Образ Діка Сенда. Чим подобається мені цей герой

Про матеріал
Твір . Образ Діка Сенда. Чим подобається мені цей герой. Герої і події пригодницького роману Жуля Верна «П’ятнад-цятирічний капітан»
Перегляд файлу

Твір

Образ Діка Сенда. Чим подобається мені цей герой

Ж. Верн “П’ятнадцятирічний капітан”

 

                 Герої і події пригодницького роману Жуля Верна «П’ятнад-цятирічний капітан» мене вразили, особливо Дік Сенд.                                                                                                               Дік Сенд хлопчик  сирота, виховувався в дитячому будинку. У чотири роки його почали вчити читати, писати й рахувати. У вісім років на «Пілігримі», власником якого був Джеймс Уелдон, під керуванням чудового та досвідченого капітана Ґуля, Дік Сенд  служив юнгою. На кораблі, що здійснювало рейси у південні країни, він почав вивчати морську справу.                                                                                              У Сан-Франциско закінчив школу завдяки Джеймсу Уелдону і став молодшим матросом на його китобійному судні. Юнак був безмежно відданий родині Велдона. Місіс Велдон  заміняла Діку матір, а маленького Джека він любив як брата, Дік не вагаючись, віддав би за них життя.              Ще в дитинстві  Дік Сенд дав собі обіцянку – стати людиною.                                  

              Я спостерігав, як  із кмітливого юнги Дік перетворився на справжнього капітана.   Переборюючи скорботу і страх, після загибелі команди «Пілігріму»,  п’ятнадцятирічний     хлопчик   бере на себе відповідальність за життя людей.                                                                                                  

            Мені подобається Дік Сенд своїми якостями. Йому довелося пережити чи мало: втрату близьких людей, капітана Гуля та команди, катастрофу коробля, обман Негору, страшну подорож по африканських джунглях та болотах. Але він  відданно вболівав за долю місіс Велдон і маленького Джека, кузена Бенедикта та інших своїх друзів. Витривалість, мужність, відповідальність, відвга, кмітливість,  допомогли  Дікові врятувати себе та інших.

          Дік Сенд  є прикладом для наслідування.  Я  дуже хотів би мати такого надійного, відданого, розумного, безстрашного друга, як Дік.                                   Чи таку нагороду треба заслужити?

 

 

 

docx
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку