Додаток А
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«В-52»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Налити в лікерну чарку кавовий лікер. (Він самий щільний по консистенції, тому наливається найперший) |
|
2 |
За допомогою столового ножа або по тильній стороні чайної ложки укладіть шар вершкового лікеру. (При цьому шари не повинні з'єднатися) |
|
3 |
Потім додати останній шар, апельсинового лікер. |
|
Додаток Б
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Маргарита»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Змастіть край келиха лаймом і акуратно занурте в блюдце з сіллю. Злегка струсіть келих, щоб прибрати надлишки солі |
|
2 |
Беремо класичний шейкер і наповнюємо його льодом на 1/3. |
|
3 |
Вливаємо 50 мл текіли, 25 мл апельсинового лікеру і 30 мл свіжого соку лайма. Закриваємо шейкер і ретельно перемішуємо. |
|
4 |
Переливаємо коктейль з шейкера в келих, відсіваючи лід і намагаючись не пошкодити краст. |
|
5 |
Відрізаємо часточку лайма і прикрашаємо наш освіжаючий коктейль. |
|
Додаток В
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Дайкірі»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Дайкірі подають в коктейльній бокалі, який потрібно охолодити. Для цього наповнюємо його доверху колотим льодом. |
|
2 |
За допомогоюмірної чарки відмірюють 50 мл світлого рому. Це буде алкогольна основа коктейлю Дайкири. |
|
3 |
Виливаємо світлий ром в шейкер. |
|
4 |
Відміряємо 20 мл цукрового сиропу. Додаємо сироп в шейкер. |
|
5 |
Віджимаємо сік лайма прямо в шейкер |
|
6 |
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти коктейлю протягом декількох хвилин. |
|
7 |
Готуємо коктейль Дайкірі до подачі. Звільняємо келих від льоду і талої води. |
|
8 |
Для проціджування коктейлю використовуємо метод даблСтрейн. Це означає, що рідина буде проходити через два сіта. ДаблСтрейн дозволяє відфільтрувати найдрібніші шматочки льоду і лайму. |
|
9 |
Дайкірі можна подавати самостійно, а можна як гарнір додати скибочку лайма чи лимона. |
|
Додаток Г
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Хіросима»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Наливаємо 20 мл самбуки, не зачіпаючи стінки чарки вгорі. |
|
2 |
До стінки чарки вище рівня самбуки притуляє ніж або барну ложку. По ній повільно пускаємо 20 мл лікеру Бейліс. Таким чином, лікер рівно ляже на перший шар, і вони не перемішуються. |
|
3 |
Таким же чином за допомогою ложки або ножа створюємо третій шар (абсент). |
|
4 |
Після появи трьох рівних шарів додаємо зверху 2-3 краплі сиропу гренадін. Вони дуже красиво пробивають шари, осідають і тягнуть за собою лікери так, що утворюється страхітливе подобу ядерного вибуху. |
|
Додаток Д
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Космополітен»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Готуємо келих для подачі. |
|
2 |
Додаємо сік лайма в шейкер. Досить буде однієї половинки фрукта. |
|
3 |
Додаємо горілку з лимонним смаком. |
|
4 |
Наступний інгредієнт, який бере участь у формуванні цитрусового букета, - апельсиновий лікер Куантро. Додаємо його в шейкер. |
|
5 |
Для отримання якісного Космополітен, важливо вибрати якісний журавлинний сік. В ідеалі його краще віджати з ягід самостійно. Додаємо сік в шейкер. |
|
6 |
Перемішуємо всі інгредієнти з льодом у шейкері. Якщо лід вже встиг трохи підтанути, то потрібно позбутися від води.Ретельно, протягом декількох хвилин, трясемо шейкер. |
|
7 |
Коли коктейль добре перемішався, виливаємо його в келих для мартіні, використовуючи стрейнер для відсіювання шматочків льоду. Стрейнер можна замінити будь-яким ситечком, яке є у вас під рукою. Не забудьте попередньо висипати з келиха кубики льоду і вилити зайву воду. |
|
8 |
Вирізаємо з шкірки "стрічку", яку скручуємо спіраллю. Це можна робити над коктейлем, оскільки вивільнені ефірні масла тільки облагородять його смак. |
|
Додаток Е
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Манхеттен»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Перед приготуванням заповнюємо келих до країв колотим льодом. |
|
2 |
Наповнюємо шматочками льоду стакан для змішування, в якому будемо перемішувати всі інгредієнти коктейлю Манхеттен. |
|
3 |
Вливаємо в стакан біттерАнгостура. Це дуже концентрована настоянка, тому, додаємо 1-2 краплі. |
|
4 |
Додаємо червоний вермут «Мартіні». |
|
5 |
Наступний інгредієнт - бурбон. Вливаємо в стакан для змішування. |
|
6 |
Добре перемішуємо всі складові коктейлю за допомогою барной ложки. |
|
7 |
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування. |
|
8 |
Для подачі нам знадобиться цедра апельсина. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль. |
|
9 |
У Манхеттен додається коктейльна вишня Мараськіно, яка нанизана на шпажку. Кладемо її в коктейльну чарку з напоєм. |
|
Додаток Ж
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Гибсон»
№з/п |
Послідовність виконання |
Зображення |
1 |
Наповнитишейкер кубиками льоду. |
|
2 |
Додаємо у шейкер сухий вермут 15 мл і лондонський сухий джин 75 мл. |
|
3 |
Ретельно збиваємо. |
|
4 |
Готуємо келих для подачі. Охолоджуємо бокал. |
|
5 |
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування. |
|
6 |
Для подачі нам знадобиться цедра лимону. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль. |
|
7 |
Прикрашаємо трьома маринованими цибулинами на шпазі |
|