Жуль Верн «П’ятнадцятирічний капітан» ХАРАКТЕРИСТИКА ОБРАЗУ КУЗЕНА БЕНЕДИКТА ТА ЙОГО ЗАХОПЛЕННЯ

Про матеріал
ХАРАКТЕРИСТИКА ОБРАЗУ КУЗЕНА БЕНЕДИКТА ТА ЙОГО ЗАХОПЛЕННЯ Запитання №6 Охарактеризуйте образ кузена Бенедикта та його захоплення. Як ви гадаєте, з якою метою автор увів цього героя в сюжет роману?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХАРАКТЕРИСТИКА ОБРАЗУ КУЗЕНА БЕНЕДИКТА ТА ЙОГО ЗАХОПЛЕННЯ Жуль Верн«П’ятнадцятирічний капітан»

Номер слайду 2

6. Охарактеризуйте образ кузена Бенедикта та його захоплення. Як ви гадаєте, з якою метою автор увів цього героя в сюжет роману?

Номер слайду 3

Кузену Бенедикту років п’ятдесят. Він був ентомологом і присвятив усе своє життя вивченню комах. Худий, довготелесий, добродушний, невтомний трудівник з велетенською скуйовдженою головою, із золотими окулярами на носі, дивак. Не озброєним оком було видно, що це вельмишановний учений, сумирний і щиросердечний. Кузен Бенедикт ніколи не знав, куди йому подіти свої довгі руки й ноги; важко було знайти людину більш безпомічну і несамостійну. В нього було щире серце. Він залюбки допомагав би людям, якби вмів це робити.

Номер слайду 4

У житті його цікавила наука, але він займався виключно членистоногими. Більшість людей бояться і гидують жуками, комахами, а для Бенедикта вони були єдиним захопленням і любов’ю. Він носив за манжетами, в комірі, за лацканами піджака шпильки, щоб ловити нові види комах для своєї колекції, яку завжди носив із собою в спеціальній бляшанці.

Номер слайду 5

На борту шхуни «Пілігрим» кузен Бенедикт опинився бо супроводжував свою кузину місіс Уелдон, дружину господаря шхуни, і їхнього п’ятирічного сина. На човні, за ним треба було стежити уважніше, ніж за п’ятирічним Джеком. Та й на землі він постійно кудись зникав. Вчений нишпорив у кущах, пірнав у високу траву: він шукав нові види комах. Кузен був такий неуважний до всього, крім пошуків комах.

Номер слайду 6

Муха цеце, войовничі терміти цікавили вченого більше, ніж доля близьких йому людей чи власна доля. Тим більше, його не хвилювали жахливі картини работоргівлі в Африці. Кузен Бенедикт був схожий на безплідне сухе дерево, яке не могло б захистити найбільш несчасну людину. Коли мандрівники повернулися додому, то виявилося, що кузен привіз з Африки не новий вид комахи, якому вже дав назву «Шестинога Бенедикта», а звичайного павука та ще й без двох передніх ніг.

Номер слайду 7

Метою автора, Жуля Верна, ввести цього героя в сюжет роману «П’ятнадцятирічний капітан», я вважаю, для порівняння та підкреслення інших чоловічих образів. Наприклад, зважені вчинки Діка Сенда та підступні вчинки, поведінку та дії після загибелі команди, кока Негоро.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку