівець розміточний, плиткоріз, коронки, міксер або дриль. ЗІЗ (засоби індивідуального захисту).

Номер слайду 8

Матеріали для облицювальних робіт. Список матеріалів:- Плитка;- Клей для плитки або цемент та пісок;- Суміш для затірки швів;- Пластикові хрестики.

Номер слайду 9

ВАРІАНТ ШОВ У РОЗБІГЦей варіант укладання плитки дуже росповсюденний та має великий попит у майстрів. Головна його особливість це те що кожен наступний ряд кладеться зі зміщенням на половину плитки, при чому кожну плитку наступного ряду кладуть таким чином, щоб її середина збіглася зі швом в попередньому ряду. Бажанно запам’ятати що укладання «в розбіг» допустимо робити горизонтальними рядами,. Технологія укладання плиток зі зміщенням майже не відрізняється від традиційного варіанту монтажу. При якісному різанні плитки можна домогтися, що необхідна кількість плитки співпаде з методом «шов в шов». При використанні плитки різних колірних відтінків можна домогтися оптичних ілюзій і спотворення поверхні. Особливо він актуальний якщо розмір плитки має яскраво виражену прямокутну форму. Також укладання в розбіг ідеальна для плитки, яка повторює текстуру і малюнок дерев'яної поверхні.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ґрунтування поверхні валиком та щіткою

Номер слайду 12

Підібрати та приготувати клеючу суміш

Номер слайду 13

Укладання плитки першого ряду. Укладання плитки проводять знизу і доверху. Для формування першого ряду потрібна рівна гори­зонтальна поверхня підлоги. Для цього на підлогу під стіною кладуть довгу, рівну, про фуговану з усіх боків дерев’яну рейку. Виставляють її горизонтально по рівню та закріплюють до стіни. Рейка буде використана для укладання на ній першого ряду плиток. Вона компенсує всі дрібні нерівності підлоги

Номер слайду 14

Нанесення клейової суміші Клей для укладання плитки ретельно замішується у відрі за допомогою дриля, або іншого інструмента, поки повністю не розмішаються всі грудки. Завжди замішують рівно така кількість, яку можна використовувати приблизно за 40 хвилин роботи Нанести на поверхню клейову суміш, за допомогою гребінцевої гладилки вертикальними рухами розгладити суміш на поверхні. Слід пам’ятати чим більші пази на поверхні гладилки тим більший шар розчина на поверхні.

Номер слайду 15

Поради з укладання. Плитку на стіну кладуть горизонтальними рядами, починаючи з другого ряду. Щоб керамічні кахлі не сповзали вниз під власною вагою, потрібно встановити упор. В його якості можна використовувати обрізну дошку, металевий профіль чи панель вагонки. Щоб правильно визначити місце кріплення упору, від підлоги відміряють висоту плитки та додають до неї ширину шва. Класти плитку слід рядами від початку до кінця вставляючи між ними хрестики не менше 1,5 мм, контролюючи товщину швів. Починаючи наступний ряд відміряйте рулеткою на укладеній плитці одну третину її довжини і поставте риску олівцем. Від цієї риси продовжуйте укладати далі, ігноруючи обріз по кутах.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Бажаю творити та не зупинятись на досягнутому

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крикуненко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
14 березня 2023
Переглядів
1665
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку