Образотворче мистецтво. Дерево «Чотири пори року».

Про матеріал
Протягом рокузмінюється природа. Це можна побачити на змінах, що відбувається з деревами.Зокрема, на вишні. Намалювати фломастерами дерево «Чотири пори року», можна гуашевими фарбами. Маленький художник, с.44-45.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Які пори року ти знаєш?

Номер слайду 3

Весна. Що відбувається в житті рослин, тварин?

Номер слайду 4

Літо. Що відбувається в житті рослин, тварин?

Номер слайду 5

Осінь. Що відбувається в житті рослин, тварин?

Номер слайду 6

Зима. Що відбувається в житті рослин, тварин?

Номер слайду 7

Отже, протягом року змінюється природа. Це можна побачити на змінах, що відбувається з деревами. Зокрема, на вишні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вишневе дерево невисоке, з красивою корою і гнучкими гілками. Навесні під час цвітіння гілки прикрашені білими запашними квітами, а влітку гнуться під вагою плодів темно-червоного кольору. Цей колір так і називається - вишневий. Плоди вишні соковиті, приємного кисло-солодкого смаку і дуже корисні. У них багато вітаміну С

Номер слайду 10

Вишеньки трошки схожі на сережки. Темно-червоні, як рубіни, з кісточкою посередині. Невеликі округлі плоди вишні, наповнені кисло солодким, червонуватим соком, і правда, схожі на жіночі прикраси - сережки. Ростуть вони на гілках часто по дві або три разом

Номер слайду 11

З вишні варять варення, джеми, роблять соки, готують мармелад, компоти. Ароматні вишневі листочки кладуть в маринади і варення. Коли зацвітають вишневі сади, над квітами кружляють бджоли і джмелі. Щоб залучити їх в сад, садівники обприскують гілки медом, розчиненим у воді. Медовий аромат приваблює комах і вони запилюють вишневі дерева.

Номер слайду 12

У вишневого дерева чимало ворогів-комах, які поїдають листя, бутони, квітки і плоди. Це і вишнева моль, і медяниці, і листовійки, і інші шкідливі комахи. Щоб уберегти від них вишню, в квітні, ще до розпускання бруньок, садівники обробляють дерева: вирізають хворі гілки, скребками очищають стовбур і основні гілки від відмерлої кори, в щілинах якої і ховаються комахи. Опале листя, сміття збирають в купи і спалюють, а грунт під деревом обливають з лійки окропом. Після такої обробки багато шкідників гинуть.

Номер слайду 13

Влітку вишневі дерева треба обприскувати настоями трав: деревію, ромашки, полину і пижма садової. Вони мають дуже сильним запахом, відлякує метеликів-плодожерок, мідянку і квіткоїд. Не проти погризти смачну вишневу кору і миші-полівки. Щоб віднадити їх від плодових дерев, можна завести помічницю - кішку.

Номер слайду 14

Намалюй фломастерами дерево «Чотири пори року»

Номер слайду 15

pptx
Додано
26 серпня
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку