"Образи тварин у казці. Створення образу казкового або фантастичного героя (матеріали за вибором)"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. До підручника Т.Рубля, І.Мед. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образи тварин у казці. Створення образу казкового або фантастичного героя (матеріали за вибором) Відзвучали срібні трелі,Наче звук у тишу впав... До Мокрелі-АквареліЗавітати час настав!

Номер слайду 2

Прочитайте вірш «Казка – це велике диво»Казка – це велике диво-В ній добро перемагає. Все кінчається щасливоІ про це людина знає.

Номер слайду 3

Прочитайте вірш «Казка – це велике диво»Казка вчить, як в світі жити,Що робити, що сказати,Як потрібно поступити,Щоб велику мудрість мати.

Номер слайду 4

Прочитайте вірш «Казка – це велике диво»Казка розуму навчає,Вчить добро в житті творити.І до чесності привчає…Тобто вчить, як в світі жити.

Номер слайду 5

Прочитайте вірш «Казка – це велике диво»Людям вчить допомогати,Щирим, щедрим, світлим бути,Завжди труднощі долати,А про зло навік забути!

Номер слайду 6

Прочитайте вірш «Казка – це велике диво»Ну, а хто казки читає –Мудрість добре розуміє. Він в житті перемагає,Бо знайти свій шлях уміє.

Номер слайду 7

Гра «Мікрофон»Чи є у вас улюблена казка?Чого вона навчає?Хто головні герої?Якими людськими рисами вони наділені?На якого героя ви хотіли би бути схожими?

Номер слайду 8

Розповідь вчителя. Казка пробуджує нашу фантазію та цікавість. Тварини у ній зазвичай наділені людськими рисами: вони розмовляють, проявляють почуття та емоції. Їхні вчинки схожі на вчинки людей.

Номер слайду 9

Розповідь вчителя. У казках можна зустріти не лише тварин, які існують насправді, а й вигаданих. Сучасні технології дозволяють відтворювати фантастичні образи в кіно та мультфільмах.

Номер слайду 10

Техніка безпеки на уроках образотворчого мистецтва . Ретельно підготуй своє робоче місце. Розклади необхідні художні матеріали та інструменти так, щоб тобі було зручно працювати. Під час роботи дотримуйся правил безпечного користування матеріалами та інструментами. Закінчивши роботу, акуратно склади відповідний інвентар, вимий пензлі та руки.

Номер слайду 11

Гра «Відгадай» до якої казки мультфільм

Номер слайду 12

У яких казках трапляються зображені предмети? Кому вони належать? Хто з цих персонажів – тварина?

Номер слайду 13

Домашня робота. Прийшов час тему уроку вам назва­ти ... Тепер перевірю: уважні чи ні,Хто тему уроку повторить мені? Створіть образ казкового або фантастичного героя/героїні. Подумайте, яким буде характер вашого персонажу. Художні матеріали і техніку виконання оберіть самостійно, відповідно до вашого задуму. Всі ви, діти, молодці,Гарно працювали!Але дзвоник пролунав. Він мені і вам сказав,Що урок вже час кінчати,Треба йти відпочивати. 

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку