Образи Оксани та Вакули. Тема кохання в повісті М. Гоголя "Ніч перед Різдвом"

Про матеріал
На прикладі цієї повість показати силу кохання. Удосконалювати вміння аналізувати текст і образи персонажів;розвивати в учнів логічне мислення, творчу уяву, навички виразного читання, переказу, усного словесного малювання, сприяти вихованню у школярів морально-етичних принципів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образи Вакули та Оксани. Тема кохання в повісті М. Гоголя “Ніч перед Різдвом”

Номер слайду 2

Вправа “Ти мені – я тобі” (обераємо опонента, ставимо йому запитання, після того, як він відповість, його черга ставити запитання вам)

Номер слайду 3

Напередодні різдвяного свята герої не відчувають себе щасливими – Оксана нікого не любить, а Вакула любить, та не відчуває взаємності і тому страждає . Але ми з вами вже впевнились, що Різдво – чудове і радісне свято, яке робить людей щасливими і добрими, а, іноді, в чарівну різдвяну ніч відбуваються справжні чудеса ...

Номер слайду 4

Реальне і фантастичне

Номер слайду 5

Вправа “Перевтілення” 1. Описати Вакулу від імені Оксани. 2. Розповісти про Вакулу-живописця від імені чорта. 3. Розповісти про кохання Вакули до Оксани від імені самого коваля. 4. Описати Оксану від імені Вакули.

Номер слайду 6

Порівняльна характеристика Оксани і Вакули Вакула Оксана Зовнішність Заняття Почуття Ставлення до інших Чого прагнуть? Риси характера Заповніть таблицю в Canvi. http://surl.li/nkvry

Номер слайду 7

Аналіз епізоду Розмова Оксани і Вакули Диво дивнеє на світі З тим серцем буває! Увечері цурається, Вранці забажає! Та так тяжко забажає, Що хоч на край світа Шукать піде…« Т. Шевченко Ціну людям, які люблять нас, ми, здебільшого, дізнаємося в той час, коли їх втрачаємо.

Номер слайду 8

Домашнє завдання Уявіть, що ви є подругою Оксани, щоб ви їй сказали. Уявіть, що ви друг Вакули, щоб ви йому порадили. Епізод, коли Оксана глузує з Вакули.

Номер слайду 9

“Незакінчене речення” На сьогоднішньому уроці я удосконалював… Тепер я знаю, що … Мені було цікаво… Найбільше мне вразив епізод… Історія кохання Вакули й Оксани здалася мені…

Номер слайду 10

“Шкала” На полях зошита накреслить шкалу і поставте хрестик на тому рівні, на якому, на вашу думку, виконана робота. Внизу – не впорався, посередині – впорався, але виникли проблеми, вгорі – все вийшло.

ppt
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку